همزمان با ماه جهاني "اطلاع رساني درباره سرطان پستان"، وزير بهداشت به زنان توصيه كرد كه به منظور شناسايي به موقع و زودهنگام سرطان پستان، از سن 35 سالگي خودآزمايي را در دستور كارشان قرار دهند.
دكتر مرضيه وحيد دستجردي همزمان با ماه جهاني "اطلاع رساني درباره سرطان پستان" (اكتبر) با اشاره به اقدامات انجام شده براي غربالگري سرطان پستان در كشور، گفت: در نخستين جلسه دولت دهم كه در سال 88 در مشهد مقدس برگزار شد، رييس جمهور دستور دادند كه سه سال متوالي، سالي 11 ميليارد تومان (مجموعا 33 ميليارد تومان) براي غربالگري سرطان سينه در اختيار وزارت بهداشت قرار گيرد.
برنامه وزارت بهداشت براي آغاز غربالگري سرطان پستان در كشور آماده است
وي افزود: بر اين اساس برنامهريزي بسيار خوبي براي غربالگري سرطان سينه در كشور صورت گرفته و برنامه وزارت بهداشت در اين زمينه آماده است. حتي 8 استان كشور براي اجراي آزمايشي اين غربالگري در نظر گرفته شدند كه به وسيله دستگاههاي ماموگرافي سيار و ديجيتال تحت پوشش قرار گيرند چرا كه ممكن است براي خانمها مشكل باشد كه به منظور انجام ماموگرافي از يك شهرستان به شهرستان ديگر مراجعه كنند.
وزير بهداشت ادامه داد: دستگاههاي ماموگرافي سيار قابليت انتقال تصاوير از طريق شبكه به مركز تشخيصي مربوطه را دارند و پس از بررسي تصاوير توسط متخصصان مربوطه، در صورت نياز مداخلات درماني لازم براي فرد مورد نظر انجام ميشود.
دستجردي افزود: برنامهها براي اجراي آزمايشي غربالگري سرطان سينه در هشت استان كشور آماده است. بنا بر آن است كه اين كار را امسال آغاز كنيم كه اقدامي بسيار بزرگ براي غربالگري سرطان در كشور است. هر زمان كه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري بودجههاي مربوطه را اختصاص دهد، اين برنامه آغاز خواهد شد.
به منظور شناسايي زودهنگام سرطان پستان؛
زنان از 35 سالگي خودآزمايي را در دستور كار قرار دهند
وزير بهداشت به زنان كشور توصيه كرد كه به منظور شناسايي زودهنگام سرطان پستان از سن 35 سالگي خودآزمايي را در دستور كار خود قرار دهند و از سنين40 سالگي به بعد ماموگرافي دو سالانه يا سه سالانه را انجام دهند و گفت: انجام خودآزمايي در زنان به منظور شناسايي به موقع بيماري بسيار مهم است.
وي با تاكيد بر لزوم ساماندهي مسايل مربوط به سرطان به ويژه سرطان پستان در كشور، ادامه داد: مسايل مربوط به آموزشهاي زنان براي انجام غربالگري، فراهم كردن امكانات و تعريف مراكزي كه زنان بتوانند با يك تلفن اطلاعات لازم براي مراجعه به مراكز را دريافت كنند، انجام آزمايشات خاص براي زنان، تدوين پروتكلهاي درمان دارويي و ابزارهاي نظارتي بر روي تجويز داروها از جمله مواردي است كه در برنامه غربالگري سرطان سينه مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا كه به عنوان مثال داروهاي سرطان پستان بسيار گران قيمت هستند اما متاسفانه در برخي موارد در جاي خود تجويز نميشوند.
بروز سالانه 7هزار مورد جديد سرطان پستان در كشور
دستجردي ميزان آمار سرطان پستان در ايران را نسبت به ديگر كشورهاي دنيا چندان متفاوت ندانست و گفت: در حال حاضر سالانه حدود هفت هزار مورد سرطان پستان جديد در كشور بروز ميكند. مسالهاي كه اكنون مهم است آن است كه متاسفانه كشف و شناسايي سرطان پستان در كشور مقداري ديرهنگام صورت ميگيرد. به اين ترتيب زماني كه اندازه تومور بزرگتر شود با دستاندازي به غدد لنفاوي، امكان درمان قطعي در آينده را بسيار كاهش ميدهد. اين مساله ميطلبد كه غربالگريها در سنين پايينتر انجام شود.
وي در اين باره ادامه داد: بنابراين مردم بايد براي دريافت آموزشهاي خودآزمايي و ... تشويق شوند؛ چرا كه اغلب زنان از اين موضوع كه معاينه شوند و بيماري احتمالي آنها شناسايي شود، واهمه دارند. اين در حالي است كه در صورت تشخيص بيماري در مراحل اوليه، اين بيماري كاملا قابل درمان خواهد بود و تنها با برداشتن غده (لامپكتومي) مشكل حل ميشود و نيازي به مستكتومي و برداشتن سينه نيست. اين ترس و وحشتها بايد با آموزش از بين برود.
وزير بهداشت ميانگين سني بروز سرطان پستان در زنان كشور را حدود 50 سال عنوان كرد و گفت: اين ميانگين سني در دنيا 60 سال است. مسايل ژنتيكي در بروز سرطان پستان بسيار مهم است. درصد فراواني از مسايل سرطان پستان ژنتيك و فاميلي است بنابراين وجود اين بيماري در بستگان درجه يك احتمال انتقال اين ژن به ميزان حدود 25 تا 50 درصد را به دنبال دارد. بنابراين مساله ژنتيك در اين موضوع كه سرطان پستان در سنين كمتر هم بروز كند، موثر است.
301301
نظر شما