معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: با توجه به تفاوتهای آماری در سازمانهای مختلف در زمینه ثبت ازدواج و طلاق در کشور، تنها منبع رسمی و معتبر این آمار مربوط به مرکز آمار میشود.
فاطمه بداغی در اختتامیه همایش ملی ثبت احوال کشور با اشاره به اهمیت کار در حوزه ثبت احوال اظهار داشت: در جامعه مسألهای مهمتر از هویت افراد نیست لذا اسناد سجلی که حقوق و هویت افراد را ثبت میکند از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوعاتی مانند وابستگی اشخاص به نام و نام خانوادگی،ولایت،ارث، نسب و همچنین موضوع حق تصویر در ثبت احوال مطرح است اما کارهای انجام شده در شاخه حقوقی آن بسیار قلیل است و نیازمند توجه بیشتری است.
معاون حقوقی رئیس جمهور ادامه داد: بیشتر تحلیل های جمعیتی و آماری کشور از جمله میانگین سن ازدواج، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت ولادت وفات برپایه اطلاعات ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور اعلام میشود.
بداغی با اشاره به نقش ثبت احوال در بررسی آمارهای جمعیتی توسط کارشناسان افزود: با بررسی صحیح آمار میتوان از کاهش نرخ رشد جمعیت که امروزه یکی از نگرانیهای مسئولان است جلوگیری کرد، همچنین براساس اطلاعات موجود با سهولت بیشتری میتوان کلان شهرها و مشکلات موجود در آن را مدیریت کرد.
بداغی با توجه به نقش موثراسناد سجلی در پیشگیری از جرایم مدنی تصریح کرد:توسعه دولت الکترونیک از اتفاقات ناگریزی است که در حال انجام و پیگیری است بنابراین در این زمینه ما نیاز به یک سند مستقل دربحث اسناد هویتی الکترونیکی داریم و همان طور که فضای مجازی از امنیت کافی برخوردار نیست از قبل باید به بحث امنیت الکترونیکی شدن اسناد توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی در پایان با توجه به تفاوت های آماری ثبت ازدواج و طلاق در کشور خاطرنشان کرد: سازمان های تخصصی می توانند آمار و اطلاعات ثبت شده در مرکز خودشان را اعلام کنند ولی تنها مرکز رسمی آمار ثبت ازدواج و طلاق در کشور مرکز آمار ایران است.
گفتنی است همایش ملی حقوق ثبت احوال با هدف بررسی تابعیت و آثار حقوقی "انتقال جنین و تلقیح مصنوعی"، با همکاری سازمان ثبت احوال، دانشگاه تهران و معاونت حقوقی ریاست جمهوری ظهر امروز به کار خود پایان داد.
301301
نظر شما