واحد مرکزی خبر نوشت:

رئیس جمهور قبرس شمالی گفت زمان آن فرا رسیده است که کشورهای عربی قبرس شمالی را به رسمیت بشناسند.
به نوشته شماره امروز پایگاه اینترنتی روزنامه لندنی الشرق الاوسط، درویش آراو اوغلو رئیس جمهور قبرس شمالی در گفتگوی با این روزنامه عامل متوقف شدن مذاکرات درخصوص یکپارچه کردن قبرس را سه دلیل دانست و گفت هم اکنون قبرسی های یونانی تبار ریاست اتحادیه اروپا را برعهده دارند و همچنین کریستوفیاس رئیس جمهور قبرس جنوبی هیچ امیدی به نامزد شدن دوباره برای ریاست جمهوری ندارد . از این رو، مذاکره با فردی که در حال رفتن است، فایده ای ندارد و باید منتظر نتایج انتخابات آینده بود.
اوغلو درخصوص موانع پیش روی یکپارچه شدن مجدد این جزیره گفت: دلایل متعددی وجود دارد و مهمترین آنها نبود اعتماد است؛ زیرا ترک ها و یونانی ها به یکدیگر اعتماد ندارند و این مساله، در روند مذاکره چالش بزرگی محسوب می شود.
همچنین واگذاری ریاست اتحادیه اروپا به طرف یونانی در شرایط فعلی موجب شده است این کشور به یکپارچه شدن مجدد این جزیره به عنوان یک امر ضروری نگاه نکند.
رئیس جمهور قبرس شمالی درمورد صرف نظر کردن از ایده تشکیل کشور قبرس-ترکیه به نفع یک راه حل کلی و جامع گفت: دو کشور برای رسیدن به توافق درمورد تشکیل یک کشور مذاکره می کنند. در اصل دو کشور وجود دارد که یکی در سطح جهانی و دیگری فقط توسط ترکیه به رسمیت شناخته شده است. ترکیه با حسن نیت مذاکره می کند اما واقعیت این است که دو کشور وجود دارد. با این وجود، ترکیه به دنبال راه حل است و طرف یونانی نیز باید دنبال آن باشد.
کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل طرحی ارائه کرد. اگرچه قبرسی های یونان قول دادند از آن حمایت کنند، اما این گونه نشد. آنچه هم اکنون باید انجام شود، این است که دو قوم ترکی و یونانی به همراه ترکیه و یونان باید در یک کنفرانس بین المللی گرد هم آیند و به عنوان آخرین بار مشخص کنند که آیا یک کشور فدرال یکپارچه تشکیل می دهند یا درمورد تشکیل دو کشور توافق می کنند.
حتی اگر دبیرکل سازمان ملل طرح صلح را آماده کند، اعضای شورای امنیت سازمان ملل باید با آن موافقت کنند تا عملی شود؛ اما روسیه، فرانسه و چنین هر طرحی را که باب میل یونان نباشد، وتو می کنند. این کشورها باید به این رفتارهاشان پایان دهند زیرا وتو مانع از آن می شود که دبیرکل سازمان ملل بتواند به راه حل های مطلوب دست یابد.
اوغلو در پاسخ به پرسشی در این مورد که «طرف یونانی حضور نظامی ترکیه را در این جزیره اشغالگری می داند»، گفت: تنها دلیل حضور نیروهای ترکیه در این طرف حمله یونان به این جزیره در سال هزار و نهصد و شصت و سه و کودتایی است که در آن حمایت شدند. هدف از این حضور حمایت از شهروندان قبرسی ترک است و با قوانین بین المللی مغایرت ندارد.
اوغلو درمورد بحران گاز و احتمال تبدیل شدن آن به جنگ گفت: ما به طرف یونانی پیشنهاد دادیم اما نپذیرفت. ما امیدواریم مسائل در آینده به سوی جنگ گرایش پیدا نکنند، اما متاسفانه طرف یونانی اسرائیل را به سمت بحران می کشاند و بدین ترتیب منطقه در معرض خطرات زیاد قرار می گیرد.
وی در ادامه گفت واقعیت این است که ترکیه ما را به رسمیت شناخته است و در ضمن جامعه جهانی نیز هیچ گونه تدبیری در این مورد اتخاذ نکرده است. به نظرم شرایط تغییر کرده و نظرم زمان آن فرا رسیده که کشورهای عربی جمهوی قبرس شمالی را به رسمیت بشناسند.
301301

کد خبر 248008

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین