منتقدان در آلمان سالهاست سیستم درمانی این کشور را متهم به عملکردی دوگانه کردهاند، یکی برای سیاستمداران و افراد مشهور و دیگری برای عامه مردم اما حالا شرایطی ایجاد شده تا این انتقادات گستردهتر و تندتر از قبل در رسانههای این کشور مطرح شود. دولت آلمان برنامه واکسیناسیون عمومی برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای خوکی را از روز دوشنبه گذشته آغاز کرد اما این بار دولت متهم شده واکسنهایی را که دارای عوارض جانبی کمتری هستند برای سیاستمداران و سربازان در نظر گرفته و واکسنهایی با ریسک بالقوه بالا را در اختیار مردم عادی قرار داده است.
دولت پیش از این امیدوار بود مردم با توجه به شیوع این بیماری در کشور و اخباری مبنی بر مرگ مبتلایان به آن به درمانگاهها هجوم بیاورند ولی انتشار این خبر سبب شده تا مردم با عصبانیت ازارائه دو نسخه واکسن قید کل جریان را بزنند.
دولت آلمان با توجه به سرعت گسترش بیماری در اروپا سفارش بیش از 50 میلیون دزواکسن پاندرمیکس را برای این بیماری داده که میتواند برای بیش از 25 میلیون نفر کافی باشد. این واکسن که توسط شرکت گلاسکو اسمیت تولید شده دارای نوعی ماده شیمیایی است که هنوز عوارض جانبی آن مشخص نشده است و پس از اینکه گزارش وجود چنین مادهای در واکسن به رسانهها درز کرد وزارت کشور آلمان اعلام کرد واکسن دیگری را سفارش داده که نام ان سلواپان است و توسط شرکت آمریکایی بکستر ساخته شده است و دارای آن ماده شیمیایی نیست و عوارض جانبی آن به مراتب کمتر اس پاندرمیکس است.
انتشار خبر دوم از سوی وزارت کشور آلمان کافی بود تا موجی از اعتراضات کشور را فراگیرد. بریژیت بندر سخنگوی بهداشت حزب سبز آلمان در این زمینه گفت: اگر واکسیناسیون سراسری مدنظر است پس همه باید از یک واکسن استفاده کنند و ارائه واکسنهای متفاوت از سیاستمداران به مردم عادی میتواند نشاندهنده این باشد که مردم بیماران کم اهمیتی هستند.
روزنامه پرتیراژ بیلد نیز با گزارشی در صفحه اول خود دولت را متهم کرد که داروی درجه دوم به شهروندان آلمانی ارائه کرده است.
از طرفی پزشکان و صاحبنظران در مورد میزان کارایی واکسن پاندرمیکس تردید دارند و با وجود اینکه برخی مدعی هستند این بهترین واکسن موجود است اما دیگران درباره آن مسائل خوشایندی را عنوان نمیکنند.
الکساندر کهول از دانشگاه هال در این زمینه میگوید: واکسن پاندرمیکس نمیتواند برای زنان باردار و یا کودکان تجویز شود چرا که ریسک عوارض جانبی در این دسته از افراد بیشتر است و مواد شیمیایی این واکسن تاکنون به خوبی تست نشده است.
گرچه این پزشک به کارگیری استاندارد دوگانه در زمینه درمان مردم در آلمان را یک رسوایی بزرگ برای دولت این کشور میداند اما معتقد است که مقامات دولتی و سیاستمداران با واکسن سلواپان شانس بیشتری برای درمان ندارند و هیچکدام از این واکسن را نمیتوان عاملی قعطی برای پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی دانست. این بیماری تاکنون بیش از پنج هزار قربانی در جهان داشته است.
تایم /27 اکتبر 09
ترجمه: امیررضا نوریزاده
نظر شما