با کاهش حدود 6 دلاری قیمت جهانی طلا در جریان معاملات روز گذشته بازارهای جهانی، امروز بهای طلا و سکه در بازار داخلی قدری پایین آمد.

با ثبت نرخ 1730 دلاری برای هر اونس طلا در معاملات بازارهای جهانی و نیز کاهش تب قیمتی دلار، هر گرم طلای 18 عیار در مقایسه با اوج قیمت روز گذشته بیش از 3 هزارتومان کاهش یافت و در مقابل 95 هزار و 100 تومان مبادله شد. بر این اساس تمام سکه نیز در معاملات امروز در مقایسه با حداکثر قیمت روز گذشته نزدیک به 30 هزارتومان کاهش قیمت را تجربه کرد.
همچنین هر دلار آمریکا امروز با حدود 180 تومان کاهش نسبت به بالاترین قیمت ثبت شده روز گذشته، 2450تومان قیمت خورد. افت قیمت در بازار ارز و سکه در شرایطی است که جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی با هدف بررسی شوک اخیر قیمتی در این بازارها آغاز به کار کرده است.
جدول قیمت ها در جریان معاملات امروز بازار ارز و سکه بنا بر اعلام اتحادیه طلا، جواهر و صرافان تهران بدین شرح است:
نوع ارز و سکه(قیمت:تومان)
قیمت ظهر
سه شنبه
دلار آمریکا
2450
یورو
3200
پوند
3950
درهم امارات
675
تمام سکه طرح قدیم
937000
تمام سکه طرح جدید
936000
نیم سکه
468000
ربع سکه
234000
/3131
کد خبر 242425

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 74
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    من ایمان دارم اگر مسئولان واقعاً بخواهند می توانند مشکل ارز را حل بکنند. و ارز را به نقطه ای برسانند که به نفع اقتصاد مردم باشد. شاهد این مدعا همان داستان فروش سکه های بانک مرکزی است که قیمت سکه را شدیداً کاهش داده بود.حال سوال این است که چرا مسئولان اقدامی نمی کنند؟ چرا هیچ نهاد یا شخصی نیست که از این کوتاهی مسئولان جلوگیری کند؟ آیا واقعاً خدای نکرده افزایش ارز به نفع دولت است؟
    • امیر پارسی IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      افزایش ارز در بلندمدت به نفع اقتصاد ایران و همه ی مردم است. اگر به دنبال حمایت از تولید داخلی و ریشه کن کردن قاچاق کالا به ایران هستیم باید قیمت ارز واقعی شود. ارزان نگه داشتن دستوری قیمت ارز فقط و فقط به نفع قاچاچیان کالا است و تولید داخلی را نابود می کند و روز به روز به خیل بیکاران می افزاید. این باور بسیار نادرستی است که مردم فکر می کنند افزایش نرخ پول های خارجی نشانه ی ضعیف شدن اقتصاد است. واقعی شدن نرخ دلار در کوتاه مدت مردم را اذیت می کند و در بلندمدت به نفع همه است. کشوری مثل چین، با پایین نگه داشتن نرخ برابری پول ملی خود (یوآن) در برابر دلار و یورو تولید داخلی خود را رونق بخشیده و دنیا را با صادرات کالاهای خود تسخیر کردند.
    • کاوه IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      90 56
      آقای امیر پارسی عزیز تمام صنایع حتی محصولات همگروه پتروشیمی نیاز به مواد اولیه وارداتی دارند ، که این مواد نیز برای وارد شدن احتیاج به دلار خواهند داشت و این چرخه ادامه دار خواهد بود پس این قضیه نه تنها به تولید کمک نمی کند ضربه هم می زند
    • امیر پارسی IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      49 76
      کاوه ی عزیز، مهم بی نیازی کامل صنایع از واردات نیست؛ مهم اینه که تراز واردات مواد اولیه و صادرات محصولات در یک صنعت مثبت باشد نه منفی. مثلا یک کارخانه اگر 100 دلار واردات مواد اولیه و 1000 دلار صادرات داشته باشد همیشه از افزایش نرخ ارز سود می برد.
    • رضا IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      48 9
      آقای امیر پارسی؟ شما که ایرانی نیستید. پس حق ندارید نظر بدید! می تونید برید بازار دلار 100000 تومانی برای خود بخرید
    • به شما IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      49 2
      آقای پارسی به غیر از یک مشت پسته و فرش کدام تولیدی است که یک صادرات درست حسابی داشته باشه. ما یک وارد کننده ایم تا صادر کننده و در رفع نیاز داخلی موندیم. بالا رفتن نرخ ارز یعنی بالارفتن قیمت تمام شده محصول که مصرف کننده داخلی باید بپردازه. زمانی حرف شما درست است که محصول با کیفیت تولید کنیم و نگاه صادراتی ... که نیست!
    • سخنگو IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      21 6
      نميدونم اين آقاي امير پارسي كيه و اين حرفها رو از كجا در آورده و راجع به اونها چقدر مطاالعه كرده! شايد هم از اطرافيان مسئولين ارزي كشوره و چون وضع واوضاع به هم ريخته اين صحبتها رو ميكنه تا كم كم توي جامعه نهادينه بشه و خيال همه راحت! ما كه ديگه به اين جور حرفهاي بي پايه غير كارشناسي شده كه هر روز هم پخش ميشه عادت كرديم. فقط به اين بابا بگين، توازن دو ارز مربوط به خيلي چيزهاست كه يكي ميزان توليدات داخليه! زمان دولت هشتم يادمون نميره كه ارزش ريال بالا رفته بود و سه سال هم ثابت بود! همه كشورها هم از پايين رفتن ارزش پول ملي خود نگران ميشند نه خوشحال! تازه اگر قرار دلار گرون بشه اشكال نداره ، حقوق رو هم به دلار حساب كنند و پرداخت كنند!
    • بدون نام IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      42 8
      امیرپارسی = دانشجوی بیسوادی که فقط همین قدر سواد داشته که برود خروار خروار دلار بخرد و زیر بالشت قایم کند. عزیزم اینقدر مدرک اقتصادت رو هم به رخ ملت نکش. آخه بهترین دانشگاه آزاد که دانشگاه آزاد تهران هست هم اقتصاد دان تربیت میکنه. یعنی دانشگاهی که تو لیست 3000 دانشگاه برتر دنیا هم نیست. از کجا معلوم شما از دانشگاه بهتری مدرک گرفته باشی. تو دانشگاه بهت یاد ندادند که افزایش قیمت دلار از 900 تومان به 2200 تومان فقط در طول یکسال یعنی فاجعه. برو خوش باش دوست عزیز. امیدوارم از دلارهایی که انبار کردی خیری نبینی.
    • زرتشت IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      16 4
      دوست عزيز آقاي پارسي،حرف شما راجع به چين درسته ولي اقتصاد چين و مسئولين چيني رو با ايران مقايسه نكنيد،اونجا مفسدين اقتصادي رو اعدام ميكنن كلان اقتصادي در چين بنا بر توليد و صادرات به ساده ترين شكل ممكنه ولي اينجا توليد وصادرات بدون وابستگي به كانالهاي خاص مقدور نيست.
    • تولید کننده IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
      1 11
      اقای محترمبا نظر شما موافقم افزایشدلار برای کشور ومنجمله تولید سمه و کسی به فکر تولید نیست و مشکل داریم در خرید مواد اولیه به مشکل خوردن ویاتولید را متوقف کردند یا کاهش .مثل کمبود خودرو باعث هجوم دلالها به سمت بازار خودرو شد والان خودرو هم 2 نرخی شده قیمت نمایندگی که نمیفروشند و قیمت ازاد...کم کم همچی داره 2 نرخی میشه.اگه دلار 2700 بشه دیگه اوضاع بدتر میشه احتمالا شاهد 3نرخی شدن هستیم ....که مساوی با مرگ تولید است. به نظر میرسه افزایش دلار تا2700 و کاهش ان تا2000 ادامه پیداکند و سپس چند ماه دیگر از 2000 تا 3500 تومان دلار گرون شود و بعد دوبار دولت انرا ارزان کند تا اخر سال 3000 بشود .
  • حجت IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    تب دلار کاهش نیافت بلکه برای تثبیت در نرخ 2400 تومنی آماده شد ..دلیلش هم بازار آتی سکه هست که برای آذر ماه قیمتی بالای یک میلیون تومن رو تجریه کرده....
  • دانشجو MY ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    با سلام دلار در بازار ازاد را جه کسی برای صرافی ها تامین می کند؟ ...... بانک مرکزی.این بانک به طور شفاف به چه قیمتی به صرافی ها می دهد>ایا دلار به قیمت نرخ مرجع می دهد؟پس با این حساب سر انگشتی مشخص می شود رانت در کجا وجود دارد؟یا در صرافی یا در بانک؟
  • بدون نام IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    283 1
    كيلويي ميره بالا، مثقالي مياد پايين!
  • بدون نام IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    248 2
    چقدر ارزان شده دلار2450تومن!!!
  • دلال ارز IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    123 8
    شوک خوبی بود دستتون درد نکنه ما که داریم سود میبریم از شوک دادن شما به بازار
  • علی IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    آقای امیر پارسی، نمیدونم شما چطور به این نتیجه رسیدید! الان دیگه حتی مردم یه روستا هم نمیتونن بدون وابستگی به روستاهای اطرافشون مایحتاج زندگیشونو فراهم کنن، چه برسه به یه کشور، انگار در جریان نیستید که تولید کننده های ما بخش اعظمی از مواد اولیه رو از کشورهای دیگه وارد میکنن، درسته که قاچاق بنفع کشور نیست، ولی آیا این روش مبارزه با قاچاق درسته؟ ضمنا چرا شما فکر میکنی تمام اجناس خارجی بطور قاچاق وارد ایران میشه!؟ بخش اعظمی از این اجناس از مرزهای گمرکی و کاملا قانونی وارد خاک ما میشن، پس منطقی بنظر میرسه که بیایم بجای بالابردن قیمت ارز جلوی واردات بیرویه رو بگیریم، اینکه چرا جلوش گرفته نمیشه رو دیگه مردم عاقلترن.
    • امیر پارسی IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      71 98
      دوست عزیز من بر اساس مبانی تئوری که تا مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد خوانده ام و تجربه ی 15 ساله در بورس اوراق بهادار تهران به این نتیجه رسیده ام. من هیچ جای دیدگاهم نگفتم ما از دنیا خودکفا شویم. منظور من از تولید داخلی صنایعی است که در آن ها مزیت نسبی داریم، مثل، صنایع پتروشیمی و معدنی که کمترین آسیب را از گران شدن مواد اولیه ی وارداتی می بینند. چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید، واقعی شدن نرخ ارز در این یک فرآیند کاملا برنامه ریزی شده و مهمترین گام از خصوصی سازی اقتصاد ایران است. این جدی ترین، اثربخش ترین، و شجاعانه ترین اصلاحات اقتصادی در تاریخ ایران است. مردم هم دیر یا زود این اصلاحات را تقدیر می کنند.
    • امیر پارسی IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      55 87
      به عنوان مثال، دو صنعتی که ما در ایران مزیت نسبی بسیار خوبی داشتیم و مواد اولیه ی آن ها هم در ایران وجود داشت ولی به دلیل نرخ پایین ارز نابود شدند "صنعت نساجی" و "صنعت قند و شکر" بود. ولی اگر دلار در مرز 3000 تومن تثبیت شود به زودی می بینیم که این دو صنعت رونق بسیار خوبی پیدا خواهند کرد. چون دیگر منسوجات و قند و شکر خارجی با دلار 3000 تومنی نمی توانند با محصولات داخلی رقابت کنند.
    • علی IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      99 11
      دوست عزیز این دو صنعتی که شما میفرمایید نه بخاطر قیمت پایین ارز که بدلیل تولیداتی با کیفیت پایین که توان رقابت با کالای خارجی رو ندارند و واردات بیرویه و غیر کارشناسانه نابود شدند، پشت تمام این اتفاقات (واردات بیرویه) هم مطمئن باشید که دست مردم عادی رو نخواهید دید، وقتی نرخ ارز بالا میره درسته که دوتا صنعت جون میگیرن ولی به نسبتی خیلی بالاتر صنایع دیگه نابود میشن، حالا شما بفرما با این صنایع نابود شده و اون همه خانواده ی کارگرهای بیکار باید چیکار کنیم؟ بهشون بگیم که نگاه کن ما نساجی رو احیا کردیم؟؟؟
    • علی IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      80 17
      چرا با مثالهای خیالی سعی میکنید واقعیت رو نبینید، نمونه بارز حرف شما صنعت خودروسازی ما، این همه ساله که برای خودروهای وارداتی 1.5 برابر قیمتش گمرک میزنن، دلیل این کارشونم اینه که واردات رو کم کنن تا خودروسازی داخلی جون بگیره، حالا شما بفرمایید بعد از این همه سال چه پیشرفتی تو صنعت خودروسازی داشتیم؟ جز اینکه خودروسازهای مطرح ما نهایت کارشون اینه که همون خودروهای وارداتی رو خودشون مونتاز کنن و با کیفیتی پایینتر و قیمتی بالاتر بدن دست مردم؟
    • امیر پارسی IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      25 52
      کیفین پایین محصولات این دو صنعت به دلیل توجیه نداشتن سرمایه گذاری در آنها بوده است. چون نرخ ارز واقعی نبوده است و صرفه با واردات بوده است. ولی نرخ ارز که واقعی شود سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) در این صنایع توجیه اقتصادی پیدا می کند و کیفیت محصولاتشان هم به حد مطلوب می رسد. ما در صنایعی که خوب سرمایه گذاری کرده ایم (مثلا، ماکارونی و روغن نباتی) کاملا با محصولات خارجی رقابت می کنیم. چون تکنولوژی روز را وارد کرده ایم. این اتفاق در نساجی و قند هم بیفتد همین خروجی را می دهد.
