رییس مركز مدیریت توسعه شبكه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام كرد پزشكان عمومی فاقد مطب، جذب برنامه پزشك خانواده می شوند و آنان از این طریق می توانند به مردم خدمات ارایه كنند.
'محمد شریعتی' افزود: هم اكنون شمار زیادی از پزشكان عمومی توانمند به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره مطب در مكان مناسب، از ارایه خدمات رسانی به مردم بازمانده اند.
وی خاطرنشان كرد این پزشكان می توانند وارد برنامه پزشك خانواده شوند و به مردم خدمات ارایه كنند.
رییس مركز مدیریت توسعه شبكه بهداشت وزارت بهداشت، گفت: تمام ارایه كنندگان خدمات، متخصصان و مردم از منافع اجرای برنامه پزشك خانواده، بهره مند خواهند شد.
وی افزود: برنامه پزشك خانواده به گونه ای طراحی شده است تا اغلب پزشكان عمومی جذب شوند و بیشترین نفع اجرای این برنامه برای این پزشكان است.
شریعتی یادآور شد در صورت اجرای برنامه پزشك خانواده، هر یك پزشك، دو هزار و 500 نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد ؛ ممكن است جابجایی های مختصری در محل خدمت پزشكان اتفاق بیفتد و بطور مثال آنان در استان مجاور محل سكونت خود خدمت كنند.
رییس مركز مدیریت توسعه شبكه بهداشت وزارت بهداشت، تاكید كرد همه پزشكانی كه وارد این برنامه می شوند سرنوشت خوبی دارند چراكه دیگر دغدغه مریض داشتن یا نداشتن ندارند و درآمد آنان مستمر می شود.
شریعتی گفت: سقف تعداد افرادی كه می توانند تحت پوشش یك پزشك باشند را تعیین كردیم اما این تعداد ثابت نیست ممكن است یك پزشك هزار نفر و یك پزشك دیگر دو هزار و 500 نفر را تحت پوشش قرار دهد اما به هرحال تعداد پزشكان با تعداد این جمعیت متناسب خواهد بود.
وی افزود: این برنامه می تواند برخی از استانداردهایش را تغییر دهد بطورمثال در منطقه ای پزشك كم باشد آنگاه به ازای هر یك هزار نفر، یك پزشك تعیین خواهد شد.
شریعتی یادآور شد درآمد پزشكان در این برنامه در ازای هر فرد تحت پوشش، پرداخت می شود.
رییس مركز مدیریت توسعه شبكه بهداشت وزارت بهداشت، تصریح كرد برخی پزشكان كه درمان های اصولی انجام نمی دهند از اجرای برنامه پزشك خانواده ناراضی هستند چراكه نحوه درمان آنان در رایانه ثبت و ارزشیابی می شود.
شریعتی افزود: بطور مثال تجویز بی رویه داروهای كورتونی -نوعی داروی مسكن- در پرونده الكترونیك سلامت افراد مشخص می شود و این مساله در ارزیابی پزشكان تاثیر دارد و مورد ممیزی قرار می گیرد.
برنامه پزشك خانواده، برنامه ای است كه در آن افراد تحت پوشش خدمات درمانی یك تیم سلامت تعیین شده، قرار می گیرند و وضعیت سلامتی و بیماری آنان براساس اطلاعات پرونده الكترونیك سلامت بطور مستمر، پیگیری می شود.
این برنامه به طور آزمایشی سال گذشته در سه استان چهار محال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و خوزستان اجرا شد و قرار است این برنامه تا پایان امسال در همه استان های كشور اجرا شود.
301301
نظر شما