سه میلیون و 146هزار و 92 نفر در كشور بیكار هستند كه سهم جوانان 15تا 24 ساله از آن یك میلیون و 179هزار و 100 نفر است، به عبارتی از هر 2.6 نفر بیكار در كشور یك نفر جوان است.
از هر 2.6 نفر بیكار در كشور یك نفر جوان است
'چكیده نتایج طرح آمارگیری نیروی كار که بهار 91' از سوی مركز آمار ایران انتشار یافته است حکایت از این دارد میزان بیكاری جوانان15 تا 24 ساله در فصل بهار سال 91 به 28.6 درصد رسیده است.
نرخ بیكاری جوانان در گروه سنی یاد شده در سال گذشته، 26.5 درصد بود. نرخ بیكاری به تفكیك جنسیت برای مردان 25.8 درصد و برای زنان 39.5درصد گزارش شده است.
نرخ بیكاری جوانان در گروههای سنی یاد شده در سال 90 برابر با 22.9درصد برای مردان و 42.7درصد برای زنان گزارش شده بود.
هم اكنون نرخ بیكاری جوانان در كشور بیش از دو برابر نرخ بیكاری كل كشور(12.9درصد )است.
بیكاری زنان جوان همواره یكی از موضوع های در خور توجه در زمینه اشتغال و بیكاری است زیرا نرخ بالای بیكاری زنان جوان در حالی است كه بیش از 65درصد متقاضیان تحصیلات عالی كشور را زنان به خود تخصیص می دهند.
بی تردید،آموزش یكی از زمینه های ایجاد شغل محسوب می شود اما بخش وسیعی از زنان جوان آموزش یافته پس از اتمام دوره های تحصیلی نمی توانند وارد بازار كار كشور شوند.
نرخ بیكاری جوانان در گروههای سنی یاد شده در مناطق شهری كشور 34.3 درصد و در مناطق روستایی 17.9 درصد است.
در حالیكه همواره مسئولان از سرمایه توانمند انسانی جامعه ایران سخن می گویند بالا بودن نرخ بیكاری در میان جوانان شایسته به نظر نمی رسد.
** بیكاری جوانان در جهان
مشكل بیكاری جوانان نه تنها در ایران بلكه در جهان به عنوان معضلی مطرح است كه برنامه ریزان اجتماعی در صدد رفع آن می باشند.
هم اكنون 40 درصد بیكاری در جهان به جوانان تخصیص یافته است.75میلیون بیكار جهان در سنین 15تا 24 سال هستند كه نسبت به سال 2007 میلادی حدود چهار میلیون نفر افزایش یافته است.
** بیكاری جوانان و نرخ بالای زاد و ولد
بالا بودن تعداد جوانان بیكار ناشی از رشد جمعیت دهه 60 است و اكنون این جوانان وارد شرایط نامتعارف بازار كار كشور شده اند.
جوانان با ورود به دانشگاههای كشور زمان ورود به بازار كار را با تاخیر مواجه می كنند اما بی تردید جوانانی كه امروز در دانشگاههای كشور به تحصیل اشتغال دارند به بازار كار كشور وارد می شوند و پیش بینی می شود كه تا نیمه دهه 90 همچنان با ورودیهای دهه 60 به بازار كار كشور مواجه هستیم.
بیكاری موضوعی است كه در صورتی كه به آن بی توجهی شود و برای مهار آن برنامه ریزی نشود، خود می تواند ریشه بسیاری از مشكلات و آسیبهای اجتماعی را در جامعه فراهم كند.
3939
نظر شما