۰ نفر
۲۶ آبان ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۷

پس از آنکه حمیدرضا حاجی‌بابایی و محمدرضا میرتاج‌الدینی پیوستن به هیأت دولت را به ابقا در هیأت‌رئیسه مجلس ترجیح دادند، روز گذشته انتخاباتی دیگر برگزار شد تا امیدوار رضایی و حسین سبحانی‌نیا به جمع هیأت‌رئیسه بپیوندند.

پیروزی آنها در رقابتی که اصولگرایان تندرویی همچون موسی قربانی و حسن نوروزی در آن کاندیدا بودند نشان‌دهنده پیروزی طیف معتدل اصولگرا در دومین انتخابات هیأت‌رئیسه بود. انتخاباتی که در دور نخست آن هم نامزدهای فراکسیون انقلاب اسلامی در مقابل فراکسیون اصولگرایان مغلوبه شدند. شاید به همین دلیل بود که این فراکسیون در این انتخابات از معرفی نامزدی مستقل از فراکسیون اصولگرایان، منصرف شد تا هم شکستی دوباره را تجربه نکند و هم خود را در پیروزی آنها سهیم بداند. از همین روی بود که علی‌رغم اعلام قبلی نامزدی ستار هدایت‌خواه و محمدحسین فرهنگی از سوی اصولگرایان حامی دولت برای حضور در این رقابت هیچ یک از آن دو در انتخابات دیروز علناً کاندیدا نشدند و عملاً فراکسیون انقلاب اسلامی از تصمیم فراکسیون اصولگرایان در معرفی رضایی و سبحانی‌نیا حمایت کرد.

اگرچه فراکسیون اصولگرایان در جلسه صبح دیروز خود در حاشیه صحن علنی، تصمیم گرفت تا به جز این دونفر کس دیگری نامزد انتخابات هیأت‌رئیسه نشود اما نوروزی و نجفی از این دستور تخلف کرده و بار دیگر نامزد شدند. اگرچه رضایی و سبحانی‌نیا از سوی فراکسیون اصولگرایان نامزد شده بودند اما از آنجا که رضایی عضو فراکسیون اقتدارملی است باید بخشی از این پیروزی را هم به این فراکسیون نسبت داد. به‌ویژه آنکه او با کسب 146 رای، بیش از سبحانی‌نیا رأی آورد و حتی احمدرضا دستغیب دیگر عضو فراکسیون اقتدار ملی نیز که برای عضویت در هیأت‌رئیسه کاندیدا شده بود با اختلاف 5 رأی از سبحانی‌نیا در این رقابت مغلوبه شد. او 97 رأی را به خود اختصاص داد که با کمی لابی بیشتر می‌توانست سبحانی‌نیا را جا بگذارد. به این ترتیب فراکسیون اقتدارملی با حضور دو عضو خود در هیأت‌رئیسه می‌توانست پایگاه قویتر خود به نسبت دیگر فراکسیون‌های اقلیت را به نمایش بگذارد.

انتخابات دیروز نشان‌دهنده موضع ضعیف فراکسیون اقلیت هم بود. چرا که هیچ یک از اعضای آن برای این انتخابات نامزد نشد و علی‌رغم آنکه برخی نام محمدرضا خباز را با صدای بلند اعلام کردند، او حاضر به حضور در این رقابت نشد. فراکسیون اقلیت اساساً در جلسات خود تصمیم گرفته بود که در این انتخابات شرکت نکند. با توجه به حضور کمرنگ اعضای این فراکسیون در بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی اخیر، باید گفت که این فراکسیون روزهای کم‌فروغی را پشت‌سر می‌گذارد. این درحالی است که برخی اعضای این فراکسیون همچون محجوب، خباز، انصاری و کواکبیان در زمان بررسی لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها، فعالانه وارد عمل شده و در مواردی مواضع یکسان و نزدیکی با اصولگرایان منتقدی همچون توکلی و نادران داشتند.

 حضور کمرنگ نمایندگان زن مجلس در این انتخابات را هم می‌توان مدنظر قرار داد. اگرچه لاله افتخاری اعلام کرده بود که فاطمه آجرلو از سوی این فراکسیون برای نامزدی در این انتخابات به هیأت‌رئیسه معرفی شده است اما او برای انتخابات دیروز نامزد نشد که گویا به تبعیت از تصمیم فراکسیون اصولگرایان بود. اما بعد از مجلس ششم که سهیلا جلودارزاده به هیأت‌رئیسه پیوست، جای خالی یک نفر از نمایندگان زن در این هیأت محسوس است.

پس از اعلام نتایج انتخابات دیروز، رضایی و سبحانی‌نیا به جایگاه ناطقان رفتند تا سوگند یاد کنند به عنوان اعضای هیأت‌رئیسه مجلس حداکثر توان خود را برای اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی‌طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرند و از هرگونه اقدام مخالف آیین‌نامه اجتناب کنند.

سوگندی که به قول لاریجانی، «تواشیح‌گونه» قرائت شد و این دو نفر را به جایگاه هیأت‌رئیسه برد تا از فردا در جایگاه منشیان حضور پیدا کنند. 

کد خبر 25247

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =