ارجاع پرونده‌ها به داوران حرفه‌ای برای کاهش اطاله دادرسی

رییس شورای حل اختلاف استان قزوین بر ضرورت ارجاع هدفمند پرونده‌ها از محاکم به داوران حرفه‌ای با هدف کاهش اطاله دادرسی و ترویج فرهنگ داوری به‌عنوان یکی از شیوه‌های جایگزین حل‌وفصل قضایی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «محمد حیدری» رییس شورای حل اختلاف استان قزوین در نشست هم‌اندیشی هیأت مدیره کانون داوران حرفه‌ای استان قزوین که با حضور معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری و رؤسای حوزه‌های قضایی برگزار شد، بر لزوم توسعه و ترویج نهاد داوری، رفع موانع و مشکلات ارجاع پرونده و گسترش استفاده از این ظرفیت قانونی تأکید کرد.

حیدری با اشاره به جایگاه داوری در سند تحول و تعالی قوه قضائیه بیان کرد: یکی از راهبردهای اساسی این سند، توسعه روش‌های جایگزین رسیدگی قضایی و ایجاد سازوکارهای لازم برای کاهش زمان و هزینه است و نهاد داوری قطعاً یکی از این شیوه‌های کارآمد در بسیاری از دعاوی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه داوری، نهادی خصوصی و توافقی برای حل‌وفصل اختلافات است، افزود: رأی داور همانند رأی دادگاه، قطعی و لازم‌الاجرا است.

رییس شورای حل اختلاف استان قزوین در توصیه به عموم مردم، گنجاندن شرط داوری در قراردادها را ضروری دانست و تصریح کرد: دستگاه قضایی توصیه می‌کند که مردم از این شیوه‌های نوین برای حل سریع اختلافات در قراردادهای خود استفاده کنند.

وی خطاب به قضات و رؤسای حوزه‌های قضایی خاطرنشان کرد: در صورت موافقت طرفین دعوا، در هر مرحله از دادرسی امکان ارجاع پرونده به کانون داوران حرفه‌ای وجود دارد و این فرصت نباید مغفول بماند.

رییس شورای حل اختلاف استان قزوین با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسب از سوی رؤسای حوزه‌های قضایی و اعضای کانون داوران حرفه‌ای گفت: برای توسعه استفاده از این ابزار قانونی، باید با آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی دقیق و استفاده از شیوه‌های مناسب، مردم را با این مسیر کم‌هزینه‌تر و بهتر برای حل اختلاف آشنا کنیم.

در حال حاضر ۳۲داور حرفه‌ای در استان قزوین پروانه داوری دریافت کرده‌اند که از این تعداد ۴نفر داور حرفه‌ای خانواده و ۲۸نفر داور عمومی هستند.

کد مطلب 2248506

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =