ایسنا نوشت:

خسرو قمری همگانی کردن دوچرخه‌سواری را در سرفصل برنامه‌هایش قرار داده تا بتواند در استعدادیابی موفق باشد.

فدراسیون دوچرخه‌سواری یکی از فدراسیون‌هایی بود که در موج‌های تغییرات وزارت ورزش دستخوش تغییر در سمت ریاستش شد و خسرو قمری به جای علی زنگی‌آبادی به عنوان سرپرست موقت فدراسیون انتخاب شد. در حالی که در دیگر فدراسیون‌ها تنش و کش‌ و قوس‌های زیادی وجود داشت و صحبت از تعلیق و تهدید می‌شود، فدراسیون دوچرخه‌سواری بدون مشکل به کارش ادامه داد و مسئولین فدراسیون هم با رییس جدید همکاری کردند.

برای ارزیابی برنامه‌های پیش روی فدراسیون و البته وضعیت ملی‌پوشان ایرانی در آستانه المپیک لندن با قمری به گفت‌وگو پرداخته ایم که مشروح گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

* در مدتی که سمت جدید را قبول کرده‌اید، برنامه‌های فدراسیون دوچرخه‌سواری بر اساس چه محورهایی انجام می‌شود؟

ـ از همان ابتدا که وارد فدراسیون دوچرخه‌سواری شدم، سیاست‌های دوچرخه‌سواری را بر اساس ورزش‌های همگانی و همگانی کردن این ورزش شکل دادم. در همان روزهای نخست به رسانه‌ها هم گفتم که اولویت‌های ما این است که بتوانیم دوچرخه‌سواری را در بین مردم نهادینه کنیم تا از این طریق استعدادهای بیشتری در سرتاسر کشور به سمت هیات‌های دوچرخه سواری استان‌ها جذب شوند. در این مسیر با افزایش تعداد ورزشکاران می‌توان در بحث قهرمانی نیز اقدام‌های خوبی داشت و پیشرفت کرد. با این شرایط باید بگویم که همگانی کردن اولویت نخست ماست چرا که در این راه می‌توان استعدادهای خوبی را وارد مسابقه‌های کشوری کرد و پس از آن از طریق مربی‌ها و افراد کارشناس، ورزشکاران خوب را به اردوهای تیم ملی جذب کرده و قهرمانانی آینده‌دار خواهیم ساخت.

توجه بعدی ما به باشگاه‌هاست. ورزش حرفه‌ای نیاز به تاسیس باشگاه‌ دارد و پس از آن نیز باید لیگ‌های مختلف کشور به خوبی برگزار شود. این موضوعی است که باعث پیشرفت ورزشکاران خواهد شد و می‌توان بهبود ورزشی زیادی در دوچرخه‌سواری ایجاد کند. سومین محور حرکتی فدراسیون دوچرخه‌سواری آموزش است. هدف ما پیشبرد علمی دوچرخه‌سواری است تا بتوانیم بر اساس دانش روز دنیا ورزشکاران، مربیان و داوران‌مان را تربیت کنیم. ورزش امروز همگام با علم حرکت می‌کند و اگر ورزش ما از هر طرف عقب بیفتد، کار جبرانش بسیار دشوار خواهد بود.

* در برنامه‌های خود به زیرساخت‌ها و نیازهای سخت‌افزاری دوچرخه‌سواری در ایران توجهی ندارید؟

ـ یکی از اهداف اصلی فدراسیون تقویت زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری در کشور است. باید بتوانیم پیست‌های در حال احداث را به مرحله بهره‌برداری برسانیم و در اختیار رکابزنان قرار دهیم که این مسئله به پیگیری نیاز دارد و باید با گذر زمان آن‌ها را انجام دهیم.

* یکی از معضل‌هایی که دوچرخه‌سواری ایران همیشه با آن دست به گریبان است، نبود یک پیست استاندارد است. برای این مسئله چه برنامه‌ای دارید؟

ـ همان طور که گفتم این مسئله به پیگیری نیاز دارد. باید بهترین زیرساخت‌ها برای دوچرخه‌سواری ایجاد شود. تهران به عنوان پایتخت ایران و با 12 میلیون جمعیت به یک پیست استاندارد جهانی نیاز دارد تا جوانان این شهر بتوانند با توجه به همان سیاست ورزش همگانی به دوچرخه‌سواری جذب شوند. موضوع‌های مختلفی در ورزش وجود دارد که باید به صورت زیربنایی به آن‌ها توجه کنیم و وقتی ورزش همگانی تقویت می‌شود در راستای آن ورزش قهرمانی نیز گسترش پیدا می‌کند و ایران صاحب ورزشکاران حرفه‌ای در عرصه‌های بین‌المللی خواهد شد. به نظر من این مسئله نیاز به پیگیری و زمان دارد که امیدواریم با کمک مسئولین به تمام این خواسته‌ها برسیم.

* از مسائل امروز دوچرخه‌سواری می‌توان به نمایندگان ایران در المپیک لندن اشاره کرد. نفرات انتخاب شده در زمان آقای زنگی‌آبادی تغییر خواهند کرد؟

ـ با صحبت‌هایی که در کمیته فنی داشتیم، قرار است 8 نفر از بهترین‌ها در اردوی تیم ملی باشند که در نهایت و در حداقل فاصله زمانی باقی مانده تا المپیک سه نفر از آن‌ها انتخاب می‌شوند. با توجه به حوادث و اتفاقاتی که در دوچرخه‌سواری وجود دارد همیشه باید بهترین‌ها را داشته باشیم تا در صورت نیاز ملی‌پوشان اصلی ما با جایگزینانی آماده عوض شوند. به همین دلیل قرار است ملی‌پوشان ما در اردوی تیم ملی باشند و با این تفکر که هنوز هیچ کسی برای المپیک انتخاب نشده تلاش و تمرین کنند و در نهایت با توجه به امتیازها و فاکتورهایی که کمیته فنی فدراسیون دارد سه نفر از این رکابزنان عازم لندن شوند.

* آیا این مسئله به رکابزنان لژیونر ما نیز منتقل شده است؟

ـ این موضوع را با ملی‌پوشان داخل ایران درمیان گذاشتیم و در روزهای آینده نیز با دو رکابزن‌مان در اروپا درباره همین مسئله صحبت خواهیم کرد. به نظر من منطقی نیست سه ماه قبل از المپیک نمایندگان‌مان را برای این رقابت‌ها معرفی کنیم. تاکید ما این است که بهترین‌ها عازم المپیک شوند و به همین دلیل شرایط را به گونه‌ای تغییر دادیم تا همه ورزشکاران حضور یک رقیب قدرتمند در کنارشان را احساس کنند.

* در رقابت‌های انتخابی که برگزار شد، رکابزنانی چون حسین عسگری، به مسئولین فدراسیون انتقاد زیادی کردند و آقای صفرزاده دبیر فدراسیون، آقای زنگی‌آبادی و البته دبیر کنونی فدراسیون با صحبت‌های او برخورد کردند و تاکید کردند که این مسئله بر شانس عسگری جهت حضور در المپیک تاثیر خواهد داشت. آیا این اتفاق هم‌اکنون نیز شانس عسگری را برای المپیک کم می‌کند؟

ـ‌ مسئله آقای عسگری در کمیته انضباطی مطرح شد و اعضای این کمیته با تذکر کتبی و جریمه 500 هزار تومانی حکم‌شان را برای آقای عسگری صادر کردند. البته جریمه 500 هزار تومانی در صورت عدم تکرار این اتفاق‌ها در 6 ماه آینده بخشیده خواهد شد. باید بگویم که رکابزنانی چون حسین عسگری به راحتی به دست نیامده‌اند که به راحتی از دست بروند. باید مراقب آن‌ها باشیم و حفظ‌شان کنیم اما تاکید می‌کنم اگر فردی بخواهد خارج از چارچوب محدوده‌اش رفتار کند قاطعانه با او برخورد خواهیم کرد. با این شرایط حسین عسگری نیز جزو همان 8 نفر ملی‌پوش برای اعزام به المپیک خواهد بود.

* از اصلی‌ترین نگرانی‌های مربوط به دوچرخه‌سواری مسئله دوپینگ بود. برای برخورد با این مشکل چه برنامه‌هایی دارید؟

ـ یکی از موضوعاتی که در بخش مدیریتی فدراسیون باید نظارت ویژه‌ای بر آن اعمال شود همین مسئله دوپینگ است. اشتباه‌هایی از رکابزنان و مجموعه فدراسیون رخ داده که باید در برنامه نظارتی ما تاکید ویژه بر آن ایجاد شود. مطمئن باشید با افرادی که در این مسیر حرکت می‌کنند برخورد شدیدی خواهیم کرد. رکابزنان ما سرمایه‌‌اند و باید با برنامه‌های فرهنگی آنها را از این راه دور کنیم. فدراسیون نیز در برنامه‌های آینده قصد دارد به مسائل فرهنگی و آشنایی با موضوع دوپینگ بپردازد تا بتواند فضای گذشته را مدیریت و آرام کند تا قهرمانان ما بدور از این معضل به ورزش حرفه‌ای خود بپردازند.

301301

کد خبر 220262

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین