دبیر علمی دومین کنگره نوروموسکولار و الکترودیاگنوزیس گفت: پیشگیری از بیماریهای عصبی عضلانی به علت پررنگ بودن نقش ژنتیک در ابتلا به آنها، مشکل است.
دکتر فرزاد فاتحی روز چهارشنبه در دومین کنگره نوروموسکولار و الکترودیاگنوزیس، با اشاره به اینکه بیماریهای نوروموسکولار با توجه به بالا بودن آمار ازدواجهای غیرفامیلی و ژنتیک در کشور بسیار شایع هستند، نسبت به سیر صعودی ابتلا به بیماریهای عصبی عضلانی در کشور هشدار داد و افزود: بیماریهای عصبی عضلانی، بیماریهای مشکل و سخت درمانی هستند که از روند تشخیصی مشکلی برخوردارند.
این متخصص مغز و اعصاب درباره علل تشخیص و درمان مشکل بیماریهای نوروماسکولار توضیح داد: اگر سلولهای عصبی تخریب شوند به این دلیل که دیگر جایگزین نمیشوند، روند درمان مشکلی خواهند داشت. ژنتراپی و استفاده از سلولهای بنیادی میتوانند امیدهای تازه درمان در بیماریهای عصبی عضلانی باشند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوامل ایجاد کننده بیماریهای نوروماسکولار افزود: علاوه بر عوامل ژنتیکی که نقش قابل توجهی در بروز بیماریهای عصبی عضلانی دارند، تغذیه و آب و هوای منطقهای نیز در بروز این بیماریها موثرند.
به گفته فاتحی، پیشگیری از بیماریهای عصبی عضلانی به علت پررنگ بودن نقش ژنتیک در ابتلا به آنها نیز مشکل است.
دبیر علمی دومین کنگره نوروموسکولار و الکترودیاگنوزیس با اشاره به برگزاری کارگاهی درباره MRI عضله در خلل برگزاری کنگره گفت: روش تشخیصی MRI حدود 30 سال است که مورد استفاده قرار میگیرد اما MRI عضله تکنولوژی نسبتا نوینی است که حدود یک دهه از عمر آن میگذرد. از MRI عضله در خصوص بیماریهایی که نمونهبرداری یا سایر روشهای تشخیصی درباره آنها امکانپذیر نیست، استفاده میکنیم.
وی در پایان با بیان اینکه این کنگره پنج روزه تا 18 تیرماه جاری در محل مرکز همایشهای بینالمللی شهرداری تهران ادامه دارد، افزود: سخنرانانی از کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، ترکیه، سنگاپور و لبنان در این کنگره حضور دارند و کارگاههای تخصصی از جمله کارگاه MRI عضله و TMS با حضور متخصصان مربوطه برگزار میشود.
301301
نظر شما