دومین نشست خبری آیتالله یزدی به عنوان رئیس جامعه مدرسین و رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم در سال جاری در حالی که برگزار کنندگان از خبرنگاران خواستند سوالاتشان در ارتباط با مسائل غزه باشد اما باز هم خالی از موضوعات سیاسی داخلی نبود؛ هر چند که یزدی این اظهار نظرها را نظر شخصی اش اعلام کرد اما بنا به گفته مجری نشست خبری رئیس جامعه مدرسین « اگر آیتالله یزدی مناسب دیدند انشاءالله در یک وقت دیگر به سوالات سیاسی و انتخاباتی خبرنگاران پاسخ خواهند داد.»
آیتالله یزدی که نتوانست خبرنگاران را بدون پاسخ دادن به سئولات سیاسی شان بدرقه کند در حاشیه نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه، مبنی بر این که آیا روحانیت قم از آقای احمدینژاد در انتخابات آتی حمایت خواهد کرد یا نه؟ گفت: درباره مساله انتخابات باید جداگانه بحث کرد، ولی در شرایط فعلی من هیچ مجوزی برای عبور از ایشان نمیبینم.
وی با بیان اینکه «من نظر خود را در این ارتباط عرض کردم» اظهارکرد: جامعه مدرسین تازه وارد بحث انتخابات شده، در این ارتباط در حال بحث و بررسی است و بعد از اینکه به نتیجه رسید این موضوع را اعلام میکند.
یزدی گفت: علیالقاعده جامعه مدرسین در انتخابات با جامعتین( جامعه روحانیت) هماهنگ عمل خواهد کرد.
رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم که در محل دفتر جامعه مدرسین در قم سخن میگفت، درباره تعامل دولت احمدینژاد با روحانیت گفت: خوشبختانه روابط دولت با روحانیت روابط بسیار گرم و خوبی است و من در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ دولتی را نمیشناسم که به اندازه دولت آقای احمدینژاد با روحانیت ، حوزه ، جامعه مدرسین ، مراکز روحانی ، مساجد و شورای عالی حوزه و دیگر شئون روحانیت به این گرمی ارتباط برقرار کرده باشد؛ البته نمیگویم دولتهای دیگر ارتباط نداشتند ولی ارتباط این دولت بسیار گرم است و در حد توان همکاری و کمک با روحانیت داشته و دارد.
وی البته در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود برخی روحانیون قم همچنان از آقای احمدینژاد به خاطر صحبتهای آقای مشایی گلهمند هستند اظهار داشت:«این یک بحث جدا و دیگری است و هیچ کس کامل کامل نیست و هیچ کس هم ناقص کامل نیست.»
رییس شورای عالی و رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، صبح دوشنبه در نشستی مطبوعاتی که در دفتر این جامعه در قم برگزار شد، در تشریح اهداف برگزاری چنین جلسهای با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی پرداخت و افزود: اقدامات حوزه ، روحانیت و مراجع و مواضع آنها در ارتباط با مسائل غزه آنچنان که شایسته و بایسته بود، انعکاس پیدا نکرد. وی با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و مقاومت مردم غزه در برابر این رژیم، اظهار کرد: ماهیت این جنگ، جنگ کفر و اسلام است نه جنگ یک دولت با یک دولت دیگر. در شکل ظاهری شاید دو دولت باشند اما روح و ماهیت این جنگ، جنگ کفر و اسلام است.
یزدی تصریح کرد: این پیروزی شاید در شکل ظاهری یک پیروزی نظامی است ولی باید دانست این پیروزی یک پیروزی فرهنگی و سیاسی و پیروزی مقاومت مردم غزه است؛ چنان که اکنون دشمنان و خود رژیم صهیونیستی به پیروزی مردم غزه اعتراف دارند. وی همچنین گفت: رژیم صهیونیستی در این حملات به قدری وقیحانه و وحشیانه عمل کرد که مردم دنیا با مکتبها و نگاههای مختلف تظاهرات و به این اقدامات وحشیانه اعتراض و اعلام کردند این برخوردهای وحشیانه غیرقابل تحمل است.
یزدی با بیان اینکه در این جنگ اسلام پیروز شد، اظهارکرد: دیدیم که دشمن ناچار به اعلام آتشبس یکجانبه شد که البته این آتشبس یکجانبه نتیجهای ندارد و همانطور که مسوولان حماس و مقاومت گفتند رژیم صهیونیستی باید سربازان خود را از غزه بیرون آورد و در واقع غزه را ترک و گذرگاهها را باز کند، همچنین جنایتکاران محاکمه شوند. وی ادامه داد: این یک پیروزی به ظاهر نظامی است ولی در واقع شاهد یک پیروزی سیاسی بودیم و از نظر حوزه این یک پیروزی فرهنگی است.
اقدامات مراجع ، طلاب و حوزویان انعکاس نیافت
رئیس جامعه مدرسین همچنین با بیان اینکه در انعکاس اقدامات مراجع ، طلاب محترم، اقشار مختلف حوزه و مدرسین حوزه در ارتباط با غزه اقدامات چندانی صورت نگرفت و انعکاسها ضعیف بود، افزود: شاید دلیل آن تراکم کارها و اخبار بوده است.
وی در ادامه به تشریح برخی اقدامات حوزه ، طلاب، مراجع تقلید و مدرسین حوزه و جامعه مدرسین در ارتباط با حوادث غزه پرداخت و گفت: ما در روزهای اول حمله صهیونیستها به غزه شاهد یک تجمع نسبتا عظیم و قابل توجه در مدرسه فیضیه در محکومیت این جنایتها بودیم و سخنرانان خوبی در این جلسه سخنرانی کردند. تعطیلی درس حوزهها و فتواهایی که مراجع در ارتباط با مسائل غزه دادند نیز بسیار مناسب و قابل تحسین بود. یزدی گفت: مراجع به استفتائات در این زمینه پاسخ دادند و بر لزوم اخراج سفرای صهیونیستی از کشورهای اسلامی و تحریم کالاهای صهیونیستی از سوی مسلمانان تاکید کردند.
یزدی همچنین با بیان اینکه دشمنان اسلام همیشه سعی کردهاند در جهان اسلام بین مسلمانان بحث شیعه و سنی را مطرح و با این ترفند اختلاف ایجاد کنند، گفت: در این قضیه نیز کسانی هم آمدند و حرفها و مطالبی گفتند که نباید بیان میشد. آنها این اصل را فراموش کردند که این جنگ، جنگ کفر و اسلام است نه اسلام در برابر اسلام و هدف دشمنان مقابله با حاکمیت اسلام است.
مردم غزه شافعی مذهب هستند
یزدی همچنین در پاسخ به این پرسش که برخی این شائبه را مطرح کردهاند که مردم غزه از فرقه ناصبی هستند و چرا باید مردم ما که شیعه هستند از آنها حمایت کنند، گفت: مردم غزه شافعی مذهب و جزو نزدیکترین فرق به شیعه هستند و در ضمن همانطور که گفتم در این گونه موارد دشمنان به دنبال ایجاد اختلاف در جهان اسلام و مطرح کردن بحث شیعه و سنی هستند؛ در حالی که این جنگ، جنگ کفر با اسلام بود و نباید به این بحثهای انحرافی توجهی کرد. عدهای با مطرح کردن این مسائل انحرافی و نادرست میخواهند شائبه و اختلاف ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: مسائلی که در این ارتباط مطرح شده نادرست است و نباید به این مسائل نادرست و انحرافی توجه کرد. این جنگ اسلام و کفر بود که خوشبختانه اسلام پیروز شد.
یزدی همچنین در مورد دولت حماس گفت: دولت حماس دولت منتخب مردم است و مردم غزه از دولتی که خود انتخاب کرده بودند حمایت کرد.
برخی ارباب جراید تحصن در فرودگاه را به سخره گرفتند
وی همچنین با بیان اینکه برخی افراد اعلام آمادگی کردند به غزه بروند و در آنجا حضور داشته باشند به تحصنی که دانشجویان در این ارتباط در فرودگاه مهرآباد برگزار کرده بودند، اشاره کرد و گفت: برخلاف نوشتههای برخی ارباب جراید که معلوم نیست قلم آنها وابسته به کجاست و این تحصن را به سخره گرفته بودند، این امر از آمادگی و هوشیاری مردم ما نسبت به مسائل اطراف و جهان اسلام نشان دارد.یزدی همچنین با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به اسماعیل هنیه و تقدیر از این نامه گفت: مقام معظم رهبری در این نامه تاکید کرده بودند که پیروزی از آن مقاومت است و مشاهده کردیم که این اتفاق رخ داد. وی گفت: جمهوری اسلامی در این زمینه در منطقه سهم خود را ادا کرد و نقش فعالی داشت.
رئیس جامعه مدرسین همچنین با بیان اینکه برخی کارکنان دستگاههای مختلف بخشی از حقوق خود را برای کمک به مردم غزه اختصاص دادند گفت: اعضای شورای نگهبان نیز بخشی از حقوق خود را به این امر اختصاص دادند و مردم ما تا آنجا که امکان داشت به مردم غزه کمک کردند و کوتاهی نکردند. برخی از مراجع نیز این اجازه را دادند که از سهم امام به مردم غزه کمک شود و در واقع جمهوری اسلامی در ارتباط با غزه نسبت به بسیاری از کشورها خوب و مناسبتر عمل کرد.
وی همچنین خبر داد که احتمالا پنجشنبه مراسم تجلیل از شهدای غزه در مسجد اعظم قم با همکاری حوزه ، مدیریت حوزه و جامعه مدرسین و دفتر تبلیغات اسلامی با حضور تعدادی از شخصیتها برگزار میشود.
جامعه مدرسین واحد بینالملل ندارد
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اینکه آیا جامعه مدرسین با همتایان خود در خارج از کشور در این ارتباط تعامل و رایزنی کرده است، گفت: جامعه مدرسین واحد بینالملل ندارد و ارتباطات خود را از طریق مدیریت حوزه و واحد بینالملل حوزه انجام میدهد. در واقع ارتباط با شخصیتهای برجسته جهان اسلام را از طریق مجمع اهل بیت (ع) و واحد بینالملل واحد حوزه انجام میدهد.
وی گفت: در سفرهای حج یکی از کارهای مهمی که ماموران در بعثهها انجام میدهند تشریح مسائل دینی و سیاسی جهان اسلام برای کسانی است که در کنگره عظیم حج از کشورهای مختلف حضور پیدا میکنند.
یزدی همچنین در پاسخ به این پرسش که به نظر شما ارتباطات جمهوری اسلامی ایران با کشورهایی که در مورد مسائل غزه سکوت کردند در آینده باید چگونه باشد؟ گفت: این تصمیمی است که دستگاه دیپلماسی ما و دولتمردانمان بر اساس شرایط و تناسب موقعیت و وقت میگیرند؛ ولی طبیعی است روابط ما با این کشورها در حال حاضر افزایش پیدا نمیکند و شاید کمتر شود و یا در همین حد بماند.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور با سران کشورهای اسلامی که در این جریان سکوت کرده و یا بعضا از صهیونیستها حمایت کردهاند، مکاتبه انجام داد و با آنها صحبت کرد و خواست در مورد مسائل غزه موضعگیری کنند و سکوت خود را بشکنند یا سفیران اسراییل را از کشورهای خود اخراج کنند، گفت: همانطور که گفتم در این ارتباط وزارت خارجه تصمیمگیری میکند ولی مطمئنا این امر در روابط دیپلماتیک ما بیتاثیر نخواهد بود و ممکن است همانطور که گفتم روابط در همین سطح بماند یا کمتر شود؛ ولی رشد نخواهد کرد.
نظر شما