    • جواب امیر پارسی IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      30 68
      آقای پارسی مثل اینکه تو دوره دانشگاه درسات رو خوب نخوندی D: در مورد صنعت نساجی و مخصوصا قند و شکر صحبت کردی! باید عرض کنم من دانشجوی دکتری صنایع غذایی هستم و بهتون میگم که صنعت قند و شکر ما جزء زیان ده ترین و فرسوده ترین صنعت های کشور است! والسلام
    • بدون نام IR ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      33 3
      آقای پارسی عزیز چون مقدار بسیار کمی در مورد صنعت شکر ایران اطلاعات دارم باید خدمتتون عرض کنم که ورشکستگی صنعت شکر ایران رو که تازه داشت قد علم می کرد رو در صفر شدن تعرفه ی واردات پیش از آن ماه رمضان معروف جستجو کنید که ناگهان کمر این صنعت را شکست. آن هم توسط اشخاص خاص
    • بدون نام IR ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      35 3
      علت زیان ده بودن صنعت قند و شکر ایران چیزی نیست جز پیشرفت نا منظم این صنعت در کشور ...صنایع پایین دستی هستند که همه جا صنعت شکر رو سود آور می کنند... و گرنه به خودی خود این صنعت اگر بخواد فقط به تولید شکر بسنده کنه (مانند ایران)در همه جای دنیا ضرر ده خواهد بود... مگر اینکه پایین دستی هایی که از ملاس و باگاس حاصل می شود هم تولید بشه...شکر یک کالای استراتژیک جهانی ست...کسانی که در صنعت شکر ایران کار می کنند جز دلسوزترین و پرکارترین افرادی هستند که توی صنعت های مختلف این کشور دیدم ...با جون و دل کار می کنند ...ضعف صنعت شکر ایران به علت مدیریت کلان دولت و سودهایی ست که بعضی از آقایان از واردات شکر می برند و حاضرند کمر این صنعت رو به خاطر سود شخصی بشکنند تا پول بیشتری به جیب بزنند
    • امیر پارسی IR ۰۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      11 27
      آقای دکتری صنایع عزیز، من بعد از دوران دانشگاه به دلیل کاری که در بازار بورس تهران دارم کارخانه های بسیاری را از نزدیک دیده ام، از جمله، بیشتر کارخانه های قند و شکر ایران (قند ثابت خراسان، قند شیرین خراسان، قند اصفهان، قند قزوین، قند پیرانشهر، قند تربت جام، قند بیستون، قند لرستان، قند پارس، قند قهستان، ...). من هم عرض کردم که به دلیل پایین بودن نرخ دلار سرمایه گذاری در این صنعت جذابیت نداشته است چون واردات شکر با دلار 1000 تومنی بسیار ارزان تمام می شد. ولی با دلار 3000 تومنی دیگر واردات شکر ممکن نیست و سرمایه گذاری در این صنعت برای نوسازی آن توجیه پیدا می کند. حالا کی درسش رو خوب نخونده آقای دکتر؟! D:
    • امیر پارسی IR ۰۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      25 7
      در سودآوری صنعت قند و شکر 3 عامل موثر است: برداشت از هکتار و عیار چغندر قند (که با بذرهای اصلاح شده افزایش می یابد)، و ضریب استحصال (که با نوسازی کارخانه افزایش می یابد). هر سه این عوامل با سرمایه گذاری قابل بهبود است که در نتیجه ی آن بهای تمام شده ی شکر به شدت کاهش پیدا می کند و کارخانجات قند و شکر سودآور می شوند (اگر فرمول محاسبه اش را بلد نیستی ایمیل بزن بهت بگویم). نه! خدایی حالا کی درسش رو خوب نخونده آقای دکتر صنایع غذایی؟!! D:
  • بدون نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    97 63
    کدام تولید داخلی وقتی کفشش میخری 3 روز برات کار میکنه پیراهنش دکمه نداره من خودم سالها بود اجناس ایرانی نمیخریدم که چند روز پیش رفتم فردوسی و یه کفش خریدم با قیمت خیلی بالایی ولی وقتی میپوشم از بوی گندش نمیشه استفاده کرد فقط نگید که مشکل پای خودته چون من 30 ساله کفش خارجی میپوشم تو را خدا اینقدر کلاه سر مردم نگذارید .
    • امیر پارسی IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      43 75
      دوست عزیز، تولید داخلی انواع مختلف دارد. همان طور که تولیدات خارجی هم انواع مختلف دارد. این درست نیست که شما محصولات درجه 3 داخلی را با محصولات درجه 1 خارجی مقایسه کنید. به عنوان مثال، اگر از برندهای معروف کیف و کفش ایرانی خرید کنید حتما با محصولات بی کیفیت متفاوت هستند. با افزایش قیمت دلار کیفیت محصولات داخلی به مراتب بهتر هم می شود چون دیگر اجناس خارجی توان رقابت با نمونه های مشابه ایرانی را نخواهند داشت. به عنوان مثال، یک کفش برند خارجی که با 100 دلار 1000 تومنی 100 هزار تومن تمام می شد الان 250 هزار تومن تمام می شود. در صورتی که شما مثلا با 150 هزار تومن می توانید بهترین کفش ایرانی را بخرید. این در مورد همه ی تولیدات ایرانی که منشاء مواد اولیه ی آنها از ایران است مصداق پیدا می کند.
    • کیان IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      37 45
      امیر جان کی گفته با محصول درجه 1 خارجی مقایسه می کنیم؟ بازار ما که سر تا پاشو چینی گرفته! ینی الان بازار ما مملو از کالای درجه یکه که افزایش دلار تولید کننده داخلی شروع می که به رقابت؟ داداش! همون چندتا تولیدی به اصطلاح داخلی هم که داریم، هنر کنن نیمه وطنین! همین هاکوپیان که تو پوشاک داخلی شناخته شده است، تا میپرسی پاچش کجایی با افتخار میگه ایتالیا، کفش که سفارش هاکو اونم ایتلیا، کراوات ترک.... برو تا آخر! نمی تونیم تولید کنیم چون صنعتمون عقب افتاده است... تو این 7 سالم ریشش با تبر خرد. شما هم بشین هی صورت مسله را عوض کن!!!
