به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در نگاه عرفانی و توحیدی، رسیدن به مقام «لاخوف علیهم» نتیجه باور عمیق انسان به مبدأ مستقل الهی است؛ باوری که ترس از غیر خدا را از وجود انسان میزداید. آیتاللهالعظمی جوادی آملی با اشاره به جایگاه شهیدان، آنان را «سالکان واصل» میداند؛ انسانهایی که مقصد و هدفی جز تقویت قسط و عدالت و مقابله با جور و ستم نداشتند.
در تبیین عرفانی و کلامی مقام شهیدان، آیتاللهالعظمی جوادی آملی بر این نکته تأکید دارد که شهیدان با حرکت و قیام خالصانه خود نشان دادند که دل در گرو غیر خدا ندارند و از قدرتی جز خداوند هراس به خود راه نمیدهند.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی مینویسد:
«شهیدان که سالکان واصلاند و هدفی جز تقویت قِسط و عدل و تضعیف جور نداشتند، با قیام خالصانه خویش ثابت نمودند که از غیر خدا هراسی ندارند، زیرا یقین به توحید، یعنی مبدأ مستقل الهی، زمینه هرگونه خوف از غیر خدا را برطرف میکند.
چنین موحدان نابی در خور وعده «لاخوف علیهم و لا هم یحزنون» هستند.»
منبع: سروش هدایت، ج۲، ص۲۳۰





نظر شما