ایجاد دهکده‌های سلامت سالمندان در قزوین

استاندار قزوین، با اشاره به افزایش سهم سالمندان از جمعیت استان، بر ایجاد دهکده‌های سلامت با رویکرد مراقبت، نشاط و خدمات روزانه سالمندان با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «محمد نوذری» استاندار قزوین در جلسه شورای اجتماعی استان با اشاره به تغییر الگوی جمعیتی جامعه اظهارکرد: تعریف سالمندی نیز متناسب با تغییر سبک زندگی و افزایش امید به زندگی نیازمند بازنگری است و نمی‌توان سن ۶۰سال را به‌تنهایی ملاک سالمندی افراد قرار داد.

۱۲.۲درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲.۲درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند، افزود: روند تحولات جمعیتی قابل تأمل است و براساس پیش‌بینی‌ها در ۳۰سال آینده، سهم جمعیت سالمند می‌تواند به حدود ۳۰درصد برسد؛ بنابراین باید از امروز برای پیامدهای اجتماعی و اقتصادی این تغییر برنامه‌ریزی کنیم.

استاندار قزوین یکی از مسائل مهم اجتماعی را کاهش فرزندآوری و گسترش خانواده‌های تک‌فرزند دانست و اظهار کرد: تک‌فرزندی می‌تواند در آینده پیامدهای اجتماعی جدی به همراه داشته باشد و اگر امروز برای این تحولات تدبیر نکنیم، در سال‌های آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.

این مقام مسئول تأکید کرد: تحولات جمعیتی صرفاً یک موضوع آماری نیست و ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد؛ از این رو دستگاه‌های مسئول باید با نگاه آینده‌نگر برای مدیریت روند سالمندی جمعیت و مسائل مرتبط با خانواده برنامه‌ریزی کنند.

قزوین نیازمند نظام جامع مراقبت از سالمندان

استاندار قزوین، با اشاره به روند افزایش جمعیت سالمند عنوان کرد: تحولات جمعیتی در ایران و استان قزوین به سمتی در حال حرکت است که باید آن را به‌عنوان یک هشدار جدی مورد توجه قرار دهیم و از امروز برای پیامدهای آن برنامه داشته باشیم.

نوذری افزود: افزایش جمعیت سالمند، نیاز به مراقبت و خدمات حمایتی را نیز افزایش می‌دهد و اگر برای این موضوع از امروز برنامه‌ریزی نشود، در آینده دولت ناچار خواهد بود هزینه‌های بیشتری برای نگهداری، مراکز سالمندی و ارائه خدمات اجتماعی و حمایتی پرداخت کند.

استاندار قزوین با اشاره به تغییر سبک زندگی و ساختار خانواده‌ها بیان کرد: امروز با سالمندانی مواجه هستیم که در مواردی تنها یا بدون حمایت کافی زندگی می‌کنند و با ادامه تغییر سبک زندگی، مسئله مراقبت از سالمندان در سال‌های آینده اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

این مقام مسئول تأکید کرد: سالمندی تنها یک مسئله جمعیتی نیست، بلکه یک پدیده مهم اجتماعی و جامعه‌شناختی است که آثار آن در ۱۰ تا ۱۵سال آینده بیش از امروز نمایان خواهد شد؛ بنابراین باید برای ایجاد و تقویت یک نظام جامع مراقبتی، حمایتی و اجتماعی متناسب با نیازهای سالمندان برنامه‌ریزی کنیم.

استاندار2.jpg

ایجاد دهکده‌های سلامت با رویکرد نشاط و مراقبت از سالمندان

استاندار قزوین، با تأکید بر ضرورت ایجاد فضاهای اجتماعی و نشاط‌آفرین برای سالمندان گفت: ایجاد مراکز نگهداری و ارائه خدمات کوتاه‌مدت و روزانه می‌تواند الگوی مناسبی باشد تا سالمندان ساعاتی از روز را در کنار یکدیگر سپری کنند و از انزوا و تنهایی فاصله بگیرند.

وی افزود: این مراکز می‌توانند فضایی برای گفت‌وگو، ارتباط اجتماعی، تفریح، نشاط، آموزش و مهارت‌افزایی فراهم کنند؛ به‌گونه‌ای که سالمندان در طول روز از خدمات مرکز استفاده کرده و سپس به محیط خانواده بازگردند.

این مقام مسئول با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش تنهایی برخی سالمندان اظهار کرد: حضور سالمندان در جمع همسالان، استفاده از تجربیات یکدیگر و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی می‌تواند به افزایش نشاط و ارتقای کیفیت زندگی آنان کمک کند.

استاندار قزوین پیشنهاد کرد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، دهکده‌های سلامت با رویکرد ارائه خدمات روزانه، مراقبتی، فرهنگی و نشاط‌آفرین به سالمندان در شهرستان‌های استان ایجاد شود تا در کنار حمایت از خانواده‌ها، زمینه حضور فعال‌تر سالمندان در جامعه نیز فراهم شود.

48

کد مطلب 2283562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

آخرین اخبار