۰ نفر
۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۱

با همه گیر شدن استفاده از اینترنت و افزایش حجم اطلاعات در درون این منبع عظیم ،اتفاقات خاصی در آگاهی بشر امروز پدید آمده است.

در همین چند دهه گذشته اگر کسی در خلال نوشتن یک مقاله تحقیقی ویا تاریخی به سئوالی بر می خورد باید کسی را می یافت که جواب سئوال نزد اوست و یا با مراجعه به کتابخانه ها و..... به جواب سئوالش که شاید نام کوچک یک نویسنده و یا یک هنرمند بود می رسید.
امروزه با سرچ اینترنتی طولی نمی کشد که نه تنها اسم کوچک نویسنده و هنرمند را می توان پیدا کرد بلکه کل زندگی نامه ،آثارو نقد و نظر دیگران و....را می توان جمع آوری کرد.
اما این تمام ماجرا نیست معمولا در تحقیقات علمی در هر حوزه ای انبوه اطلاعات از کمبود آن پر آسیب تر است.
اطلاعات نادرست و بدون مشخصات منبع مخصوصا برای کسی که برای تحقیق خود نیازمند منابع متقن و پذیرفته شده است معمولا گول زننده و تهییج کننده است.
این اطلاعات می تواند حتی مسیر تحقیق و پایگاه نظری تحقیق را سست کرده و محقق را به کپی کاری و استفاده از تحقیقات دیگران که البته در بستر تحقیقاتی دیگری تحقیق شده است تشویق کند.
بر کسی پوشیده نیست که امروزه رقابتی نفسگیر در عرصه تولید علم بین کشورهای جهان در جریان است .
امروزه این تکنولوژی و توانایی تولید فناوری بومی است که می تواند تضمین کننده آینده اقتصادی یک کشور باشد.کشور ما در بین کشورهایی چون هند، مالزی ،ترکیه که در منطقه ما به تولید علم و فناوری اهتمام می ورزند در جایگاه ویژه ای قرار دارد.
کاربردی نشدن اکثر تحقیقات علمی و گسست بین صنعت و دانشگاه از عواملی است که سبب شده سر درگمی و عقب ماندگی پاره ای از تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی به منصه ظهور نرسد. و این عامل باعث شده که ضرورت ساماندهی و روزآمدی بحث پژوهش در نظام آکادمیک ما همواره با غفلت مواجه شود که این امر بر روی تولید علم تاثیر به سزایی خواهد گذاشت (البته وضع در مورد برخی علوم گلخانه ای بهتر است) اما در برخی دیگر از رشته های علمی مخصوصا در علوم انسانی اوضاع خوبی بر بخش پژوهش و تولید علم حکمفرما نیست.
در چنین شرایطی به نظر می رسد که با تقویت مبانی تحقیق که مدیریت اطلاعات بخشی از آن است می توان پایه تولید علم در دانشگاهها را بتن ریزی کرد.
حضور اساتید آگاه و رشته هایی دانشگاهی که به نحوی روز آمد توانایی هدایت صحیح جزییات پژوهش از جمله مدیریت پروسه جمع آوری اطلاعات را داشته باشند در چنین شرایطی یک ضرورت است.
پیکره سنتی پاس کردن واحد های روش تحقیق و پایان نامه نویسی به عنوان آخرین مانع در راه رسیدن به مدرک باید با تمهیدات جدیدی مثل تغییرات در رشته کتابداری که اخیرا به علم اطلاعات و دانش شناسی تغییر نام داده است، نو شود.
در دنیای امروز که اطلاعات به تعبیری با انفجاری بزرگ در حال پخش شدن در فضای مجازی است برای یک محقق و پژوهشگر که از پنجره کوچک رایانه شخصی اش به دریای بیکرانی می نگرد دنیای اطلاعات به مانند کتابخانه ای با میلیونها و میلیاردها عنوان کتاب است که فردی برای اولین بار به آن وارد شده است و حضور فرد گروه و یا یک نهاد دانشگاهی که بتواند دست فرد را گرفته و او را در این دهلیز پیچ در پیچ یاری کند به شدت حس می شود.
301

کد خبر 256891

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار