در 23 نوامبر سال گذشته رژيم بحرين توصيه هاي كميسيون حقيقت ياب ( معروف به كميسيون بسيوني ) را پذيرفت و تمامي امكانات رسانه اي خود را براي تبليغ اين رويداد بكار گرفت . البته توصيه هاي كميسيون براي رژيم بحرين بسيار دشوار وناگوار بود چون بخش بزرگي از موارد نقض حقوق بشر و خشونت در برابر مردم انقلابي را فاش مي ساخت و در عين حال اين توصيه ها ، عملكرد امريكا ، هم پيمان رژيم بحرين را فاش مي ساخت و دو گانگي ارزشهاي امريكائي را نشان مي داد .
البته هدف ازاين تبليغات گسترده كوشش براي فريب افكار عمومي عربي و بين المللي بود مبني بر اينكه اين رژيم در قبول توصيه هاي كميسيون وپيامدهاي آن جدي است ، در حاليكه هدف اصلي از اين پذيرش ، اجراي شوي تبليغاتي بود مبني بر اينكه اين قبول فقط يك صحنه سازي بيش نيست و توصيه ها به اجرا در نخواهد آمد .
اكنون و در عمل ثابت شد كه پس از گذشت نزديك به يكسال بر اعلام توصيه ها اين كميسيون و با شهادت ناظران و وسايل ارتباط جمعي نه تنها هيچيك از آن توصيه ها به اجرا در نيامده است بلكه بعكس يك كميسيون پيگيري براي به اصطلاح اجراي اين توصيه ها تشكيل گرديد كه همه اعضاي آن از شخصيتهاي رژيم و هواداران آن مي باشند كه تاكنون هيچ اقدامي براي بازگرداندن كاركنان اخراجي دولت و يا آزادي متهمان نقض آزادي بيان و رهبران انتفاضه و يا خودداري از تير اندازي بسوي تظاهر كنندگان و يا خوداري از جلوگيري از برپائي تظاهرات ، اقدامي بعمل نياورده است .
با گذشت زمان ، توصيه هاي كميسيون بسيوني بصورت تنها نوشته هائي در آمده است كه رژيم از اجراي آن سرباز زده است و در اصطلاح رژيم مربوط به گذشته هاست و در حقيقت برخورد هاي امنيتي و سركوبگرانه نظام در برابر اعتراضهاي مردمي تغيير نيافته است و برخوردهاي خشونت آميز همچنان ادامه دارد و توصيه هاي كميسيون بسيوني هيچگونه تغييري را بر رفتار و برخورد مقامات بحريني بوجود نياورده است .
اين بود واكنش رژيم بحرين در برابر توصيه هاي اين كميسيون بين المللي اما اين رژيم توصيه هاي ديگري كه از سوي كميسيون بين المللي حقوق بشر اعلام شده پذيرفته است . توصيه هاي كميسيون بين المللي حقوق بشردر اجلاس 19 ماه گذشته آن در ژنو اتخاذ و اعلام گرديد كه پذيرفتن آن از سوي رژيم بمعني قبول برخوردهاي و رفتارهاي خشونت آميز و سركوبگرانه عليه مردم بحرين است. اما در عين حال سرنوشته توصيه هاي كميسيون بين المللي حقوق بشر با سرنوشت توصيه هاي كميسيون بسيوني روبرو خواهد شد و باز هم سركوب و خشونت بيشتر از سوي رژيم ادامه دارد .
نظام حاكم در بحرين گمان مي كند با پذيرش اين توصيه ها مي تواند افكار عمومي بين المللي را فريب دهد و گوئي مي خواهد چنين وانمود نمايد كه اين توصيه ها را به اجرا گذارده است . اما بهر حال رژيمي كه با پشتيباني امريكا به سركوب مردم ادامه مي دهد نمي تواند از اجراي اين توصيه هاي بين المللي سرباز زند .
متأسفانه نظام حاكم بر بحرين با وجود قبول توصيه هاي كميسيون بسيوني و كميسيون بين المللي حقوق بشر نه تنها هيچيك از آنها را به اجرا در نياورده است بلكه بر روند خشونت و سركوب مردم مي افزايد و در نتيجه اوضاع اين كشور پيچيده تر مي گردد ومي توان گفت رژيم اين توصيه ها و كميسيونها صادر كننده آنرا به بازي گرفته است و در ژنو چيزي را مي گويد و عكس آنرا در بحرين به اجرا در مي آورد .
با اين رفتار رژيم روش دروغگوئي هاي سياسي را در پيش گرفته است يعني از يكسو موافقت خود با اين توصيه ها اعلام مي دارد و از سوي ديگر از اجراي آنها سرباز مي زند تا آنكه بمرور زمان كمرنگ شوند .
بدون ترديد روش فريبكاري يكي از روشهاي اعمال شده از سوي رژيم بحرين است كه البته نمي توان آنرا نوعي زرنگي ناميد بلكه تنها نتيجه منطقي پشتيباني و توطئه امريكا و انگليس در هواداري از رژيم كنوني بحرين است كه همواره سزاوار محكوميت است . اما در عين حال بنظر مي رسد كه نظام بحرين درباره عملكرد سركوبگرانه خود اطمينان دارد چون دولت امريكا اين رژيم را هم پيمان استراتژيك خود مي داند و به مخالفتهاي مردم بحرين اهميتي نمي دهد .
همگي مي دانند كه سياتهاي امريكا در خليج فارس منافع خود و رژيمهاي هم پيمان و بخصوص رژيم بحرين را بيش از حقوق بشر و يا دمكراسي اهميت مي دهد و كافي است در اينجا به اين نكته اشاره كنيم كه اوباما در سخنراني خود دربرابر مجمع عمومي سازمان ملل به انقلاب مردم بحرين اشاره اي نكرد .
اكنون به نظر مي رسد كه رژيم بحرين همچنان به روند سركوب و برخوردهاي امنيتي با جوشش مردمي ادامه خواهد داد و در عين حال هرگونه توصيه هاي بين المللي را كه برخوردهايش را محكوم مي كند خواهد پذيرفت بدون انكه در نظر داشته باشد كه بايد انها را به اجرا در آورد و تنها به اين دليل كه از سوي دولت امريكا پشتيباني مي شود ، امريكائي كه مايل نيست رژيمهاي هوادار خود در خليج فارس را نگران وناراحت سازد و فقط همواره اعلام مي دارد كه پايبند به دمكراسي و حقوق بشر است اما در حقيقت نفت و قراردادهاي تسليحاتي است كه براي واشنگتن اهميت دارد البته در كنار پايگاه نظامي امريكا در بحرين و اما سرنوشت مردم بحرين همان چيزي است كه براي دولت امريكا و نيز رژيم حاكم بر اين كشور اهميتي ندارد .
اين بود سرنوشت توصيه هاي كميسيون بسيوني كه بيش از يكسال پيش انتشار يافت و نيز توصيه هاي شوراي بين المللي حقوق بشر واما اوضاع مردم بحرين همانگونه كه هست خواهد ماند تا زماني كه امريكا پشتيبان رژيم كنوني در بحرين است و سردومداران آن اطمينان دارند كه هم پيمان آنها كاخ سفيد هر زمان كه ضرورت داشته باشد به كمك آنها خواهد شتافت.
اين توصيه هاي بين المللي هرچه كه قوي باشد تا زماني كه محافل بين المللي نتوانند رژيم بحرين را وادار به اجراي آن نمايند همچنان بي تأثير خواهند ماند و ارزشي نخواهند داشت بخصوص كه خواسته بين المللي در اين منطقه از جهان در درجه نخست همان خواسته امريكائي / امپرياليستي است كه تمامي خواسته ها و ارزشهاي دمكراسي و دفاع از حقوق بشر در برابر دروازه هاي خاندان حاكم در اين نقطه از جهان كه پايگاه امريكائي در آن قرار دارد ناتوان خواهند ماند .
منافع استراتژيك امپرياليستها بهار ملت بحرين را كه بيش از يكسال و نيم است كه ادامه دارد نه تنها جدا از بهار جهان عرب شناخته است بلكه سرنوشت آنرا در اختيار رژيم دور از ترحم حاكم بر بحرين قرار داده است .
يوسف مكي، جامعه شناس بحريني است که این یادداشت را برای خبرآنلاین عربی ارسال کرده است
منبع: خبرآنلاین عربی
ترجمه: محمدماجد نجار
4949
نظر شما