ایسنا نوشت:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: امکانات و تجهیزات سازمان میراث فرهنگی با ظرفیت‌های استان به ویژه صنایع دستی همخوانی ندارد.
 

"اسدالله بیات" در آیین اختتامیه نهمین نمایشگاه صنایع‌دستی و آیین‌های سنتی همدان و همایش ملی برند، بسته‌بندی و مهر اصالت افزود: کم شدن توان رقابتی با بازار جهانی، کافی نبودن مراکز تحقیقات پژوهشی و کاربردی، مشکلات عدم نقدینگی کافی، وجود مشکلات برای پرداخت تسهیلات از سال 85 تاکنون، ناکافی بودن تبلیغات، عدم وجود واحدهای بسته‌بندی و برند از نقاط ضعف صنایع دستی همدان است.
وی اظهارکرد: با توجه به اینکه صنایع دستی در آمایش سرزمین جایگاه دوم را دارد و دومین محور توسعه استان است، متأسفانه جایگاه آن در برنامه و بودجه سالانه دیده نشده است.
بیات تصریح کرد: واردات صنایع دستی مشابه خارجی، رواج صنایع دستی خارجی، عدم رغبت صنعتگران داخلی برای تولید صنایع دستی، از دست دادن بازارهای جهانی و کاهش درصد جوایز صادراتی نیز اثرات نامطلوبی بر روی این صنعت گذاشته است.
وی در ادامه به ارائه برنامه‌ها و پیشنهادات سازمان پرداخت و بیان کرد: تحقق مستمر و پایدار رشد صنایع دستی، تأمین مواد اولیه صنایع دستی و جلوگیری از صادرات موادخام و فرآوری نشده که اگر در سیکل تکمیل قرار گیرد ارزش افزود ایجاد می‌کند، استانداردسازی، حمایت و تشویق بخش خصوصی از سرمایه‌گذاران با ایجاد بازارچه‌ها، حمایت از تشکل‌های بخش صنایع دستی و اعطای تسهیلات بلندمدت، ایجاد نمایندگی یا دفتر فروش در کشورهای هدف صادرات صنایع دستی، تقویت کانون‌ها و خوشه‌های صنایع‌دستی، معرفی، تبلیغ و ترویج صنایع دستی و تعمیر و احیای مکان‌های دیدنی و مرمت شده مانند کاروانسراها و بازارچه‌های صنایع دستی از پیشنهادات و برنامه‌های سازمان برای رونق جایگاه صنایع دستی استان است.
وی همچنین به نقاط قوت این حوزه پرداخت و گفت: تنوع محصولات صنایع دستی و توزیع و پراکنش مناسب این رشته‌ها در استان، اشتغالزایی زودبازده و مولد، قابلیت صادرات غیرنفتی مکمل چرخه اقتصاد استان، عدم نیاز به ارز و قدرت ارزآوری این صنایع، حفظ محیط زیست، تکیه بر مواد اولیه استان و قابل دسترس بودن از مزایای این صنعت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به صادرات سالانه 30 میلیون دلاری صنایع دستی استان، عنوان کرد: صنایع دستی دارای جایگاه دوم در کشور و ارزش افزوده بین 50 تا 70 درصد ظرفیت این بخش است و 95 درصد آموزش‌ها به طور مستقیم به اشتغال تبدیل شده است.
301301
 

کد خبر 241863

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین