۰ نفر
۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۰
نقش شکلات تلخ در کُند کردن روند پیری

متخصصان علوم تغذیه در «کینگز کالج لندن» در یک مطالعه تازه دریافته‌اند یک ترکیب شیمیایی طبیعی‌ موسوم به «تئوبرومین» که طعم تلخ شکلات تلخ را ایجاد می‌کند، ممکن است خواص ضد پیری داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، تئوبرومین که خاصیت ضدالتهابی دارد و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست، جزو آلکالوئیدها به شمار می‌رود؛ ترکیبی گیاهی که با تنظیم ژن‌ها تعامل دارد و می‌تواند بر سلامتی اثرات بلندمدت داشته باشد.

ایسنا نوشت: برخلاف سن تقویمی که تعداد سال‌های زندگی ما را نشان می‌دهد، سن زیستی، بیانگر سن سلول‌ها و اندام‌های بدن است. سن زیستی تحت تاثیر عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی، مواجهات محیطی و رژیم غذایی قرار دارد که میزان مصرف کاکائو هم در این بخش اهمیت پیدا می‌کند.

این مطالعه که هفته گذشته در مجله علمی «پیری» (Aging) منتشر شد، نشان می‌دهد سطح تئوبرومین در جریان خون چگونه می‌تواند به جوان‌تر ماندن سلول‌ها و اندام‌های بدن کمک کند.

متخصصان برای برآورد سن زیستی در این مطالعه، بر تغییرات شیمیایی دی‌ان‌ای و طول تلومرها تمرکز کردند. تلومرها که کلاهک‌های انتهای کروموزوم‌ها هستند با افزایش سن کوتاه‌تر می‌شوند و این فرایند می‌تواند به بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی کمک کند. متخصصان سال‌هاست بر این باورند که رژیم غذایی می‌تواند به‌ طور مستقیم بر طول تلومرها اثر بگذارد.

این تیم تخصصی با همکاری دو گروه مطالعاتی در اروپا و بررسی حدود ۱۶۰۰ شرکت‌کننده، دریافته است افرادی که سطح تئوبرومین در خون آن‌ها بالاتر بوده، سن زیستی پایین‌تری داشته‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، «جوردانا بل»، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: آزمایش‌های ما نشان می‌دهد میان یکی از ترکیبات کلیدی در شکلات تلخ و جوان‌تر ماندن برای مدت طولانی‌تر، ارتباط وجود دارد. البته ما نمی‌گوییم مردم باید شکلات تلخ بیشتری مصرف کنند اما این پژوهش می‌تواند به ما کمک کند بفهمیم چگونه خوراکی‌هایی که هر روز می‌خوریم، می‌توانند سرنخ‌ زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر ما را در دست داشته باشند.

پژوهش‌های پیشین نیز نشان داده‌اند که تئوبرومین می‌تواند از مغز در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند. همچنین گفته می‌شود این ترکیب می‌تواند آسیب‌های ناشی از کلسترول بالا بر حافظه و عملکرد شناختی را کاهش دهد.

تیم تحقیقاتی سایر ترکیبات موجود در کاکائو را نیز بررسی کردند تا ببینند آیا همان اثر ضدپیری را دارند یا خیر. در نهایت مشخص شد که تئوبرومین بیشترین ارتباط را با تفاوت‌های مربوط به روند پیری دارد.

متخصصان اکنون در حال بررسی این موضوع‌ هستند که آیا تئوبرومین به‌تنهایی عمل می‌کند یا در کنار سایر ترکیبات موجود در شکلات تلخ اثرگذار است. از جمله این ترکیبات می‌توان به پلی‌فنول‌ها اشاره کرد؛ آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی که التهاب را در سراسر بدن کاهش می‌دهند از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند، سلامت مغز را تقویت و به پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده سیستم عصبی کمک می‌کنند.

متخصصان می‌گویند پلی‌فنول‌ها ممکن است در نحوه عملکرد تئوبرومین در بدن نقش داشته باشند.

دکتر «رامی سعد»، پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: این یافته بسیار هیجان‌انگیز است. اکنون پرسش بعدی و مهم این است که چگونه می‌توان تعامل میان متابولیت‌های غذایی و اپی‌ژنوم را عمیق‌تر بررسی کرد. این رویکرد می‌تواند ما را درباره پیری و حتی فراتر از آن از جمله بیماری‌های شایع و نادر به کشفیاتی مهم برساند.

با وجود امیدبخش بودن نتایج، متخصصان تاکید می‌کنند که متاسفانه افزایش مصرف شکلات تلخ، راه‌حلی قطعی برای مقابله با پیری نیست زیرا شکلات علاوه بر ترکیبات مفیدی مانند پلی‌فنول‌ها و تئوبرومین، مقدار بالایی قند، چربی و کالری هم دارد. به گفته متخصصان، پیش از آنکه بتوان توصیه‌های غذایی مشخصی ارائه داد به مطالعات بیشتری نیاز است.

۲۳۳۲۳۶

کد مطلب 2157382

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین