لرستان الگوی اهدای خون در ایران / شاخص جهانی اهدای خون به لرستان رسید

همزمان با نهم مرداد، سالروز تأسیس سازمان انتقال خون ایران مدیرکل انتقال خون لرستان، با ارائه گزارشی از عملکرد ۲۰ ساله این مجموعه، از رشد چشمگیر شاخص‌ها و توسعه زیرساخت‌ها در استان خبر داد و اعلام کرد: شاخص اهدای خون در لرستان هم‌اکنون معادل کشورهای اروپایی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان ، دکتر علی سوری با تشریح دستاوردهای این اداره کل طی دو دهه گذشته، اظهار داشت: در سال ۱۳۸۴، مجموع خون اهدایی مردم استان ۲۴ هزار و ۱۵۳ واحد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۴۰ هزار و ۹۵۸ واحد رسید. طی سه سال اخیر نیز با جهشی بی‌سابقه، میزان اهدای خون به ۶۲ هزار و ۵۳ واحد افزایش یافت. این آمار، نشان‌دهنده‌ی تعمیق فرهنگ ایثار و افزایش اعتماد عمومی به نظام انتقال خون است.
جهش در شاخص کلیدی اهدای خون
وی ارتقای شاخص اهدای خون به ازای هر هزار نفر جمعیت را یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها دانست و افزود: این شاخص از ۱۴.۰۸ در سال ۱۳۸۴ به ۲۲.۸۷ در سال ۱۴۰۰ و در نهایت به ۳۴.۶۱ در سال ۱۴۰۳ رسید؛ در حالی‌که میانگین کشوری ۲۷ است و این میزان در کشورهای اروپایی حدود ۳۵ است. این موفقیت، لرستان را در ردیف استان‌های پیشرو کشور قرار داده است.

لرستان الگوی اهدای خون در ایران / شاخص جهانی اهدای خون به لرستان رسید

انقلاب در زیرساخت‌های خدمات‌رسانی
دکتر سوری توسعه زیرساخت‌ها را یکی از محورهای اصلی تحول عنوان کرد و گفت: «تا سال ۱۴۰۰، تنها چهار پایگاه فعال اهدای خون در استان وجود داشت، اما امروز این عدد به ۱۳ پایگاه رسیده است. همچنین، تعداد شهرستان‌های دارای پایگاه اهدای خون از ۳ به ۱۱ شهرستان افزایش یافته که این توسعه، دسترسی مردم به خدمات انتقال خون را عادلانه‌تر و گسترده‌تر کرده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳، پایگاه اهدای خون شهید رستمی مقدم در خرم‌آباد، پس از بازسازی کامل، به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز جامع اهدای خون غرب کشور به بهره‌برداری رسید. همچنین، پروژه بهسازی و توسعه پایگاه شهید جوانمرد بروجرد نیز پس از ۳۷ سال اجرایی شد تا این مرکز به‌عنوان یک پایگاه مدرن، خدماتی در شأن مردم این شهرستان ارائه دهد.
مشارکت رو به رشد بانوان
مدیرکل انتقال خون لرستان با اشاره به نقش‌آفرینی بانوان در این فرهنگ‌سازی انسانی، اظهار داشت: تعداد بانوان اهداکننده خون در سال ۱۳۸۴، حدود ۳ هزار و ۹۸۰ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۵ هزار و ۳۹۴ نفر افزایش یافته است. این افزایش، بیانگر رشد آگاهی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و مشارکت فعال زنان در امور عام‌المنفعه است.
کسب افتخار پس از ۱۷ سال
وی در پایان با اشاره به موفقیت‌های اخیر این مجموعه گفت: اوج این تلاش‌های جمعی، کسب عنوان اداره‌کل برتر استانی در جشنواره شهید رجایی طی دو سال متوالی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بود؛ افتخاری که پس از ۱۷ سال نصیب این مجموعه شد و گواهی روشن از حرکت در مسیر درست و تلاش خستگی‌ناپذیر همکاران ماست. این موفقیت را به مردم شریف استان و همه اهداکنندگان عزیز تقدیم می‌کنیم.
کد خبر 2096613

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین