به گفته رييس يازدهمين كنگره بينالمللي جراحان دهان و فك و صورت ايران، 80 درصد بيماراني كه به متخصصين فك و دهان مراجعه ميكنند، به سرطان دهان مبتلا هستند.
دكتر عباس خداياري نمين با بيان اينكه در حال حاضر مردم اطلاع چنداني از اين بيماري ندارند، افزود: حتي برخي از پزشكان نيز از اين بيماري بياطلاعند و بيماراني كه به لحاظ اعمال حياتي مثل تغذيه، تكلم و تنفس دچار مشكلند، براي درمان سرگردان بوده و به تشخيصهاي مبهم ميرسند.
وي با تاكيد بر اينكه آشنايي دادن به مردم بسيار اهميت دارد، افزود: برگزاري جلسات مشاوره براي بيماران در درمان اين بيماري بسيار موثر است.
رييس يازدهمين كنگره بينالمللي جراحان دهان و فك و صورت ايران افزود: علامتهاي سرطان دهان شامل زخمهاي داخل دهاني و طولاني مدت، بيماري اتوايميون است كه بدن بيمار پس از ابتلا عليه خود آنزيم درست ميكند. همچنين انتشار زخمها، دردناك بودن آنها، لق شدن بيدليل دندانها، بوي بد دهان، خونريزي و رشد سريع زخم يا توده در دهان از علايم آن است.
خداياري نمين با بيان اينكه متاسفانه بيمار زماني متوجه اين بيماري ميشود كه ضايعات به قسمتهاي ديگر سرايت كرده باشد، اضافه كرد: انتشار سرطان به قسمت حياتي مثل چشم و مغز به دليل نرم بودن فك بالايي بسيار سريع اتفاق ميافتد.
وي تاكيد كرد: مايعات كلاسيك در هر شش ماه يك بار و انجام يك راديوگرافي ساده در شناسايي اين بيماري بسيار كمككننده است. علاوه بر آن راديوگرافي باعث ميشود بسياري از دندانهاي نهفتهاي كه ممكن است حالت پاتولوژيك پيدا كرده و باعث تخريب بافتهاي دهان شوند، شناسايي ميشوند.
رييس يازدهمين كنگره بينالمللي جراحان دهان و فك و صورت ايران در خصوص محورهاي اصلي كنگره اظهار كرد: محورهاي اصلي اين كنگره علل موفقيت و شكست در درمانهاي مختلف است كه در زمينه ايمپلنت، جراحيهاي وسيعتر، آسيبها، ضايعات سرطاني، اختلالات مفصلي، گيجگاهي، كنترل عفونتهاي دنداني، نقش دندانها و فكين سالم مطرح ميشود.
خداياري نمين با بيان اينكه ناحيه فك و دهان به دليل نقشي كه در اعمال حياتي بدن از جمله تنفس، غذا خوردن، صحبت كردن و حتي سكسواليته دارد از اهميت خاصي برخوردار است، افزود: به دليل تنوع بافتي اين ناحيه و تفاوت آن با ساير نقاط بدن از لحاظ ساختار بيولوژيكي ممكن است اين قسمت از بدن به بيماريهاي متفاوتي دچار شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر در زمينه دندانپزشكي در جايگاه خوبي قرار داريم، افزود: به دليل تجربياتي كه در دوران جنگ كسب كرديم و همچنين به علت تنوع بيماريها در ايران، پزشكان ايراني به خصوص در حوزه ايمپلنت حرفهاي زيادي براي گفتن دارند كه در اين كنگره ديدگاهها و نظرات علمي خود را ارائه ميدهند.
رييس يازدهمين كنگره بينالمللي جراحان دهان و فك و صورت ايران تاكيد كرد: در اين كنگره دانستههاي پزشكان داخلي و خارجي به چالش ميكشند.
خداياري نمين با بيان اينكه يكي از رسالتهاي كنگرهها، آشنا كردن پزشكان با مقولههاي مختلف است، اظهار كرد: در اين كنگره با انجمنهاي تخصصي مثل پريودونتولوژي، راديولوژي دهان، فك و صورت، انجمن آسيبشناسي دهان، فك و صورت تعامل داريم كه در طي آن به يكي از اهداف اصلي كنگره يعني برداشتن فاصله از ميان انجمنهاي مختلف دست خواهيم يافت.
وي افزود: طبيعي است كه در اين راستا جراحي فك و صورت با حوزههاي پزشكي مختلف مثل جراحي چشم، گوش، حلق و بيني، جراحي عمومي، انكولوژي، پاتولوژي و ارتودنسي در ارتباط است تا با تشكيل مجموعه وسيعي، خدماتي را براي بيمار و نه براي بيماري ارائه كند.
رييس يازدهمين كنگره بينالمللي جراحان دهان و فك و صورت ايران در خصوص سازمانهاي همكاري كننده با كنگره، گفت: انجمنها و سازمانهاي مختلفي از جمله سازمان نظام پزشكي، انجمن دندانپزشكي ايران، انجمن دندانپزشكان عمومي، دانشگاههاي تهران، شهيد بهشتي و آزاد اسلامي همكاري كردند. اما تاكنون انجمن توسط هيچ سازماني حمايت مالي نشده است و هزينههاي برگزاري كنگره را از فروش محصولات جراحي، ايمپلنت و ... در نمايشگاههاي مختلف فراهم كرده است.
خداياري نمين در پايان اظهار كرد: اين رشته در دنيا رشته جواني است و در ايران با 40 سال سابقه تابحال 240 فارغالتحصيل داشته است و اين پزشكان ميتوانند علاوه بر استفاده از كارگاهها، امتيازات لازم براي تاييد پروانههاي مطبهايشان را كسب كنند.
301301
نظر شما