هشدار نخستین زن برنده جایزه علمی یونسکو به تبعات قطعی اینترنت/ فرسودگی روانی و انزوای پنهان در پیش است

پروفسور سودابه داوران، اولین بانوی برنده جایزه علم و فناوری نانو یونسکو و برنده مدال شایستگی علمی آکادمی علوم اروپا، با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود، نسبت به تبعات قطعی اینترنت در جامعه هشدار داد.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، پروفسور سودابه داوران دانشمند ۴۹ ساله ایرانی و دانشیار دانشکده پزشکی دارویی دانشگاه تبریز، با ثبت 15 اختراع، انتشار 35 مقاله در مجلات معتبر جهانی و کسب معتبرترین جوایز بین المللی در جمع 100 دانشمند برتر جهان قرار گرفته و از سوی مرکز بین المللی بیوگرافی در فهرست روشنفکران برجسته قرن بیست و یکم انتخاب شده است.

وی در یادداشتی که در صفحه شخصی خود منتشر کرد آورده است:

قطع ناگهانی دسترسی به اطلاعات و ارتباطات، احساس «بی‌خبر ماندن» ایجاد می‌کند.این وضعیت به‌ویژه باعث نگرانی دائمی از عقب‌ماندن از اخبار مهم،ترس از دست دادن فرصت‌ها و احساس بی‌ثباتی در زندگی روزمره می‌شود.

برای بسیاری از افراد، اینترنت امروز فقط ابزار سرگرمی نیست، بلکه بخش اصلی ارتباط با خانواده، همکاران، شبکه‌های علمی و حرفه‌ای است و قطع آن می‌تواند به‌طور واقعی حس تنهای و جداافتادگی ایجاد کند.

وقتی کارهای ساده (ارتباط کاری، ارسال فایل، پیگیری امور علمی یا اداری) ناگهان غیرممکن یا بسیار سخت می‌شود، ذهن وارد حالت تلاش مداوم برای حل بن‌بست‌ها و استرس عملیاتی دائمی می‌شود که در نهایت به خستگی روانی منجر می‌گردد.

در افراد که فعالیت بین‌المللی، پژوهشی و ارتباط علمی دارند، قطع اینترنت اغلب باعث احساس بی‌اثر شدن تلاش‌ها از بین رفتن حس دیده‌شدن در جامعه علمی و تضعیف انگیزه ادامه پروژه‌ها می‌شود.

این اثر برای پژوهشگران بسیار شدیدتر از عموم مردم است.

وقتی فرد هیچ نقشی در ایجاد یا رفع این محدودیت ندارد، به‌تدریج این حس شکل می‌گیرد که: «هر کاری بکنم، نتیجه‌ای در اختیار من نیست.» این حالت یکی از زمینه‌های مهم افسردگی است.

قطع اینترنت معمولاً باعث عصبانیت‌های کوتاه‌مدت، زود رنج شدن، و بالا رفتن تنش در روابط نزدیک می‌شود، چون فشار روانی راه تخلیه سالم پیدا نمی‌کند.

وقتی ذهن مدام درگیر این است که: «کی وصل می‌شود؟ چه چیزی را از دست دادم؟ چطور ارتباط بگیرم؟» بدین ترتیب توان تمرکز علمی و فکری به‌طور محسوسی افت می‌کند.

قطع اینترنت جهانی فقط یک محدودیت فنی نیست؛ یک عامل مزمن استرس‌زا است که می‌تواند به‌تدریج احساس ناامنی، انزوا، بی‌قدرتی و فرسودگی روانی ایجاد کند.

قطع اینترنت ممکن است در کوتاه‌مدت به‌طور محدود توان سازمان‌دهی و انتقال پیام اعتراضات را تضعیف کند، اما به‌طور کلی ابزار قاطعی برای پیشگیری کامل از اعتراضات یا شورش‌ها نیست؛ بلکه اغلب تنها فرآیندها را تغییر می‌دهد، نارضایتی را عمق می‌بخشد و راه‌های جایگزین ارتباطی را تشویق می‌کند.

قطع اینترنت بیشتر ابزار مدیریت بحران کوتاه‌مدت است، نه راهکار مدیریت نارضایتی اجتماعی.‌

هشدار نخستین زن برنده جایزه علمی یونسکو به تبعات قطعی اینترنت/ فرسودگی روانی و انزوای پنهان در پیش است

پروفسور سودابه داوران، اولین بانوی برنده جایزه علم و فناوری نانو یونسکو و برنده مدال شایستگی علمی آکادمی علوم اروپا

23

کد مطلب 2176183

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

آخرین اخبار