فارس نوشت:

معاون حقوقی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور از رفع اشکالات رئیس مجلس بر مصوبه دولت برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی خبرداد.

 عبدالعلی تاجی در مورد نامه هفته پیش رئیس مجلس و ایراد به مصوبه دولت در مورد تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی گفت: این ایرادها که عمدتا ایرادهای حقوقی و شکلی و برخی ایرادهای محتوایی بود، رفع شده و در قالب لایحه‌ای به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تقدیم شده که این ایرادها در دولت رفع می‌شود.

  وی افزود: علاوه بر این تعدادی از نمایندگان در مجلس هشتم طرح مفصل‌تری تهیه کردند که در راستای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستگاه‌های اجرایی به نیروهای قراردادی تهیه شده بود، اما چون این طرح آخر عمر مجلس هشتم مطرح شده بود، رسیدگی به آن به عمر آن مجلس کفاف نداد و از دستور خارج شد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور یادآور شد: ‌تعداد دیگری از نمایندگان در مجلس نهم نیز طرحی تهیه کردند که برای ساماندهی نیروهای شرکتی در دستگاه‌های اجرایی به زودی دستور کار قرار می‌گیرد.

تاجی افزود: این طرح‌ها در واقع دنبال این هدف هستند که منفعت عمومی دستگاه‌های اجرایی مد نظر قرار گیرد و هزینه دولت از این طریق کاهش یابد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا با تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به صورت نیروی قراردادی در دستگاه، حجم دولت برخلاف قانون ممنوعیت استخدام جدید، افزایش پیدا نمی‌کند، گفت: این گونه نیست که با تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، حجم دولت اضافه شود. چون اولا استخدام که در قانون مدیریت ممنوع شده تعریف دارد و در قانون مدیریت دو گونه استخدام رسمی و پیمانی در تبصره ذیل ماده 32 قانون مدیریت خدمات کشوری تعریف شده است. وی ادامه داد: همچنین در ماده 124 اجازه داده شده است به اندازه نیاز دستگاه‌های اجرایی،نیروهایی در قالب قرارداد قانون کار به کار گرفته شود که البته اینها به منزله استخدام نیروی جدید نیست، بلکه به معنای استفاده از توان کار و نیروی افراد در دستگاه اجرایی به شمار می‌رود.

تاجی اضافه کرد: در سوابق قانون برنامه احکامی وجود دارد که دولت به مرور تصدی‌های خود را واگذار کند که با سه هدف کاهش هزینه دستگاه اجرایی، تقویت بخش خصوصی و امنیت نسبی برای شاغلان، تصدی‌های دولتی‌ واگذار می‌شود.

وی ادامه داد:‌ در بررسی انجام شده از نیروهای شرکتی این نتیجه حاصل شد که نه تنها هزینه دستگاه اجرایی کاهش نیافته، بلکه افزایش پیدا کرده و همچنین پرداختی به نیروی شرکتی نیز کاهش یافته است. به عنوان مثال اگر 100 نیروی شرکتی در دستگاه حضور داشته که ماهانه 10 میلیون تومان برای آنها پرداخت می‌شود، اما در نهایت 5 تا 6 میلیون تومان به آن افراد می‌رسد و بقیه در جیب شرکتهای واسط تامین نیرو قرار می‌گیرد.

تاجی تصریح کرد: اگر قرار است یک تصدی واگذار شود، باید از صفر تا 100 آن واگذار شود، نه اینکه شرکت تامین نیرو در داخل دستگاه اجرایی تشکیل شده و از امکانات، فضای اداری، آب و برق و تجهیزات دستگاه استفاده کرده و فقط واسطه‌ای بین دستگاه اجرایی و نیروی شرکت باشد که ماهانه مبلغی به جیب بزند.

وی افزود: شرکتهای تامین نیرو کارشان این بود که فقط ماهانه لیستی از نیروها تهیه کردند و حقوق آنها را از دستگاه دریافت کرده و درصدی به نیرو پرداخت می‌کردند و بقیه را به جیب می‌زدند که این کار به معنای واگذاری تصدی نیست.

تاجی گفت:‌ در قانون برنامه پنجم آمده دستگاه اجرایی باید سالانه 4 درصد از تصدی‌ها را واگذار کند، از طرفی کار حجمی تعریف دارد و نمی‌تواند شرکت تامین نیرو از تجهیزات امکانات فضای اداری و حتی آب و برق، گاز و تلفن، دستگاه اداره به نفع خود استفاده کند و این شکل واگذاری یک نوع فرمالیته است.

وی تاکید کرد: در هیچ جای قانون مدیریت خدمات کشوری نیامده است که دستگاه اجرایی از طریق شرکتهای تامین نیرو به جذب نیرو بپردازد و شرکت‌هایی که از این رهگذر به منافع کلانی رسیده‌اند، امروز در مقابل مصوبه دولت برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی مقاومت می‌کنند، اما دولت می‌خواهد این اجحاف به نیروی انسانی برچیده شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور افزود: اگر دستگاه‌های اجرایی دولتی مانند وزارت نیرو و یا نفت برای اجرای پروژه‌هایی در مورد راهسازی، راه‌آهن، سدسازی و یا پروژه‌های عسلویه احتیاج به نیرو دارد، از طریق قرارداد با شرکتهای خصوصی حجم کار را از آنها طلب می‌کند که خود آن شرکتهای خصوصی برای اجرای یک پروژه سدسازی مثلا 500 نفر به کار می‌گیرد و یا در پروژه راه‌سازی 100 نفر و یا مثلا در پروژه عسلویه چند صد نفر را به کار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: آنچه دولت ممنوع کرده انعقاد قرارداد دستگاه اجرایی با شرکتهای تامین نیرو است که قبلا با یک برداشت غیرحقوقی از مصوبه واگذاری تصدی‌ها به دنبال جذب نیروی شرکتی بودند، اما امروز دولت می‌خواهد غیر از کارهای حجمی سایر نیروهای شرکتی را تبدیل وضعیت کند.

تاجی گفت:‌ دستگاه‌های اجرایی از اول قانون برنامه پنجم باید سالانه 4 درصد تصدی‌های خود را واگذار کنند و در بند «ج» ماده 65 قانون برنامه آمده است تعداد کل کارکنان دستگاه‌های اجرایی دولت سالانه دست کم 2 درصد کاهش می‌یابد و موارد استثنا باید در قانون بودجه ذکر شود.

تاجی افزود: در مورد ایراد مصوبه دولت برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی برخی از پاسخ‌های حقوقی ارائه شد و در مورد موادی که براساس اصل 85 قانون اساسی، بنا شده لایحه‌ای از پاسخ‌های مورد نظر به معاونت توسعه مدیریت ارائه شده که در دولت این موارد برطرف می‌شود.

/3131

کد خبر 224963

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
    25 2
    والله ما که از توضیحات اینا چیزی متوجه نشدیم. اما می خوام بگم که من حدود 1 ساله تو اداره ... هستم به صورت شرکتی و طبق این قانون باید اداره با ما قرارداد ببنده و باقی قضایا. اما با بهانه اینکه من کارشناس فنی هستم و مدرکم لیسانسه و ... امتناع می کن. جالب اینه که خدماتیهای با این وضعیت جذب شدن ولی ما که این همه وقت گذاشتیم برای تحصیل و با اینکه واقعا بدرد می خوریم براشون، اصلا نمی خوان. حالا این شکایتمونو به کی بگیم خدا
    • امیر IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
      7 26
      عزیزم اولا که این یک مصوبه دولتی هست و خود قانون نیست.که از قضا این مصوبه کاملا خلاف قانون هست. چرا که مطابق فصول ششم و هفتم قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386/6/8 ، تمامی استخدام های پیمانی و رسمی باید با برگزاری آزمون های عمومی وتخصصی سراسری باشد و نه صرفا با مصوبات دولت
    • hamid IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
      19 4
      درجوابيه آقا امير مثل اينكه شما يا قانون سرتان نميشه و يا قانون دان خوبي نيستيد .مگر مصوبه دولت كه توسط هئيت وزيران نوشته مي شود قانون نمي باشد اگر نمي باشد چرا با دستور هئيت دولت حقوق ومزاياي شما افزايش مي يابد پس بايد درباره آنها نيز مجلس تصميم بگيرد؟ پس نتيجه ميگيريم كه دولت قانون را بهتر از ديگران بلد و اجرا مي كند شما نيازي نيست جواب دهيد شما بنشينيد و تا دولت از اختيارات خود استفاده كرده و كارگران شركتي را از مزايايي كه شما ها بيشتر استفاده مي كنيد بهرمند كند. چرا بخيل هستيد ؟
  • نيروي شركتي سازمان تحقيقات كشاورزي IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
    18 0
    ما كه نفهميديم قسم حضرت عباس را باور كنيم يا دم خروس را . هر روز يه خبري مينويسين يه روزلغو يه روز... اما به هر حال براي ما كه در سازمان تحقيقات كشاورزي مشغوليم فرقي نميكنه چون اين سازمان اصلا قصد اجرا اين مصوبه را نداره و اعلام ميكنه كه چون بصورت هيات امنايي اداره مي شوم حق اين را دارم كه مصوبات دولت را وتو نمايم و اجرا نكنم . با زبان ساده تر بگم واسه خودش قدرتي شده و حق وتو داره و ميگه دولت ...كيه ما واسه خودمون يه قدرتيم و چندين هزار برده داريم . خودشون حقوق هاي چند ميليوني مي ميگيرن به نيروهاي شركتي مي رسن بودجه كم ميارن. شما را به خدا اگه جايي بودجه مازاد باقي مونده بدين به اينا كه بيچاره ها چند ميليون كه بيشتر نميگيرن گناه دارن.....
  • بدون نام IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
    18 1
    کارشناسی هستم بصورت نیروی شرکتی در سازمان اب منطقه ای.با سابقه 5سال..اب منطقه ای هر سال با برگذاری مناقصه شرکت جدیدی رو معرفی وما با ان قرارداد میبندیم...تمام کارهای انجا رو روی سر ما خراب کردند واگر دم بزنیم تهدید به اخراجیم وخودشان هم خستگی در میکنند چون نیروی رسمی هستند...وقتی صحبت از قرار داد مستقیم شد با ابلاغ بخشنامه رسمی مارو نیروی حجمی قلمداد وفاقد شرائط لازمه...چه گناهی کردیم زمانی وارد بازار کارشدیم که نه استخدامی هست و نه اقتصادی پویا جهت فعالیت ازاد....چه گناهی کردیم مثل برده باشیم....هرروز تنمان از ترس بیکارشدن بلرزد...
  • ز.م. IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۳
    9 1
    قرارداد مشخص در معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري هستم با مدرك فوق ليسانس و 14 سال سابقه كار ، ولي حرفي از استخدام و پيماني شدن وجود ندارد.با توجه به خروجي هايي كه در اين سالها در سازمان داشته ايم و همچنين آزمون استخدامي كه در ساير سازمانها برگزار ميشود . حال اين سوال پيش مي آيد كه چرا آزمون در اين سازمان برگزار نمي شود با توجه به اينكه مجوز استخدامي برنامه چهارم نيز در اين جا سوخت شد.آيا از برنامه پنجم به درستي استفاده مي شود؟ دانشجوي دكتري و كارشناس
  • حميد IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
    21 3
    ما كه از دعواي مجلس و رياست جمهوري چيزي نفهميديم ... چرا اين مشكل دروني خود را عمومي مي كنند و در بين مردم تشنج ايجاد مي كنند ؟ چرا مشكلات را درون خود حل وفصل نمي كنند ؟ ما گاركران چه گناهي مرتكب شديم كه بايد به پاي آنها بسوزيم وبسازيم
  • امیر IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
    3 20
    در نظر اول تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به قرارداد پیمانی ، عادلانه می آید . اما با نظر دقیقتر به قانون مدیریت خدمات کشوری میبینیم که تنها دو نوع استخدام پیمانی و رسمی برای دستگاههای اجرایی و سازمانهای دولتی در نظر گرفته شده است که در هردو مورد مضاف بر طی مراحل قانونی و صدور مجوز های استخدامی ، باید این استخدام ها با برگزاری آزمون های عمومی و تخصصی باشد.لذا تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به چیزی جز استخدام پیمانی خارج از قانون و بذون برگزاری آزمون نیست که بی شک حق بسیاری از تحصیلکردگان را ضایع میکند. امیدوارم مجلس جلوی این کمصوبه دولت بایستد.
  • حسین IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۸
    7 0
    چرا بعضی ازنیروهای شرکتی سازمان جهادکشاورزی تبدیل وضعیت شدندولی سازمان تحقیقات کشاورزی وآموزش تبدیل وضعیت نشدند
  • اریا IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    7 2
    با سلام عزیزانی که دم از قانون دانی و دفاع از حقوق مردم میکنن (اقا امیر) که البته اینکار فی نفسه کاره شایسته ایه ولی به شرطی که ما هم از قوانین چیزی بدونیم چون ندانسته حرف زدن موجبات مشکلاتی رو فراهم میکنه اولا اینکه ما باید قبول کنیم دولت از لحاظ اشراف به قوانین از ما بالاتره پس مصوبه ای رو از سر سلیقه ی شخصی یا خوابه دیشب تصویب نمیکنه و قطعا به مسائل قانونی و حقوقی ان اشراف داره دوم اینکه نیروهای شرکتیه مد نظر دولت ان دسته از کسانی اند که در ادارات دولتی و اکثرا با ازمون و گزینش اداره ی مطبوع و مصاحبه جذب شدند که البته در هر جایی پارتی بازی هم امکان داره صورت بگیره و این هم از این موضوع مستثنی نیست.......
  • اریا IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    11 0
    ...... سوم به کار گیریه این افراد به صورت قرارداد کار معین است و نه پیمانی و یا رسمی که ایم مجوز رو هم بند های 32 و 124 قانون مدیریت خدمات کشوری به دولت داده که در سقف 10 درصد پست های سازمانیه خودش از این نیروها در جهت استفاده از تخصص انها استفاده کنه و این نوع قرارداد از لحاظ قانون و دولت جزء استخدامی ههای دولت محسوب نمیشود چون از دیده قانون 2 نوع استخدام ( رسمی و پیمانی) بیشتر وجود ندارد و سایر قرارداد ها ( کار معین-مشخص-ساعتی-روزمزد و...) از نوع وزارت کاری و موقت است و از دیده دولت و قانون اینگونه افراد جزء پرسنل دولت محسوب نمیشوند ایرادهای مجلس به مصوبه دولت از نوع ایرادات شکلی و نه عمقی و اساسی بوده که برطرف شده است برای کسب اطلاعات بیشتر به قانون مدیریت خدمات کشوری مراجعه شود
  • بی نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    3 0
    با سلام خواستم به اطلاع کلیه نیروهای شرکتی برسونم تاریخ 19 شهریور مجلس مصوبه تبدیل وضعیت را مجددا بررسی می کنه تا اون موقع تورو خدا در باره وضعیت کاریتون و سختی ها و مشکلاتتون با نمایندگان محترم شهرتون صحبت کنید تا به مصوبه رای بدهند.
  • کارمند شرکتی پیام نور IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    10 1
    با سلام در 3030سی ام مرداد پیام نور سازمان مرکزی با شرکت دیگه ای قرارداد بست.باز تبدیل وضعیت نکرد شش سال است همه ی کارکنان شرکتی منتظر تبدیل وضعیت هستیم.
  • شرکتی پیام نور IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    16 2
    اگر اشکالات رفع شده پس چرا نیروهای شرکتی دانشگاه پیام نور پس از انجام مصاحبه هم تبدیل وضع نشدند و همچنان شرکتی باقی ماندند و دانشگاه از تیرماه 91 با شرکت دیگری قرارداد بسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه چرا مردم را سر کار می گذارید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آیا خدا را خوش می آید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگر مصوبه مشکل ندارد پس چرا مجلس اجرا نمی کند و دولت دلیل اجرا نکردن را خواستار نمی شود و اگر اشکال دارد باز هم چرا دولت پیگیری نمی کند
  • مصطفی IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    6 2
    من الان نیروی شرکتی بانک کشاورزی هستیم وبا8سل سابقه کار وهمچنان شرکت به قوه خودش باقی میباشد پس چراازقراردادمان مشخص نیست شمارابه خداقسم میدهم به فکرقراردادماباشید مسولین محترم0باتشکر
  • نیروی انسانی IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۸
    2 1
    نیروی انسانی استانداری همدان هستم با 6سال سابقه کاری بدون بیمه وحقوق مزایا بعد از این همه حرفها دررسانه ها وبخشنامه هائی برای تبدیل وضعیت شرکتها عنوان داشتید چرا عمل نمی کنید وما این ظلم راتاکی باید تحمل کنیم .
  • نیروی شرکتی شرکت توزیع برق اردبیل IR ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    2 0
    شرکت توزیع برق اردبیل به بهانه خصوصی بودن از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی امتناع میکنه و درباره مصوبات دولت هم یک کلمه میگه ما خصوصی هستیم و دولت واسه خودش مصوبه صادر میکنه اما نمیدونم چرا بزرگان این شرکت رسمی هستند
  • بدون نام US ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    2 0
    نیروی شرکتی نگهبانی برق منطقه ای آذربایجان هستم ولی با این همه ابلاغ و مصوبه ی دولت هنوز جذب نشده ایم و با سابقه ی 18 سال شرکتی هستیم.از دولت محترم خواهشمندیم در این مورد رسیدگی جدی نمایند تا با قرارداد مستقیم به حق و حقوق خود برسیم.با تشکر
  • رضا IR ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۳
    2 0
    سال 92 امد از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی مظلوم که با مدرک کارشاسی ارشد هنوز شرکتی اند خبری نشد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین