ببینید| کاربر ایرانی «کودک» پنداشته شده است

عبور بی‌سابقه حجم عظیمی از ترافیک اینترنت ایران از خطوط آذربایجان و جهش رتبه ترافیکی این کشور از ۴۴ به ۳، پرده از اشتیاق و هجوم خیره‌کننده کاربران ایرانی به دنیای هوش مصنوعی برداشت؛ جریانی جهانی که در گفت‌وگو با ستاره بنیادی ریشه‌های اجتماعی، بن‌بست‌های فیلترینگ و پیامدهای بایکوت آن را بررسی کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ستاره بنیادی، دکتری ارتباطات علم و فناوری، در پاسخ به این پرسش که چرا بسترهای بومی از سوی کاربران ایرانی پذیرفته نمی‌شوند و چرا وقتی واژه «بومی» شنیده می‌شود، جامعه در برابر آن موضع تدافعی می‌گیرد، گفت:«مهم‌ترین عاملی که می‌توان در این باره به آن اشاره کرد، تجربه‌های تلخ گذشته از مسدودسازی‌هایی است که همواره به بهانه ایجاد یک فضای کاربری بومی اعمال شده‌اند. کاربران ایرانی در این تجارب با محدودیت‌ها و سانسورهای متعددی مواجه شده‌اند. گاهی در این رویکردها با کاربر مانند یک کودک رفتار شده است؛ یعنی ابزارها را آن‌قدر محدود کرده‌اند که فرصت تحلیل، بررسی و انتخاب از او سلب شده و به وی گفته شده است: «تو متوجه نمی‌شوی، من صلاح تو را بهتر می‌دانم».»

بنیادی در ادامه افزود:«یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اجتماعی، سرریز شدن و اعمال همین حس‌های ناکامی ناشی از سانسورها و اتفاقات تلخ گذشته بر مسائل جدید است؛ جامعه پیش‌بینی می‌کند که همان اتفاقات تلخ مجدداً تکرار خواهد شد و این یکی از دلایل اصلی عدم ایجاد حس مثبت است. شاید لازم باشد این مسیر را اصلاح کنیم. گاهی اوقات این واژه‌ها آن‌قدر تکرار می‌شوند و بار منفی در جامعه، به‌ویژه در میان جامعه متخصصان، ایجاد می‌کنند که اولین راهکار به ذهن رسیده، تغییر نام آن واژه‌هاست. برای مثال، همان‌طور که به یاد دارید در مقطعی ماجرای «طرح صیانت» مطرح بود و در ادامه واژه‌ها تغییر کردند، اما با تغییر واژه، اصل رویداد عوض نمی‌شود؛ این رویه و رویکرد است که باید دگرگون شود. محدود کردن هیچ‌گاه به ما کمک نخواهد کرد؛ تجربه‌های تاریخی چه در کشور خودمان و چه در سایر نقاط جهان این موضوع را اثبات کرده است و استدلال‌های ضعیفی در پشت ایده ایجاد محدودیت وجود دارد.»

۲۲۷۲۲۷

کد مطلب 2233610

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

آخرین اخبار