واحد مرکزی خبر نوشت:

در حالی که میت رامنی نامزد جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می گوید از سیاستهای باراک اوباما رقیب دموکراتش در انتخابات در خصوص استفاده از پهپاد در خاک پاکستان حمایت می کند، شمار فزاینده ای از غیرنظامیان پاکستانی در حملات آمریکاییها در خاک پاکستان جان خود را از دست می دهند. 
این دو نامزد بر سر بسیاری از مسائل از جمله خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان تا پایان سال دوهزار و چهارده و نیز استفاده از پهپادها در مناطق قبیله ای پاکستان اتفاق نظر دارند.
اوباما در دوران ریاست جمهوری اش به استفاده گسترده از پهپاد برای حمله به طالبان در منطقه وزیرستان پاکستان روی آورد که این سیاست خشم پاکستانیها را برانگیخته است.
بسیاری از ساکنان وزیرستان می گویند طی سالهای اخیر روستاهایشان هدف حملات پهپادهای آمریکایی قرار گرفته که منجر به کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان شده است.
فرزند اقبال خان سه سال پیش در یکی از این حملات به شدت زخمی شد.
اقبال خان می گوید :«در اکتبر دو هزار و هشت، در حال عبور از بازاری در طول شب بودیم که پهپاد به سوی ما حمله کرد و دو پای فرزندم قطع شد. از آن زمان به بعد، او دیگر قادر به صحبت کردن هم نیست».
محمد انور یکی دیگر ازساکنان وزیرستان فهرستی را نشان می دهد که در آن اسامی اعضای خانواده اش که در بیست و ششم ژوئن دو هزار و نه کشته شدند، قید شده است.
محمد انور می گوید :« نوزده تن از اعضای خانواده ام از جمله پنج تن از کودکانم کشته شدند. ما سوار بر خودروهایمان بودیم که هدف حمله پهپادها قرار گرفتیم. در حال بازگشت از مراسم خاکسپاری بودیم . ما که تروریست نبودیم بلکه صرفا به خانه هایمان باز می گشتیم.»
حمله با پهپاد به مناطق قبیله ای پاکستان از سال دوهزار و چهار در دوران ریاست جمهوری بوش آغاز شد. در دوران ریاست جمهوری اوباما این حملات شدت بیشتری گرفت.
به رغم اعتراضهای گسترده مسئولان پاکستانی، هیچ تردیدی وجود ندارد که توافقی پشت پرده میان واشنگتن و اسلام آباد برای صدور مجوز این گونه حملات وجود دارد.
محمد صالح شاه از سناتورهای وزیرستان جنوبی از این وضع به خشم آمده است و می گوید :« سیاستمداران ما آن چیزی را که آمریکا تحمیل می کند می پذیرند زیرا می خواهند در راس قدرت بمانند. من به عنوان سناتور بارها به دولت شکایت کرده ام اما هرگز مشورتی درباره حملات پهپادها با ما نشده است. »
آمریکا از این جنگ فنی رضایت کامل دارد. پهپادها از راه دور هدایت می شوند و هیچ تلفاتی بین نیروهای آمریکایی برجا نمی گذارند. واشنگتن می گوید این حملات تلفات غیرنظامی کمی برجا می گذارد.
دکتر مختار الحق روانپزشک در بیمارستان پیشاور با این ادعای آمریکا مخالفت می کند و مدام بیمارانی را ویزیت می کند که از وزیرستان می آیند.
دکتر مختارالحق یکی از بیماران معتاد خود را نشان می دهد و از او می پرسد :«چرا مواد مصرف می کنی؟»
بیمار جوان او می گوید:« من افسرده ام. همه هم روستاییان من در مناطق قبیله ای مثل خود من افسرده اند.»
وی درباره علت افسردگی اش می گوید :« زیرا هر روز خشونت صورت می گیرد؛ حملات پهپادها و سوءقصدهای زیادی صورت می گیرد. خیلی ها کشته می شوند.»
دکتر مختار الحق می گوید :« این ها حملات هدفمند نیستند و فقط به افراد هدف قرار گرفته اصابت نمی کنند. اگر سه نفر هدف قرار گرفته باشند، این سه نفر شاید کشته شوند اما به همراه آنها صد نفر به شیوه های گوناگون از این حملات آسیب می بینند. »
از سال دوهزار و چهار، چند صد غیرنظامی در حملات پهپادهای آمریکایی ها کشته شدند. در پاکستان این حملات غیرسازنده تشخیص داده شده و موجب نفرت فزاینده از آمریکاییها و جذب افراد بیشتر به گروههای جهادی می شود.
301301

کد خبر 254484

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =