هر فردي به شيوهاي متفاوت و البته منحصر به فرد نسبت به درد واكنش نشان ميدهد و هر آسيب يا ضربه عاطفي در اشخاص مختلف، به ميزان و شيوهاي متفاوت موجب اختلال در جريان خون و سيگنالدهيهاي عصبي ميشود.
با توجه به اين واقعيت كه احساس شدت درد در هر انساني كاملا منحصر به فرد است و بسياري از عوامل رواني، فيزيولوژيكي و ژنتيكي بستگي دارد، پيدا كردن راه حل مناسب و موثر براي تسكين درد در بيماران مختلف، كار نسبتا دشواري است.
به گزارش مجله تخصصي آرپ، در آمريكا سالانه حدود 100 ميليون تن به دردهاي مزمن مبتلا ميشوند و درمان اين دردها هر سال حدود 635 ميليارد دلار هزينه را به نظام بهداشتي و درماني اين كشور تحميل ميكند.
پزشكان امروزه معتقدند كه «درد مزمن» تنها نشانه يك بيماري ديگر نيست بلكه به نوبه خود يك بيماري يا اختلال مجزا است و بايد مانند ساير بيماريها تحت درمان قرار بگيرد. در برخي موارد درد مزمن حاصل يك التهاب است. اما در بسياري موارد ديگر ميتواند عامل پيچيده تري داشته باشد. عاملي كه در واقع به چگونگي پردازش سيگنالهاي درد در مغز بستگي دارد.
وقتي فرد به مدت طولاني در معرض درد جسمي قرار ميگيرد، رشتههاي عصبي در واقع ممكن است اين درد را به نوعي حافظه نورولوژيك مرتبط كنند. بنابراين حتي زماني كه عامل اوليه درد، برطرف شود، فرد هنوز احساس درد و آسيب ديدگي ميكند. از سوي ديگر، درد حتي ممكن است عامل ژنتيكي داشته باشد.
متخصصان دانشگاه كمبريج در انگليس اخيرا ژني موسوم به HCN2 را شناسايي كردهاند كه نقش تنظيم كنندگي دردهاي مزمن را برعهده دارد و ميتواند هدف درماني ديگري براي كنترل درد باشد. امروزه متداولترين شيوه درمان دردهاي مزمن شامل استفاده از داروهاي مسكن، غيرنسخهاي مانند ايبوبروفن و آسپرين است كه نواحي ملتهب را مورد حمله قرار ميدهند و يا مصرف داروي نسخهاي ناركوتيكس مانند كدئين و مورفين است كه سيگنالهاي درد را متوقف ميسازند. اما اخيرا گروهي از كارشناسان بهداشتي موسسه بريوويل در آمريكا دريافتند 75 درصد از كلينيكهاي پزشكي تنها مواقعي در درمان دردهاي مزمن موفق ميشوند كه آن را با تكنيكهاي درماني مكمل و سنتي كنترل درد، تركيب كنند. اين تكنيكها نظير طب سوزني يا ماساژ درماني در صورتي كه در مراكز تخصصي معتبر و استاندارد صورت گيرند در تسكين دردهاي مزمن تاثير چشمگيري خواهند داشت.
از سوي ديگر، گروهي از متخصصان مركز پزشكي دانشگاه استانفورد نيز در چندين مطالعه مختلف نشان دادهاند كه تكنيك هيپنوتيزم پزشكي در كاهش و يا حتي ريشه كني دردهاي مزمن بسيار موفق است.
پزشكان دانشگاه جان هاپكينز نيز تاكيد دارند كه حتي فكر نكردن يا كمتر فكر كردن درباره درد به تسكين آن كمك ميكند.
301301
نظر شما