اعلام زنگ خطر برای مصرف‌ این نوع جلبک

رییس گروه پایش ایمنی سازمان غذا و دارو نسبت به افزایش موارد مسمومیت کبدی با مصرف فرآورده اسپیرولینا برای لاغری هشدار داد.

به گزارش خبرآنلاین، رییس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس گزارش‌های ثبت‌شده در سامانه ثبت عوارض دارویی، مصرف فرآورده اسپیرولینا برای لاغری با توصیه افراد غیرمتخصص موجب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده و نمونه‌های مشابه در سایر کشورها نیز مشاهده شده است.

ایرنا نوشت: مرجان کریمی اظهار کرد: در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور مبنی بر بروز عارضه آسیب کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با توصیه باشگاه‌های ورزشی و افراد غیرمتخصص دریافت شده است.

وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها گفت: گزارش ها نشان ‌می‌دهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ آسیب کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است، مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند.

رییس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: گرچه اسپیرولینا یک جلبک سبز- آبی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می‌تواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است، گفت: اگرچه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی‌هایی با سیانوتوکسین‌ها، فلزات‌ سنگین، آفت‌کش‌ها یا هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می‌تواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی‌مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.

کریمی خاطر نشان کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز ممکن است در برخی افراد آلرژی ایجاد کند و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود بنابراین باید از مصرف خودسرانه و مصرف فراورده‌های غیرمجاز این جلبک اکیدا اجتناب شود.

۲۳۳۲۳۶

کد مطلب 2153505

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین