مذاكرات اسلام آباد

کمبود نیروی متخصص و ۷۰۰تخت، چالش اصلی سلامت استان قزوین

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت استان گفت: قزوین علاوه بر کمبود حدود ۷۰۰تخت بیمارستانی، در تأمین و نگهداشت پزشکان متخصص و نیروهای درمانی نیز با مشکل مواجه است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر «حمیدرضا قافله‌باشی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست خبری به میزبانی انجمن اهدای عضو استان قزوین، مهم‌ترین چالش‌ها و برنامه‌های حوزه سلامت استان را تشریح کرد و از کمبود تخت بیمارستانی، کمبود نیروی انسانی متخصص، کاهش شاخص‌های سلامت و همچنین محدودیت در راه‌اندازی مرکز پیوند عضو در استان خبر داد.

وی درباره راه‌اندازی مرکز پیوند عضو در استان اظهار کرد: با وجود برخورداری از فضای فیزیکی مناسب، نیروی متخصص و جراح، رویکرد دانشگاه ارائه کامل خدمات درمانی در داخل استان و کاهش مراجعات به تهران است، اما در شرایط فعلی راه‌اندازی مرکز پیوند به دلیل محدودیت‌های موجود در اولویت اجرا قرار ندارد.

قافله‌باشی افزود: توسعه خدمات پیوند تنها به انجام عمل جراحی محدود نیست و نیازمند زیرساخت‌های کامل برای مراقبت‌های پس از عمل، تأمین منابع مالی و ارائه خدمات فوق‌تخصصی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین هزینه برآوردی احداث و تجهیز مرکز پیوند عضو را بیش از ۱۰۰میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اجرای این پروژه نیازمند مشارکت خیرین و تقویت فعالیت‌های فرهنگ‌سازی در حوزه اهدای عضو است.

شاخص‌های سلامت استان پایین‌تر از میانگین کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت سلامت مردم استان اظهار کرد: اگرچه شرایط استان بحرانی نیست، اما در برخی شاخص‌ها پایین‌تر از میانگین کشوری قرار داریم.

قافله‌باشی افزود: میزان تحرک بدنی در استان کمتر از میانگین کشور است و در شاخص‌هایی مانند پیش‌دیابت، دیابت، فشار خون، مصرف دخانیات، اضافه‌وزن و چاقی نیز وضعیت مطلوب نیست. علاوه بر شیوع بالاتر برخی بیماری‌ها، میزان کنترل موفق آن‌ها نیز در استان کمتر از متوسط کشوری است.

وی همچنین با اشاره به روند جمعیتی استان تصریح کرد: رشد جمعیت در قزوین کاهشی است و حتی در صورت تحقق کامل ظرفیت‌های فرزندآوری، پیش‌بینی می‌شود تعداد تولدها در سال جاری نیز کمتر از سال گذشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره علل مرگ‌ومیر نیز گفت: همانند الگوی کشوری، بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه سکته‌های قلبی، سکته مغزی و سرطان بیشترین سهم را دارند و  در سنین میانسالی بیماری‌های قلبی و عروقی و در سنین جوانی سرطان و سوانح عوامل مهم مرگ محسوب می‌شوند.

علوم-پزشکی2.jpg

پوشش مناسب شبکه بهداشت؛ نگرانی از آلودگی‌های محیطی

قافله‌باشی با بیان اینکه عملکرد شبکه بهداشتی استان مطلوب است، اظهار کرد: تقریباً تمامی مناطق شهری و روستایی تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار دارند، هرچند بخشی از مراکز ارائه خدمت فرسوده هستند و نیاز به بازسازی دارند.

وی افزود: شهرستان تاکستان با جمعیتی حدود ۱۰۳هزار نفر تحت پوشش نظام ارجاع و پزشک خانواده قرار دارد و این خدمات با کیفیت مناسبی ارائه می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به حوزه غذا و دارو گفت: نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به‌صورت مستمر انجام می‌شود اما موضوعاتی مانند باقی‌مانده سموم کشاورزی، پسماند، فاضلاب و آلودگی هوا در استان نیازمند توجه ویژه است.

وی همچنین از افزایش هزینه‌های درمان خبر داد و گفت: طی ماه‌های اخیر هزینه پرداختی بیماران از جیب به‌طور متوسط سه برابر شده است؛ هرچند با اجرای برخی طرح‌های حمایتی، پوشش بیمه‌ای داروهای بیماری‌های مزمن تقویت شده است. همچنین تعرفه خدمات درمانی نسبت به سال گذشته بین ۵۰ تا ۶۰درصد افزایش یافته است.

کمبود نیروی متخصص و اسکان؛ مانع توسعه درمان

قافله‌باشی کمبود نیروی انسانی متخصص را مهم‌ترین ضعف درمان استان دانست و افزود: قزوین در تأمین پزشک متخصص، پرستار و برخی نیروهای پیراپزشکی پایین‌تر از میانگین کشوری قرار دارد.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی در نگهداشت نیروهای متخصص، نبود زیرساخت مناسب اسکان است و همین موضوع موجب شده استان در جذب و حفظ نیروهای درمانی با چالش جدی مواجه باشد و بخشی از شهروندان برای دریافت خدمات درمانی به تهران مراجعه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تأکید کرد: ساخت مراکز درمانی اهمیت دارد، اما باید همزمان برای تأمین زیرساخت‌های رفاهی و اسکان پزشکان نیز برنامه‌ریزی شود، چرا که این موضوع مستقیماً بر کیفیت خدمات درمانی مردم اثرگذار است.

قزوین ۷۰۰تخت بیمارستانی کم دارد

وی در پایان با اشاره به وضعیت تخت‌های بیمارستانی استان گفت: سرانه تخت بیمارستانی در قزوین حدود ۱.۵۸تخت به ازای هر هزار نفر است، در حالی که میانگین کشوری حدود ۱.۷تخت است.

قافله‌باشی خاطرنشان کرد: استان در حال حاضر با کمبود حدود ۷۰۰تخت بیمارستانی مواجه است و بهره‌برداری از بیمارستان ۷۰۰تختخوابی جدید می‌تواند بخش مهمی از این کمبود را جبران کند.

48

کد مطلب 2222250

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین