به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در این جلسه فرهاد ورهرام به بیان مراحل ساخت این فیلم مستند پرداخت و گفت: من اولین بار زمانیکه سرباز بودم، این منطقه را دیدم و طی دهه 70 در طرح جامع تحقیقاتی پیرامون استان کردستان فعالیت کردم و همیشه سعی داشتم منطقه اورامان را ببینیم، اما آن زمان جاده نبود و بالاخره پس از گذر سه زمستان توانستم از این منطقه عکاسی کنم که البته در این سفر، بدلیل برف گرفتگی جاده، نزدیک 26 روز در آنجا ماندم و فرصت بسیار خوبی برایم بود تا منطقه را به خوبی بشناسم.
وی در خصوص ساخت مستند «سرزمین خانه خورشید» نیز اظهار داشت: طرحی داشتم پیرامون رودخانه سیروان که مکانی بسیار جذاب است و البته چند سالی دچار خشکی شدید بود. زمانی که طرح را به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی دادم، قصدم این بود که مستند ورزشی بسازم. البته معتقدم این طرح ها را نباید به تلویزیون داد، چون آنجا دست و پاگیر است، اما برای مرکز مسائل فنی و تکنیکی مهم است.
ورهرام ادامه داد: ما حدود 25 روز در آنجا فعالیت داشتیم و به خوبی مکان های حرکت و توقف قایقران ها را شناختیم. قبل از فیلمبرداری هم یکبار منطقه را با قایقران ها دیدیم و شناسایی کردیم.
او تاکید کرد: من دو منظور اصلی از ساخت این فیلم داشتم: اول اینکه فیلم ورزشی بسازم و بوسیله آن منطقه را معرفی کنم و از طرفی کمک کنم تا ورزش قایقرانی در منطقه شناخته شود و این مسئله از لحاظ اکوتوریسمی به منطقه کمک کند. به هر حال این منطقه 5 سال دیگر به طور کلی در اثر ایجاد سد، به زیر آب می رود.
این مستندساز باتجربه درباره نحوه آشنایی خود با قایقران ها گفت: از طرف مرکز نامه ای به فدراسیون بردم که به آن توجهی نشد و من از طریق یک قایقران قدیمی با این دوستان اصفهانی آشنا شدم و برای اولین بار توسط آنها بر روی رودخانه سیروان قایقرانی انجام شد.
ورهرام تاکید کرد: این مستند قوم نگارانه نیست و نگاه من بیشتر به جغرافیای منطقه است، چراکه ما بدون هیچ تفسیر خاصی از روی معرفی صنایع دستی و لباس و... می گذریم و آن ها را در کل محیط بررسی می کنیم.
وی گفت: باید بگویم که سکانس اولیه کار طور دیگری نوشته شده بود، ولی ما به مشکل برخوردیم و به سبب همین امر سکانس نخستین تغییر کرد. ما تصمیم داشتیم از ده عباس آباد که سرچشمه رودخانه است شروع کنیم و به شیخان که منطقه ای کهن است، برسیم که متاسفانه نشد. به علاوه دوست داشتیم به مسائل اسطوره ای بیشتر بپردازیم، اما مابه ازای تصویری برای آن نداشتیم.
ورهرام همچنین اذعان داشت: به علاوه این برای من مهم بود که با سرمایه مرکز گسترش سینمای مستند فیلمی بسازم که برای تهیه کننده ام قابل قبول باشد و اینطور نبود گه هر چه بخواهم در فیلم بگذارم. به هر حال ملاحظات مرکز را هم در نظر گرفتم و سعی کردم در نگارش متن محافظه کاری لازم را داشته باشم.
وی در پایان، از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بخاطر برپایی برنامه نمایش و نقد و بررسی فیلم های مستند تقدیر کرد.
301301
نظر شما