    • امیر پارسی IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      70 35
      به عنوان مثال، دو برند (نمانام) بسیار مرغوب ایرانی در محصولات کیف و کفش "نوین چرم" و "چرم مشهد" است. بعید می دانم کسی از محصولات این دو برند ایرانی خرید کرده باشد و ناراضی باشد. شما هم امتحان کنید دوست عزیز شاید این بار راضی شوید.
    • امیر پارسی IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      27 56
      کیان عزیز من هم می پذیرم که همین الان وضعیت ایده آل نیست. چون واقعی شدن نرخ دلار تازه اتفاق افتاده. بگذار کمی زمان بگذره، وقتی تولید کننده ببینه می تونه جنس وطنی باکیفیت تولید کنه و مشابه خارجیش هم نمی تونه باهاش رقابت کنه به تولید تشویق می شه. همین الان مثلا "نوین چرم" رو توی گوگل سرچ کن. توی محصولات، کفش مردانه رو انتخاب کن. ردیف بالا 3 تا کفشه کاملا ایرانیه از 237 تا 247 هزار تومن. این محصولات وقتی دلار 1000 تومن بود به هیچ وجه با کفش مثلا ایتالیایی نمی تونست رقابت کنه. ولی اگه دلار 3000 تومن بشه به راحتی رقابت می کنه. این در مورد همه ی صنایع دارای مزیت نسبی مصداق پیدا می کنه.
    • کیان IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      61 3
      امیر جان همون کفش نوین چرم که گفتی بعد از افزایش قیمت دلار صد در صد افزایش نرخ میده بشکلی که چون هزینه تولیدش بالا میره. بعدشم عزیزم خودتم اشاره کردی صنایعی که مزیت نسبی داشته باشند. حالا چه قدر از صنایع ما در خور استانداردهای جهانیه؟ ایجوری با پودر کردنه قدرت خرید مردم که از سه روز پیش تا حالا 1000 تومنشون 500 تومن بیشتر نمی ارزه نمیشه مشکلات رنت خواری و ضعف سیاست توجیه کنیم.
    • مجید IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      30 1
      دقیقا همین چرم مشهد که برادر من پخش کننده آن است برای مواد اولیه و ماشین آلات نیاز به ارز دارد. و در این چند ماه بیش از 20% افزایش قیمت داشته است. یک کارگاه تولید دمپایی دیگر بخاطر اینکه محصول تولید شده بخاطر قیمت نهایی، در بازار با استقبال مواجه نمیشود در آستانه تعطیلی است.
  • بدون نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    97 2
    تازه شد قیمت دو روز پیش... پایینی نمی بینم؟
  • ali IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    8 99
    منم با نظر آقای امیر پارسی موافقم. از لحاظ jئوری درست هست هر کی میتونه دلیل علمی بیاره و رد کنه!!نه اینکه چشم بسته منفی بدهید!...میتونیم تولید داشته باشیم و به فکر صادرات باشیم...البته راه های صاداراتم با تحریم ها بسته است متاسفانه....دبیر نظری ندارن؟؟
    • امیر پارسی IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      74 40
      ممنون دوست عزیز. البته من خیلی به منفی ها نگاه نمی کنم، چون کاملا طبیعیه که مردم چون از گرانی کوتاه مدت در فشار هستند چنین واکنشی نشان بدهند. ولی اون کسانی که مثبت داده اند وقعا از نظر من ارزشمنده. در مورد صادرات هم باید بگم که تحریم فقط و فقط یک جنگ سرد است برای کمک کردن به آزادسازی اقتصاد ایران، مثل، آزادسازی اقتصاد روسیه و چین که دقیقا با همین جنگ سرد اتفاق افتاد. الان واقعا کسانی که صادرکننده هستند راه های دور زدن تحریم های ظاهری رو پیدا کردند و به صادراتشون ادامه می دهند. چون اصلا قرار نیست جلوی صادرات ایران گرفته بشه. مثلا طی همین مدت صادرات ایران به خود آمریکا نسبت به سالهای قبل افزایش هم داشته است. همه ی دنیا دارند به ایران کمک می کنند که اقتصادش پوست بیندازد. آینده اینرو ثابت می کنه
  • فرزاد IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    92 6
    جناب آقای امیر پارسی ، برادر اقتصاد دان من ، کشور های چون چین و ژاپن این برابری نرخ پول خود را با دلار جهت جذب سرمایه های خارجی و پایین آوردن نرخ قیمت تمام شده محصول و با کنترل در طی یک دوره پانزده تا بیست ساله اعمال نموده اند یعنی ثبات در پول رایج که مساویست با اقتصاد پویا و ترغیب سرمایه گذار ، نه حرکت مار پله ای
    • امیر پارسی IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      11 94
      ولی بعضی کشورها هم حتی یک شبه نرخ ارزهای خارجی را آزاد کردند، مثل، اوکراین. ایران هم یک شبه این کار را نکرده است. الان یک سال و نیم (از اول 1390) دارد از این روند می گذرد. اتفاقا خیلی هم کند بوده است. کاش هر چه زودتر این کار را انجام می دادند.
  • مسعود IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    33 23
    آقای پارسایی عزیز متوجه هستید که بخش عمده ای از مواد اولیه تولید وارداتی هستند و این یک عرف هست که هر کشوری بخش بزرگی از مواد اولیه صنایعش رو وارد میکنه و طی مراحل صنعتی با ارزش افزوده به فروش میرسونه.حالا فرض کنید شما چرمی رو که متر مربعی مثلا ده دلار میخرید.آیا دو و نیم برابر شدن دلار برای کارخانه ای که به طور متوسط روزانه صد متر چرم مصرف میکنه چه بار سنگینی داره.این کارخانه مجبوره قیمتش رو افزایش چشمگیر بده که مستلزم دریاف مجوزه که تا اون موقع ضرر سنگینی میکنه و تازه بعد از افزایش قیمت واضحه به همون اندازه تقاضا وجود نداره و ضرر مضاف. در بیشتر جاهای دنیا پول ملی متناسب با تفاوت تورم داخلی و خارجی ارزش گذاری میشه که باید بشه در ایران نشد و یه دفعه این طوری تو سر پول کشور خرد.
    • امیر پارسی IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      51 23
      مسعود عزیز، مهم بی نیازی کامل صنایع از واردات نیست؛ مهم اینه که تراز واردات مواد اولیه و صادرات محصولات در یک صنعت مثبت باشد نه منفی. مثلا یک کارخانه اگر 100 دلار واردات مواد اولیه و 1000 دلار صادرات داشته باشد همیشه از افزایش نرخ ارز سود می برد. این در صنایعی اتفاق می افته که ما در آن ها مزیت نسبی داریم. مثلا صنایع پتروشیمی، معدنی، نساجی، قند و شکر، ....
    • بدون نام IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      16 3
      مزیت نسبی را خوب آمدی یاد درس بازرگانی بین الملل انداختی. حالا به ما بگو کشوری که فرهنگ خودکفایی داره مزیت نسبی اش کجاست؟ تحریم میزاره مزیت نسبی اینجا معنی بده؟ تو این وضعیت سیاسی و فرهنگی آزاد کردن نرخ ارز اشتباه است
  • یزدانی میرهاشم IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    12 87
    افزایش ارز در اقتصاد هر کشوری به نفع اقتصاد همان کشور است . اگر دولت ها به دنبال حمایت از تولیدات داخلی و ریشه کن کردن قاچاق کالا در کشورشان هستند تنها راه واقعی اینکه باید قیمت ارز واقعی شود. ااگر قیمت ارز در اقتصاد پایین نگه داشته دستورشود تنها به نفع قاچاچیان کالا است و تولید داخلی آن کشور را نابود می کند این تئوریی استعمار است (افزایش نرخ پول های خارجی نشانه ی ضعیف شدن اقتصاد درذ هر کشوری است.) واقعی شدن نرخ دلار در کوتاه مدت ممکن است ارکان امتصادی کشوری را را اذیت کند و در بلندمدت باعث رشد تولید و صنعت همان کشور است. کشوری مثل چین، با پایین نگه داشتن نرخ برابری پول ملی خود (یوآن) در برابر دلار و یورو تولید داخلی خود را رونق بخشیده و دنیا را با صادرات کالاهای خود تسخیر کردن
  • امین IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    96 6
    آقای پارسی عزیر، اگر روش رونق صادرات و تولید داخلی به همین سادگی بود که باید کشوری مثل زیمبابوه با تورم چند صد درصدی باید الان بزرگترین صادرکنده بود. کاهش ارزش پول ملی اگر برابر با افزایش صادرات و رونق تولید ملی باشد، دولت ها به راحتی میتوانند با چاپ و تزریق اسکناس بی پشتوانه به بازار هم مشکل کسری بودجه خود را حل کنند و هم ارزش پول ملی را کاهش دهند. با کاهش ارزش پول ملی فقط عده ای که به منابع طبیعی (مواد اولیه فراوری نشده) با رانت و ... دسترسی دارند بدون زحمت افزایش صادرات خواهند داد و دلار حاصله را در بازار داخلی با 3000 تومان خواهند فروخت و به ریش تولید ملی خواهند خندید. ما اگر دلار 10000 تومان هم باشد در صنایع تکنولوژی محور مزیت نداریم چون دانشش را نداریم. همین!
    • امیر پارسی IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      16 66
      برای قسمت اول دیدگاه تان که زیمباوه را مثال زدید چندین مثال نقیض آن وجود دارد (مثلا، چین و ترکیه). علاوه بر این که شما به هیچ وجه اقتصاد زیمباوه را با اقتصاد قدرتمندی مثل ایران نمی توانید مقایسه کنید. ایران جزو معدود کشورهایی است که در چندین صنعت استراتژیک دنیا همزمان مزیت تولید و صادرات دارد. اصلا فکر می کنید چرا همه ی قدرتهای بزرگ اقتصادی دنیا تمرکز سیاست خارجی شان معطوف به مسایل ایران کرده اند؟! یک نمونه ی کوچکش این که ظرف 10 سال آینده نفت از مرز 500 دلار می گذرد و ایران هم به یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات پتروشیمی جهان تبدیل خواهد شد. بد نیست سری به فهرست شرکتهای بورسی بزنید و ببینید در همین یکی دوسال گذشته چند پتروشیمی جدید وارد بورس شده اند.
  • kaveh A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    53 1
    پیرو حرف اقای پارسی عرض کنم شما نگاه کنیدبه قیمت کرون سوید یا دانمارک وبه اقتصاد پویای انها هم بنگرید
  • بدون نام IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    37 41
    اقاي عزيز شما كجاي كاري الان اون بدبختي كه ميخواد برا دخترش جهزيه تهيه كنه از كجا بياره الان قيمت همه چيز به صورت جنون وار در حال افزايشه جنس ايراني هم كه اگه بشه خريد بی کیفیته مگه اينجا صنعت پيشرفته داريم؟
    • امیر پارسی IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      14 94
      دوست عزیز، من هم باهمه ی هم وطنانی که در این شرایط زیر فشار هستند هم درد هستم. من هم کارمندم و در همین شرایط زندگی می کنم. ولی تنها راه نجات ایران همینه. هیچ راه دومی وجود نداره. چند سال باید تحمل کرد. صنایع پیشرفته یک شبه به وجود نمی آید. نرخ دلار واقعی شود سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیاری برای سرمایه گذاری در ایران ابراز تمایل می کنند. تا الان چون نرخ دلار دستوری پایین بوده است سرمایه گذاری در بسیاری صنایع توجیه نداشته است یا سود بسیار اندکی داشته است. ولی با واقعی شدن نرخ دلار سرمایه گذاری در بسیاری از صنایع دارای مزیت نسبی ایران سودآوری وسوسه کننده ای برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی پیدا می کنند.
    • اخمد IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      75 7
      دوست عزیز سخن از تحمل کردی، واقعا تحمل بیشتز از این؟ الان مردم ما از بسیاری از چیزهایشان صرف نظر کرده اند، سرمایه گذاری خارجی هم مولفه هایی می خواهد آیا شما فکر میکنید تا اون ها محقق نشود کسی به ایران میاد و سرمایه گذاری بکنه؟ آیا ما باید به جای ایجاد شرایط مساعد برای سرمایه گذاری ، نرخ ارز رو با لا ببریم؟ متاسفانه کاهش ارزش پول ملی خسران های جبار نا پذیری به صنعت وارد میکند، شما بسیار مبتدیانه سخن از کاهش واردات می زنید، چراکه انهایی که با رانت سر و کار دارند با همان ارز دولتی واردات خود را میکنند، ما باید سیستم اقتصاد خود را اصلاح کنیم، مسوولان نمیخواهند، مطمئن باشید اگر اراده ای بود الان نرخ ارز پایین می بود،
    • به شما IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      38 5
      ای کاش همین بود که گفتی. ولی باید سیستمی نگاه کرد شما فقط اقتصادی به مساله نگاه می کنی که غلط است. الان یکی از صادرات خیلی معروف را ببین برادر من مثل نفت. سیستمی نگاه کن. ما داریم نفت میدیم به هند چی میگیریم؟ دلار؟ یا برنج و روپیه؟ از لحاظ همان تئوری های مزیت نسبی و مزیت مطلق که خواندی ما در تولید برنج مزیت نسبی نداریم یا ...؟؟!!
    • امیر پارسی IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      6 48
      دوست عزیز عبارت هایی مثل "مبتدیانه" در بیان دیدگاه بار ارزشی دارد و به نظر من مناسب نیست آدم در یک بحث کارشناسی و علمی از این عبارات استفاده کند. من دیدگاه های خودم را در چند نوبت به شرح بالا گفته ام (نمی دانم شما چقدر از آنها را خوانده اید که برداشت کرده اید مبتدیانه بوده است). برای همه ی چیزهایی که نوشته ام هم استدلال اقتصادی و تجربی دارم. قصد تحمیل دیدگاهم را ندارم ولی تا اینجا در دیدگاه های مخالفی که اینجا نوشته شده اند استدلال قانع کننده ای ندیدم . بهتر است قضاوت را به شرایطی که در آینده پیش می آید موکول کنیم. مطمئنا به زودی خواهید دید که این واقعی شدن نرخ دلار بی نظیرترین اصلاحات اقتصادی در تاریخ ایران است و در اثر این اقدام شجاعانه اقتصاد ایران بهبود چشم گیری خواهد یافت.
    • امیر پارسی IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      6 15
      دوست من، شما که مبتدیانه حرف زدن را دوست ندارید بفرمایید مؤلفه های سرمایه گذاری خارجی چیست؟ جز این است که اصلی ترین مؤلفه ی هر سرمایه گذاری ( چه خارجی چه داخلی) سودآوری است؟ مگر می شود یک سرمایه گذار در کشوری سرمایه گذاری کند که نرخ ارزهای خارجی در آن یک سوم قیمت واقعی است و امید هم داشته باشد که فعالیت اش سودآور است و محصولاتش می تواند با نمونه های خارجی رقابت کند. متاسفانه ما چنان به این شرایط غیرعادی عادت کرده ایم که حالا که دارد به حالت عادی برمی گردد برایمان عجیب است! دوست من، وقتی مثلا پیرهن چینی بی کیفیت 10 دلاری وارد ایران می شود و با دلار 1000 تومانی 10هزار تومن تمام می شود معلوم است که تولید پیرهن ایرانی باکیفیت 25هزار تومنی توجیه ندارد. ولی با دلار 3000 تومنی هم چنین است؟!
  • ALI IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    37 26
    برادر عزيز اميرخان پارسي شما يك كارمند چطوري ميتوني 2*2=4 كني؟ بابا جان گوشي موبايل من سوخت خواستم يه حالي به خودم بدم يه نوكيا قيمت متوسط بگيرم در عرض 2هفته 30% بالا رفت مگه ما آدم نيستيم نبايد زندگي كنيم فقط بايد زنده بمونيم؟ استرس داره ما رو از بين ميبره واقعا نميدونيم چي بايد بخريم باز خدارو شكر يه كار ثايت دارم ولي اون كارگر بدبخت با چند سر عائله چي ميكشه؟ به خدا نبايد نسل ما رو فدا كرد تا آينده شايد ساخته بشه ميشه هم زندگي آرومي براي اين نسل مهيا كنيم و هم آينده رو بسازيم تئوريهاي اقتصادي روز دنيا براي ايران كاربرد ندارند ببين چقدر منفي به نظرات تو دادن آنكس كه نداند كه نداند كه نداند...........
  • امین IR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    24 23
    برای اقای پارسی که کشور چین رو مثال میزنند من هم شغل خودم رو مثال میزنم!بنده به عنوان یک دندانپزشک در طی این یک سال که قیمت ارز شروع به بالا رفتن نمود هر هفته که برای خرید مواد و وسایل مورد نیاز مطبم به مغازه تجهیزات دندانپزشکی مراجعه میکردم با جهش و افزایش قیمتهای مواد روبرو میشدم اون هم به صورت هفتگی!!(اکثر مواد و دستگاههای دندانپزشکی خارجی بوده و با ارز خریداری میشود)در نتیجه من و همکارانم مجبور بودیم حداقل ماهیانه تعرفه خدمات خودمون رو افزایش بدیم تا جبران این گرونی مواد اولیه بشه...خدا شاهده در این یک سال قیمت بعضی مواد تا 5 و حتی 6 برابر هم گرون شد...حالا هم که این جهش ناگهانی در قیمت دلار اتفاق افتاده باز هم مطمئنا اخر هفته که برای خرید برم شاهد یک افزایش شدید در قیمت مواد خواهم بود و
  • سام EU ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    51 12
    ما که امیدواریم تحلیل اقای پارسی درست باشه و به عینه به واقعیت بپیونده.فقط باید ببینم نظر ایشون با توجه به همه پارامترهای علم اقتصاد یا گزینشی عمل کردن.
  • بدون نام IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    45 5
    و باز هم برای جبران این جهش ناگهانی چاره ای جز بالا بردن قیمت خدمات نداریم...امیدوارم اگه خدای نکرده اقای پارسی دفعه دیگه که دندون درد گرفت و مجبور به مراجعه به مطب یکی از همکاران بنده شد با دیدن تعرفه ها لااقل حرفهای خودش رو در مورد دلار یادش بیاد و زبان به گلایه از قیمتهای بالا باز نکنه...شغل من یک نمونه از هزاران شغلیه که در این مملکت با نوسان قیمت دلار ارتباط مستقیم داره و هزارن شغل دیگه هم وجود داره که مستقیما از افزایش قیمت دلار تاثیر می پذیرند سایر مردم هم که در این اجتماع مجبور به تعامل و داد و ستد با این شغلها هستند وقتی میبینند برای دریافت خدمات مجبور به پرداخت هزینه های بیشتر هستند انها هم بی شک مجبور به افزایش قیمت خدمات و کالاهای خود خواهند شذ و این چرخه معیوب ادامه خواهد یافت
    • امیر پارسی IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      9 28
      دوست دندان پزشک و گرامی، اقتصاد یک علم است، مثل دندان پزشکی. برای اظهارنظر درباره ی پدیده های علمی باید از تئوری ها و روش های علمی همون رشته استفاده کرد. اظهارنظرهای احساسی ممکن است هیجانات درونی انسان را تخلیه کند ولی لزوما نمی تواند صائب باشد. مشکل اقتصاد ایران رضایت یا عدم رضایت من نیست که اگر هنگام دندان درد گرفتن فشار مالی به من وارد شود و گلایه کنم چیزی ثابت شود. مشکل این است که ما مدتها در اقتصاد جهانی که -درست یا غلط بر پایه ی اصول سرمایه داری است- با احکام دستوری عمل کرده ایم. یک نمونه ی آن همین پایین نگه داشتن غیرواقعی قیمت ارز بوده است. این روند باید اصلاح شود. مثل خیلی از کشورهای دیگر که اصلاح شده است.
  • جواب پارسی IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    18 13
    جناب اقای پارسی دائم تاکید دارند که نرخ دلار باید واقعی شود برادر من خودت هم اشاره کردی کشوری با این ثروت عظیم نفت و گاز و غیره چرا باید پول ملی اش پشیزی ارزش نداشته باشد یعنی از کشور های در جه سوم دنیا هم کمتر یعنی از این هم واقعی تر مگه شما درباره سومالی صحبت می کنی اون تز شما هم در صنعت خودرو سازی پیاده شد و به شکست انجامید
    • امیر پارسی IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      5 37
      دوست عزیز، نرخ واقعی در بازار تعیین می شود؛ چه 100 تومن چه 10000 تومن. بعد هم در کدام کتاب اقتصادی گفته شده است که نرخ برابری پول ملی و ارزهای خارجی نشانه ی قوت و ضعف اقتصاد است؟! این یک باور غلط عامیانه است.
  • سامان( جواب آقاي پارسي ) IR ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    10 18
    شما به قيمت شير نگاه كن كه كاملا توليد داخله اين را بايد قبول كني كه اون درسايي كه خوندي بدون مقاومت دلالها ، نامردها ، خائن ها ، سود جوها ، جواب ميده من مغازه كامپيوتر دارم از شنبه كه اين قضيه دلار بازم شروع شد مي توني قيمتها راببيني لپ تاپ 5110 از يك ميليون و دويست شده يك ميلون و پانصد تازه اگه فروشنده منصف باشه وگرنه حرف 1/600و 1/700 ايناست وقتي اصلا نظارتي نمي تونه باشه چجوري انتظار داري كه از راهاي علمي به موفقيت برسي
  • وحيد AU ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    36 14
    شما كه ادعا كردي اقتصاد خوندي معلومه اصلا تو باغ نيستي يا همين جوري داري نظر ميزاري....افزايش قيمت دلار فقط و فقط به نفع رانت خواران و مافياست....مثل اين كه مثلا متوجه نيستي همين الان خودروهاي وارداتي داره با ارز دولتي وارد ولي به قيمت ارز ازاد به مردم ارائه ميشه...اين يعني به ازاي هر 1 ميليون دلار واردات خودرو فقط يك ميليارد و دويست ميليون تومن رانت (اختلاف ارز آزاد و دولتي،بدون سود فروش)...حالا شما اين رو به تمام صنايع ديگه منجمله مصالح ساختماني، تجهيزات صنعتي و ... تعميم بده. رانت خواران هم به ريش امثال شما و توليد داخل خواهند خنديد.
    • امیر پارسی IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      8 10
      پاسخ به آقا وحید گرامی: 1. کاش بیاموزیم در مناظره به طرف مقابل توهین نکنیم. شما اگر با همه ی دیدگاه های من هم 100% مخالف باشید (حتی غیرمنطقی) باز برای من قابل احترام هستید. 2. اتفاقا پایین بودن نرخ ارز مرجع (دولتی) با نرخ بازار رانت به وجود می آورد. به همین دلیل باید ارز واقعی و تک نرخی شود. 3. شما چه به من توهین کنید چه نکنید، این اتفاق به زودی می افتد و خوشبختانه نظرات غیرعلمی و غیرکارشناسی و احساسی شما تاثیری در این روند ندارد.
  • رضا مارمولک IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    34 6
    درجواب امیر پارسی صحبتهای شما درجائی درسته که اون مملکت همه چیزش بر طبق منطق و اصول و قانون باشه .بله ما هم قبول داریم که صادرات میتونه برای کشور مفید باشه اما بهتره فراموش نکنید که شما در کشوری زندگی میکنید که مثلا یکی از بزرگترین مافیای اقتصادیش (شهرام جزائری)وقتی که گندش درمیاد چه کارهائی انجام داده و تمام مجلسیها و مسئولین مملکتی را با پول و رشوه خریده به زندان میوفته و از تو همون زندان با خط تلفن خصوصی به معاملات ادامه میده.شما ببینید ارز دولتی یا مرجع را کی به جز اقازاده ها تونسته دریافت کنه؟؟ در مورد شکر هم باز همه میدونن که مافیای شکر کیست که با استفاده از نفوذش شکر خارجی را به نصف قیمت شکر داخلی وارد میکرده و صنعت شکررا به ورطه نابودی کشید.
    • امیر پارسی IR ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      29 8
      پاسخ به رضا مارمولک عزیز: 1. چرا فکر می کنید اگر اینجا چیزهایی غیراصولی است، دیگر اصلاح شدنی نیست؟ 2. اتفاقا منظور من هم از واقعی شدن نرخ ارز و از بین رفتن تفاوت بین ارز مرجع و ارز بازار برای از بین رفتن رانت خواری است. یعنی یک نرخ و آن هم نرخ واقعی بازار (هر چه باشد).
  • رضا IR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    28 6
    اقای امیر پارسی کارشناس ارشد اقتصاد و سابقه دار در بورس ، خواهش می کنم فراتر از جلوی دماغتون رو ببینید و یکم از منفی هایی که گرفتید درس بگیرید و مردمی که به شما رای دادن رو عوام نخونید . همه مثل شما تحصیلکرده هستند. پس به رای احترام بذار. ضمنا نساجی و قند وشکر رو دولت وارد میکنه نه تاجر یعنی هر چی دلار هم بره بالا وقتی نفت به چین میدیم پارچه میگیریم و ... بعدش لطف کن به صنایع هم دقت کن صنایع دارن میمیرن که البته همه مردن. خودم تو صنعت برق لوازم رو از تامین کننده یورویی می خرم !!! حالا اگه با فرمایش جنابعالی دلار بره بالا تا خودمون تولید کنیم باید بگم . ما 40 سال دیگه میتونیم وسایل ابزار دقیق و ... غیره بسازیم تا بتونیم دستگاه های ساخت پارچه رو بسازیم . پس تا 40 سال دیگه بای.
    • امیر پارسی IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      11 30
      پاسخ به آقا رضا ی گرامی: 1. کاش بیاموزیم در مناظره به طرف مقابل توهین نکنیم. شما اگر با همه ی دیدگاه های من هم 100% مخالف باشید (حتی غیرمنطقی) باز برای من قابل احترام هستید. 2. لازمه ی آینده نگری در اقتصاد (همان جلوتر از دماغ را دیدن، به زبان شما) پایبندی به اصول علم اقتصاد و فراتر از مشکلات روزمره را دیدن است. دقیقا این شما هستید که به مشکلات روزمره می پردازید و به آینده ی اقتصاد ایران بی توجه هستید. 3. اقتصاد یک علم است و تنها کسی شایستگی اظهارنظر درباره ی آن را دارد که با اصول علمی آن آشنا باشد. شما اگر فوق تخصص هر رشته ی دیگری غیر از اقتصاد هم داشته باشید باز در مسائل اقتصادی کم سواد محسوب می شوید.
  • بهمن پارسی TR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    8 27
    امیر پارسی عزیز اگر کشور ما چند تئوریسین در سطح عالی اجرایی مملکت داشت چه خوب می شد. اما اینجا ایران است نه مدینه فاضله! آدم بزرگی هستی اما در منصب کوچک! امیدوارم بتوانی به هقول دکتر حسابی خانه ات را ویران کنی تا مملکتت را آباد کنی! ببینیم و تعریف کنیم!
    • امیر پارسی IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      8 32
      ممنون بهمن عزیز. ولی به نظر من برای توسعه ی ایران لازم نیست حتما به مناصب بالا دست پیدا کرد. همین که بتونیم نگرش اطرافیان خودمون رو عوض کنیم هنر بزرگی است.
  • محسن US ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
    14 7
    مشکل اقتصاد دان ها این است که فکر می کنند قابلیت رقابت یک کالا فقط به افزایش قیمت کالای رقیب است ولی این را در نظر نمی گیرند که اگر به زور حمایت ارزی سایر رقبا را از میدان به در کنی و در عمل کاری برای پیشرفته تر شدن خط تولید نکنی فشار اقتصادی فقط و فقط بر دوش مردم احساس خواهد شد. چرا که تولید داخلی نمی تواند جوابگوی نیاز جامعه باشد پس مجبور به واردات می شوی من به عنوان کارشناس تولیدی می گویم که میخ تابوت تولید ایران را دولت کوبید
    • امیر پارسی IR ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
      5 22
      محسن عزیز منظور من به در کردن رقبا از صحنه نیست، منظورم عادلانه شدن شرایط رقابت است. با دلار غیر واقعی 1000 تومنی شرایط به ضرر تولیدکننده ی داخلی بود که خوشبختانه روز به روز دارد اصلاح می شود و این روند غیر قابل برگشت است. به زودی شاهد این خواهید بود که با سرمایه گذاری های جدید صنایع بهسازی خواهند شد.
  • امیر پارسی IR ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
    6 31
    متاسفانه تعدادی انگشت شمار از دوستان به دور از ادب و نزاکت مورد نیاز بحث های کارشناسی و تنها از روی احساس و هیجان دیدگاه های خود را در مخالفت با دیدگاه های من نوشته اند که به رسم ادب از پاسخگویی مستقیم به آنان خودداری می کند. ضمنا برای دیدگاه های غیر کارشناسی و احساسی دیگر هم پاسخی ندارم. بعضی از دوستان دکتر و مهندس گمان می کنند چون تحصیلات عالیه دانشگاهی غیراقتصادی دارند پس شایسته ی اظهارنظرهای اقتصادی هم هستند؛ باید بگویم، رفتار شما مثل این است که یک دکتری زبان و ادبیات پارسی حین یک جراحی مغز و اعصاب نظر کارشناسی بدهد و بگوید چون من دکتری دارم پس حق این اظهارنظر را دارم!!! اگر دوستانی باشند که بر مبنای اصول علمی اقتصاد دیدگاهی بگذارند من هم دیدگاه خود را خواهم گفت.
    • بدون نام IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
      11 8
      آقای پارسی برو چین ببین مردم چقدر نست به ایرانی ها رفاه دارند اون وقت فرمول های چینی ها رو رو ایرانی ها پیاده کن. تو تامین مواد غذایی و هزینه حمل و نقل مون هم موندیم.
  • مسعود IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
    5 9
    من از نظر برخی از دوستان تعجب میکنم.عجیبه که ما معادله ی تولید و ارزش پول ملی رو بسیار ساده میکنیم.بنده هم عرض کردم که مهم ایجاد ارزش افزوده است نه واردات و گویا آقای پارسی گرامی قبل از خوندن کامل اون پاسخ دادن.اما همون طوری که گفتم اگر ارزش دلار بالا بره هزینه ای که تولید کننده برای واردات مواد اولیه اش باید پرداخت کنه بالا میره بنابراین لاجرم باید قیمت هاش رو زیاد کنه که اولا" طی کردن فرآیند اون تا حدودی زمان بر و موجب ضرر میشه،ثانیا" افزایش تورم باعث کاهش قدرت خرید میشه پس فروش اون هم کمتر میشه.تازه به این ها اضافه کنید عدم ثبات دلار رو که موجب میشه یه بنگاه اصلا"نتونه برنامه ریزی استراتژیک کنه.مثلا"فرض کنید الآن سه ماه قبله و دلار1700تومان.ادامه در بعدی
    • امیر پارسی US ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
      16 0
      دوست عزیز همیشه معادله های کلی در هر علمی ساده است چون در شرایط آزمایشگاهی بیان می شوند. ولی در اجرا کردن این معادلات ساده، با توجه به شرایط، پیچیدگی هایی به اون معادله ی ساده ی اولیه افزوده می شه. من هم هیچ جا نگفتم اصلاح این روند کاری ساده و یک شبه است. مسلما برای رسیدن به نقطه ی مطلوب برنامه ریزی دقیق و زمان بر لازم است. اما واقعی شدن نرخ ارزهای خارجی بی تردید نقطه ی شروع خوبی محسوب می شود. در مورد مواد اولیه ی وارداتی هم یک بار عرض کردم، اگر جمع جبری ارزبری و ارزآوری یک صنعت مثبت باشد حتما آن صنعت از واقعی شدن نرخ ارزهای خارجی سود می برد، و اگر منفی باشد باید ببینیم اشکال کار کجا است. شاید اصلا ادامه ی کار آن صنعت به نفع اقتصاد کشور نباشد.
  • مسعود IR ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
    17 3
    داشتم میگفتم مثلا"یه شرکت با پیش بینی مالی 10میلیارد تومان رو برای واردات در نظر میگیره اگه دلار یه دفعه پانصد تومان گرون بشه این شرکت حتی نمیتونه یه برنامه ی مالی برای خودش تنظیم بکنه تازه اگه دلار روزی تعیین بشه که وا مصیبتا.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین