ایسنا نوشت:

سیدمحمد خاتمی گفت: در دوران ما هم نقص و عیب بود، در آن دوران توقعاتی ایجاد شد که در جریان اصلاحات نبود و عملی هم نبود، اما طرف مقابل را جری کرد که به همین بهانه با جریان اصلاحات برخورد کنند. یعنی بعضی تندروی ها که طرف مقابل را عصبانی کرد در اتفاقات بعدی اثر گذاشت. الان هم ما می گوییم بیایید فضا را باز کنید؛ ما می خواهیم جریان اصلاحات را نقد کنیم! می خواهیم با آزادی و امنیت دور هم بنشینیم! نه اینکه بگویید در حال توطئه هستند!
خاتمی در بخشی از سخنانش در دیدار جمعی از آزادگان دوران دفاع مقدس و تعدادی از جوانان عضو کانون فرهنگی یاران امام موسی صدر گفت: این انقلاب هزینه زیادی را در برداشته است و در عین حال نباید به عنوان کسانی که انقلاب کرده‌ایم، از این انقلاب مایوس و دلسرد باشیم؛ انقلاب امر بزرگی بود در مقطع تاریخی حساس که ملت ما بیدار شده بود. البته این ملت از دهها سال قبل بیدار شده بود و از مشروطه این بیداری به چشم می‌خورد؛ این ملت از استبداد و استعمار، عقب ماندگی، وابستگی به اجانب و... بیزار بوده است که همه این آرمان‌ها را در انقلاب اسلامی هم داشت؛ به علاوه این که در این انقلاب همه آن مطالبات را در چارچوب اسلام خواست. یعنی اسلامی که طرفدار استقلال، آزادی و پیشرفت بود و لذا دلبستگان انقلاب از انجام آن پشیمان نیستند، همانطور که عظمت کار شما را قدر می دانند و یاد شهیدان بزرگشان را گرامی می دارند و هویت خود را با وجود همه سختی ها حفظ کرده اند.
اهم سخنان رییس جمهور سابق کشورمان در ادامه می‌آید:
  • اگر بپرسند انقلابی واقعی کیست؟ باید گفت انقلابی واقعی کسی است که بر اساس آرمان‌های انقلاب بخواهد ایران را به عنوان الگو بسازد؛ انقلابی که بر اساس آزادی‌های اساسی-نه بداخلاقی و لاابالی گری- هیچ چیز کمتر از کشورهای پیشرفته دموکراتیک دنیا نداشته باشد، از نظر پیشرفت، استفاده از نیروهای داخلی و اندیشمندان و دانشمندان و دانشجویانش بهترین زمینه را برای پیشرفت کردن فراهم کند. همچنین استقلال به معنای واقعی کلمه را فراهم کند؛ استقلال فقط پشت کردن به دیگران نیست؛ حتی به معنی قطع رابطه با دیگران نیست. بلکه به معنای این است که از موضع قدرت و امکانات فراوان با دنیا تعامل کنیم روی پای خودمان بایستیم؛ اگر چیزی از دنیا می گیریم چیزی هم به آنها بدهیم. این معنای استقلال واقعی است و الا هیچ کشوری نیست که همه نیازهایش را بتواند در داخل تامین کند و ایجاد کند. از جمله آن استفاده از منابع گازی و نفت است که از لحاظ برخورداری از این منابع دومین کشور دنیا هستیم .
  • من یک بار در دیدار با حضور رهبری (حدود سال 81) گفتم مملکت ما آماده تیک آف (take off )است و همه امکانات را دارد . همان جا بود که نطفه اولیه چشم انداز بسته شد و بعد از آن در دولت ما تدوین و سپس مورد تایید رهبری قرار گرفت.
  • در سال 67 که جنگ تمام شده بود مملکت واقعا ویران بود و بعد دولت سازندگی آغاز بکار کرد. البته حتماً دولت بنده و آقایان هاشمی و موسوی اشکالاتی داشته است، اما واقعا ممکلت از سقوط و فرسودگی بیرون آمد. بسیاری از مسائل امروز، در همان زمان‌ها بنایش گذاشته شد. البته در زمانی تورم به بیش از 40 درصد هم رسید اما کنترل شد و در دوران من به کمترین حد خود رسید .
  • شما آزادگان و همه ما برای انقلاب هزینه داده ایم و اگر این انقلاب از بین برود مملکت از هم می پاشد. با این وصف ما هم باید این وضع را حفظ کنیم و هم اینکه منتقد باشیم. ما می گوییم شما بمانید، اما بگذارید انتقاد کنیم. ما اعلام کرده ایم و نمی خواهیم نظام از بین برود زیرا به آن دلبسته ایم؛ دلمان می خواهد نظاممان الگو باشد؛ انسان در آن آزاد باشد و وضع پیشرفت هم مناسب باشد.
  • یکی از دوستان گفت وقتی شما را به انتخابات راه نمی دهند، چرا حرف از انتخابات می زنید؟ بله؛ انتخابات حق مسلم یکایک مردم است، ولی مهم این است که راه برای حضور همگان طبق قانون باز باشد. و از یاد نبریم که دشمنانی داریم که "اصل" را نمی خواهند؛ نه اینکه این جناح و آن جناح را نخواهند، اصلا جمهوری اسلامی را نمی خواهند. ولی بالاخره این حکومت است که باید شرایطی را فراهم آورد که اولا همه جناح ها و جریان ها امکان حضور در عرصه انتخابات را داشته باشند و ثانیا مردم دوباره اشتیاق به حضور پیدا کنند.
  • وی در ادامه به بررسی شخصیت امام موسی صدر پرداخت و گفت : ایشان یکی از چهره های برجسته دهه های اخیر و عصر حاضر جامعه اسلامی و بخصوص جامعه تشیع و روحانیت است، بعد از فوت مرحوم علامه شرف الدین که ریاست معنوی شیعیان لبنان را بر عهده داشتند، از امام موسی صدر دعوت شد تا رهبری شیعیان را بر عهده بگیرند. ایشان هم به لبنان رفتند و منشاء تحولات عظیمی شدند که نه تنها در شیعیان، بلکه در کل منطقه اثرگذار شد. واقعا کل شیعه را که در حال سقوط و گرفتاری و تحقیر بود به موقعیتی رساندند و نقطه وحدت شیعه و سنی و مسیحی و درزی و.. در لبنان شدند و مورد اعتماد همه آنها قرار گرفتند. بعد هم جنبش امل را شکل دادند و حزب الله که منشاء افتخاراتی بوده است نیز به یک معنی از اندیشه و منش امام موسی صدر سرچشمه می گیرد. البته نقش شهید چمران هم در ساماندهی اوضاع بسیار مهم بود .
  • حادثه ربودن امام موسی صدر حادثه ای بزرگ و تلخ بود. تا جایی که می دانم از جمله کسانی که دغدغه خاطر زیادی نسبت به امام موسی صدر داشت، امام(ره) بود و چند سخنرانی هم در این مورد کردند. البته بعدا در پیگیری موضوع ربودن ایشان، ملاحظاتی وجود داشت که به نظر من ملاحظات درستی نبود. بعضی بزرگانی که امروز در میان ما نیستند و خیلی هم آنها را دوست داریم، می گفتند به خاطر جنگ و کمک های لیبی این مسأله پیگیری نشود.
  • ما وقتی با برجستگان دنیای اسلام و عرب صحبت می کردیم، همه احساس همدلی می کردند. من با امیرعبدالله ولیعهد وقت عربستان مفصلا صحبت کردم و با شخصیت‌های مختلف عربی و لبنانی صحبت کردم. حتی امیر عبدالله گفت با امام موسی صدر عهد اخوت بسته است، وقتی آقای دکتر محمد صدر، معاون وقت وزارت خارجه و برادرزاده امام صدر را به او معرفی کردم، اشک در چشمانش حلقه زد. اما به محض اینکه می گفتیم شما در این مورد چکار می توانید بکنید؟ چیزی نمی گفتند. حتی حافظ اسد هم که با قذافی روابط خوبی نداشت، اینگونه بود و پایش را کنار می کشید. حتی ما می گفتیم که شما کاری نکنید و فقط به ما اطلاعات بدهید تا خودمان جلو برویم، اما باز کنار می کشیدند. این چه سر و رازی بود که آنها چیزی نمی گفتند، نمی دانم! این هم مظلومیت امام موسی صدر بود. زیرا این پرونده نیاز به همکاری سرویس های اطلاعاتی عرب داشت.
  • واقعا فردی هم که برای پیگیری پرونده منصوب شد مناسب بود و انصاف این است که رهبری هم کمک کردند و وقتی من گفتم ما می خواهیم پیگیری کنیم، گفتند با همه وجود به دنبالش بروید. ما نشست های مفصلی برگزار کردیم تا اینکه فهمیدیم امام موسی اصولا از لیبی خارج نشده است. و بعد هم روند جریانات به گونه ای بود که پیگیری آن ناممکن کرد.
  • واقعا غیبت امام موسی صدر در آن دوره برای شیعیان، لبنان و ایران و منطقه دردناک بود و یکی از مظلوم ترین و در عین حال مؤثرترین رهبران منطقه را از دست دادیم. حتی بعد از انقلاب لیبی هم از روشن کردن این موضوع طفره رفتند و همین انقلابیون هم در این مورد حرف های متناقض می زنند و این همان سری است که عرض کردم. ما همچنان امیدواریم ایشان زنده باشد و هرچه زودتر سرنوشتشان روشن شود و تجلیلی درخور شأن ایشان انجام گیرد.
27219
کد خبر 243993

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    181 7
    ما می خواهیم جریان اصلاحات را نقد کنیم! می خواهیم با آزادی و امنیت دور هم بنشینیم! نه اینکه بگویید در حال توطئه هستند!
  • واقع بین IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    از اینکه میبنم ایشان باز به میدان برگشته اند خوشحالم روی سخن من با کسانی است که این سید بزرگوار وحامی انقلاب وامام ورهبری را فتنه گر میخوانند وطرفداران ایشان را فتنه گر بر خلاف افکار شما ما نه فتنه گر ونه ضد انقلابیم ما نیز در این کشور زندگی میکنیم وبه تمام قوانین وآرمانهای آن وفاداریم از شما درخواست دارم منطقی وباتفکر به موضوعات نگاه کنید در هر زمینه ای باید منتقد باشد تا پیشرفتی حاصل شود چون با نبود انتقاد هیچ عیبی عیان نمیشود آنهایی که مخالف اصلاح طلبان هستند آیا وضعیت دولت فعلی را بدون عیب میدانندآیا ضعف دراین دولت وجود نداردآیا این دولت به تمام تعهدات خود عمل کرد؟آیا ما به خودکفایی کامل رسید ه ايم؟
    • سجاد IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۹
      11 70
      شما به قوانین این مملکت پایبندید ؟؟!!! بر اساس کدام قانون جریانات 88 را راه انداختید ؟
  • بدون نام US ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    آقای خاتم یباید از موضع قدرت صحبت کند. حرف حق را باید با اقتدار زد.
  • بنده خدا IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    زنده باد سید ، به امید دوم خردادی دیگر
  • کوروش IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    چه کسانی بودند که کشور آرام ما رو نا آرام کردند و باعث شدند تروریستها(ریگی-پژاک منافقین) گستاخ بشوندو دانشمندان هسته ای و پاسدران مردم رو به شهادت برساننند؟
  • بدون نام IR ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    خاتمی مرد سیاست بود. هم در امور داخلی و هم در امور بین المللی. برای کشور ما بسیار مناسب بود.
  • بدون نام IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    خاتمی هشت سال رئیس جمهور بود دلار از 850 تومن بالاتر نرفت . و در پایان دوره ی ریاست جمهوریش میلیاردها دلار ذخیر ارزی به دولت بعدی هدیه داد . آرامش و هم دلی و وحدت خوبی بین همه گروه ها و مردم بود .
  • حسین IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    خاتمی معلم اخلاق درعمل وگفتاراست که متاسفانه شاگردان زیادی ندارد.
  • بدون نام IR ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    اصلاح طلبان به این سوال پاسخ بدهند شما میگید مردم از دولت خاتمی راضی بودند چرا در سال 84 کاندید مورد حمایت خاتمی یعنی معین 4 میلیون رای آورد؟ و آقای احمدی نژاد که 180 درجه با خاتمی اختلاف نظر داشت 18 میلیون رای آورد؟
    • بدون نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
      اون زمان کسی احمدی نژاد آلان نمی شناخت.در ضمن دکتر معین هم به صورت درست وشفاف مطرح نبود.احمدی نژاد فقط شعار داد.درود بر خاتمی عزیز
    • بدون نام IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
      97 9
      چون مردم ما زودباور هستند
    • بدون نام IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
      74 8
      به خاطر حضور هاشمی و جو سنگین علیه او
    • حمید IR ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
      5 3
      در بلخ گنه کرد آهنگری به شوش زدن گردن مسگری
  • بدون نام IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    اسلام دو بعد دارد : اخلاق و احکام .و خاتمی هر دو خصوصیت را دارد
  • حاتم توسی IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    خاتمی را باور کنیم او ایران اسلامی را دوست دارد وخاین نیست
  • حسین IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    18 79
    اقای خاتمی فقط کاری نکن که تحریم شیم و باعث بالا رفتن قیمت ها هم نشو!(هنوز بال در نیاوردیم پروازمون نده!)
    • ایرانی IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
      0 0
      آره دیگه دوره آقای خاتمی بود که قیمت ها هر ساعت بالا می رفت وپول ملی هر روز به کاغذ نزدیکتر می شد!الان که این طوری نیست!!همه چی آرومه ما چقدر خوشحالیم...
  • بدون نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    75 5
    تو اگر در تپش باغ خدا را دیدی . . . .همتی کن و بگو ماهی ها، حوضشان بی آب است !!!
  • اسماعیل IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۰
    24 2
    اسلام دین صلح ودوستی است دین ریاضت وسختی نیست دین جنگ طلبی نیست وایرانیان همواره مردم با فرهنگ وتمدنی بوده ان بیایید با هم فکری و اتحاد ایران را از چالش پیش آمده بیرون ببریم ما ایرانیان هرکسیرا که پیام صلح ودوستی داشته باشد دوست داریم درود خدا بر محمد(ص) پیام آور صلح ورحمت بر پیروان واقعی آن حضرت
  • محمد IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
    7 3
    بررسی منصفانه عملکرد هر فرد و گروهی نیازمند داشتن حافظه تاریخی و عمیق هست که ما ایرانیا ذاتاً، نداریم و فقط عملکرد اخیر هر فرد تو ذهنمون میمونه. دوستان در نظر داشته باشن خاتمی چه شرایطی رو از نظر تورم، قیمت ارز، ذخیره ارزی، تهدیدات خارجی ، بیکاری و ... از دولت ماقبل تحویل گرفت و در چه شرایطی تحویل دولت احمدی نژاد داد،،،،،، و حالا دولت احمدی نژاد مملکت رو با تحویل گرفتن اون شرایط در چه شرایطی میخواد تحویل دولت آینده بده. تاکید میکنم بیان نقاط ضعف و قوت هر تیمی با دیدن نتایج عملکرد خیلی راحته مهم اینه در زمان اجرای سیاستها و یا قبلش نظر بدیم.
  • بدون نام IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    3 2
    من واقعا یک سوالی دارم که دوست دارم از اصلاحات بپرسم.لطفا با احساسات و اینکه به ایشون دلبستگی دارید جوابم رو ندید. من اصلا دنبال تخریب ایشون و اصلاحات هم نیستم و فقط سوالی دارم که دوست دارم جوابش رو بگیرم تا موضوع کمی برام روشن بشه. سوال من اینه که چرا آقای خاتمی و کلا اصلاحات که به این خوبی و زیبایی از نظام سخن می گویند،در سال 88 که نظام در مقابل سخت ترین حملات قرار گرفته بود،اونها مواضعی برای مقابله با مهاجمین به انقلاب نگرفتن؟و چرا در مقابل شعارهایی که به اصل انقلاب و نظام حمله میکرد موضع نمی گرفتند؟به خدا این سوال برای تخریب اصلاحات نیست و من فقط از این دوگانگی سر در نمی یارم که روزی که نظام به اصلاحات نیاز داشت،اونا حداقل با موضع گیریشون به کمک نظام نیومدن ولی حالا که نظام اون دوره سخت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین