سایت رخداد به تازگی ماهنامهای اینترنتی منتشر میکند. انتشار این ماهنامه به واقع مستقل از روال معمول چاپ یادداشتها و مقالات بهطور روزانه و هفتگی در این سایت است. هر شماره این ماهنامه متمرکز بر موضوعی خاص است و همه یادداشتهای آن صرفاً به همان موضوع میپردازند. بنا به توضیح همین سایت احتمالاً در شمارههای آتی ممکن است ماهنامه را بهلحاظ مضمونی بسط داده شود و بخشهای دیگری نیز بدان افزوده شود. ماهنامه اینترنتی رخداد بهصورت یک فایل پی.دی.اف ارائه میشود. اولین شماره این ماهنامه که از 23 دیماه منتشر شده، درباره فیگور یا سیمای دانشجو و مسایل مربوط به آن است: جنبش دانشجویی، سیاست، ادبیات وغیره. . این شماره میکوشد درقالب یادداشتهایی در حیطههای مختلف ظهور فیگور دانشجو، از جنبش سیاسی تا ادبیات، از رابطه آن با نظام آموزشی تا خیابان، نقدی مشخص از وضعیت مشخص دانشجویان بهدست دهد. به بیان سردبیر این مجله، آنچه در تمامی این یادداشتها جوهری مشترک را بر میسازد، نگاهی انتقادی به وضعیت «واقعاً موجود» سوژه دانشجو به مثابه «سوژه سیاسی» برآمده از رخداد دوم خرداد است. پیشفرض و بهواقع نقطه شروع این تأملات تأکید بر اهمیت سیاسی عظیم دانشجویان و جنبش دانشجویی و نقشی است که آنها در شرایط حاضر میتوانند در نقد گفتار و پراکسیس سیاسی حاکم بازی کنند.
در اولین شماره ماهنامه اینترنتی رخداد مقالاتی از مراد فرهادپور، امید مهرگان، آرش ویسی، روزبه کریمی، امیر کیانپور، امیر احمدیآریان، آریا ثابتیان، نادر فتورهچی، امیرهوشنگ افتخاریراد، علی عباسبیگی و ارسلان ریحانزاده به چشم میخورد.
در مقدمه این ماهنامه آمده است:
بعد از پایانگرفتن دوران دوم خرداد و ظهور پوپولیسم راست، بدنه اصلی آنچه به جنبش دانشجویی موسوم بود به محاق رفت. فعالیت دانشجویان، از تریبونهای آزاد گرفته تا نشریهها و برنامههای بهاصطلاح فوقبرنامه سیاسیـفرهنگی، بهلحاظ عینی و فیزیکی با موانعی روبهرو شد. با این همه، ازجمله پیامدهای جنبی این فضا فاصلهگیری نسبی از لیبرالیسم «وطنی» اصلاحطلبانه و شکلگیری پراکنده گفتارهایی بود که روح حاکم بر آنها را میتوان روح چپ خواند. البته شک نیست که اکثراً واریاسیونهایی مخدوش، کودکانه، و حتی ارتجاعی از تمِ چپ نیز وجود دارد که نقد آنها بیاندازه ضروری است. این یادداشتها میخواهند به این گرایشِ کمابیش جدید حساس باشند و به آن واکنش نشان دهند. هرچند «چپ دانشجویی معاصر» موضوعی است که به بررسی مفصل جداگانهای نیاز دارد. سرانجام باید گفت که مجموعه یادداشتهای حاضر نه صرفاً درباره دانشجویان، بلکه بهواقع میخواهد برای دانشجویان باشد.
علاقهمندان میتوانند برای مشاهده این ماهنامه به آدرس اینترنتی سایت رخداد، www.rokhdaad.com ، مراجعه کنند.
نظر شما