نویسنده یک کتاب با ارائه تصویری از یک بلیت قدیمی نوشت: هزینه رفت و برگشت به مکه معظمه در سال 1327 هجری شمسی تنها 2950 تومان بوده است.

مهر گزارش داد: کتاب «مرند قدیم» تالیف میرهدایت سیدمرندی به تازگی در نشر «ایشیق» تبریز منتشر شده است. در بخش اسناد این کتاب، تصویر بلیت رفت و برگشت مکه که در سال 1327 شمسی صادر شده، درج شده است.

در پشت این بلیت هم توضیحاتی در 11 بند نوشته شده که به نظر می­‌رسد برای تدوین تاریخ حج‌گزاری ایرانیان در دهه 20 مفید باشد که این «مقررات مسافرت» به شرح زیر است:

1. وجه بلیت‌های فروخته شده مسترد نمی­گردد مگر به علت مرضی که آن هم باید به گواهی پزشک کارشناس بوده و قبل از بیست و سوم شهریور (دهم ذیقعده) به ضمیمه تقاضای استرداد به دفتر مؤسسه برسد. هیچگونه تقاضای استرداد بعد از بیست و سوم شهریور پذیرفته نمی­شود.
2. اگر مقامات و دوائر بین راه به عللی از ادامه حرکت مسافر جلوگیری کند و یا به علت تشریفات گمرکی و نقص روادید، مسافر در بین راه مجبور به توقف گردد، مسئولیت کامل آن متوجه شخص مسافر بوده، مؤسسه هیچ گونه مسئولیتی راجع به استرداد وجه یا تهیه وسیله اقامه مسافرت بعدی یا معاودت او نخواهد داشت.

3. مسئولیت تهیه دوا و غذا و هر نوع هزینه دیگر در بین راه به عهدۀ مسافر است که شخصاً مالیات و عوارض دولت عربی سعودی را باید قبل از حرکت از تهران بپردازد. بدیهی است چنانچه مسافر رعایت این موضوع را ننموده و در بین راه برای او اشکالی فراهم شد، مسئولیت آن متوجه شخص مسافر است.

4. مسئولیت حفظ و مراقبت اثاثیه به عهده شخص مسافر است و هیچ گونه شکایت و اعتراضی راجع به کسر و یا از بین رفتن اثاثیه پذیرفته نیست.

5. اطفال در اتومبیل تا سه سال – آن هم بشرط نشستن در دامان والدین - معاف و از سه تا ده سال هرگاه صندلی و جای مخصوص نشستن بخواهند نصف بهای بلیت از ده سال به بالا و همچنین اطفالی که برای نشستن آنها جا و صندلی مخصوص تقاضا شود تمام بهای بلیت را خواهند پرداخت. شرایط پرداخت کرایه اطفالی که با هواپیما، ترن و کشتی مسافرت می­کنند تابع شرایط مخصوص بنگاههای مربوطه می­باشد.

6. در مراجعت از مکه معظمه، حجاج به عتبات عالیات هدایت خواهند شد که در آنجا از تاریخ ورود، یک ماه تمام مشاهد مقدسه را زیارت نموده و سپس در روزی که معین خواهد شد در کاظمین اجتماع نمایند که از آنجا به تهران حرکت داده شوند. هزینه نقل و انتقال و کرایه اتومبیل و غیره در این یک ماهه به عهده خود مسافر است و چنانچه مسافر در روز معین در کاظمین برای حرکت، خود را به دفتر مؤسسه معرفی نکند، وسائل موسسه بدون آنها از کاظمین به عزم تهران حرکت کرده و دیگر مؤسسه مسئولیت حمل آنها را به عهده نخواهد داشت و خودِ مسافر باید وسیله حرکت خود را به هزینه خویش فراهم سازد. بدیهی است مسافرینی که مایل نباشند یک ماه در عتبات بمانند می توانند قبل از انقضاء ماه در کاظمین به دفتر مؤسسه مراجعه نموده تا وسایل اعزام آنها به تهران فراهم گردد.

7. تاریخی که روی بلیت برای حرکت تعیین شده غیر قابل تغییر است و چنانچه مسافر در روز و ساعت معین برای حرکت حاضر نباشد، اتومبیل و سایر وسائط نقلیه بدون آنها حرکت کرده و بلیت این قبیل مسافرین از درجه اعتبار ساقط و هیچ گونه حقی به تقاضای استرداد تمام و یا قسمتی از بهای بلیت را ندارند.

8. مسافرین مکلفند بار خود را بیست و چهار ساعت قبل از حرکت برای باربندی به مؤسسه حاضر نمایند؛ چه هیچ گونه بار یا چمدانی روز حرکت برای باربندی پذیرفته نمی­شود مگر کیف­های دستی که وزن آن در هیچ مورد از سه کیلو تجاوز نکند.
9 . مسافرین زمینی و دریائی سی کیلو و مسافرین هوائی بیست کیلو حق حمل بار مجانی دارند. اطفالی که مجاناً حمل می­شوند حق بار مجانی ندارند.

10. پرداخت بهای بلیت به مسافر فقط حق وسیله نقلیه و چادر اجتماعی بین راه به هر چادر یک فانوس دریائی و آب مشروب را می­دهند ( توضیح آنکه چادر، فانوس و آب فقط به مسافرینی داده می­شود که از طریق خشکی - کویت - با اتومبیل به مکه مشرف می­شوند. مسافرین سایر خطوط این حق را نخواهند داشت). کلیه هزینه خارج از آنچه در این ماده ذکر شده به عهده شخص مسافر است.

11. هرگاه در بین راه یا در خاک عربی سعودی اشکالات یا پیش آمد­های غیر مترقّبه مانع از ادامه مسافرت گردید و یا موجب تاخیر مسافرت و انقضای موسم حج شد هیچ گونه مسئولیتی بعهده فروشنده بلیت و مؤسسه نیست و مسافرین هم حق ادعای خسارت و یا استرداد بهای بلیت را ندارند.

6060

کد خبر 260762

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    35 10
    چرا دقت نمیفرمایید مبلغ 2950 ریال است یعنی 295 تومان.
    • بدون نام US ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
      1 6
      میشود بگویید چه نوع هواپیمایی در ان سال بوده و در بند 9 میگه مسافرین هوایی
    • علی مقدس IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
      6 1
      دوست عزیز عکس را دانلود کنید تا مبلغ صحیح را ببینید که همان 29500 ریال صحیح است
    • حمید IR ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
      0 0
      2950تومان درسته اون صفر پشت فلشه دقت کن!
    • بدون نام TR ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
      3 0
      29500 ریاله. او فلش روی یک صفر رو گرفته. شما هم دقت کن!
  • بدون نام IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    20 1
    چرا به 67 سال قبل عقب رفته اید تازه مکه نزدیک است . در سال 1370 بلیط رفت و برگشت تهران توکیو ژاپن با 14 ساعت پرواز در یکسر و جمعاً 28 ساعت پرواز فقط 12 هزار بود یعنی کمتر از کرایه الان تاکسی تهران به فرودگاه. البته آن بلیط حدود 20 هزار تومان بوده که برای کارکنان دولت با پرواز هواپیمائی هما 40 درصد تخفیف میخورد میشد 12 هزار تومان.
  • مهیار IR ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    15 5
    ۲۹۵۰ تومان نه، 2950 ریال
  • سهیل IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    17 4
    29500 ریاله، صفرش زیر فلش مونده!
  • بدون نام IR ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    0 0
    يعنى تقريبا برابر با يك دهم دلار به قيمت امروز....
  • بدون نام IR ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    5 0
    چه روزگاری بود که پول ملی ارزش داشت هرکشوری که ارزش پول ملیش بالا باشد ارزش مردمان آن نیز بالا هست درجهان بدلیل داشتن چهارچوب اقتصاد صحیح که نشاندادن ارزش کارو سرمایه وهمچنین ثبات قیمت ها کالا ومایحتاج مردم میباشد
  • بدون نام IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    6 1
    من بلیط سال 1287 را دارم که نوشته شصت تومان.مال پدر پدربزرگمه.
  • احمد IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    2 0
    خوانندگان عزیز توجه فرمایند که: رقم 2950 ریال صحیح است زیرا در آن سال قیمت یک منزل مسکونی وسیع برابر با 2000 تومان بودهاست ومبلغ 295 تومان برابر با بیش از یکسال حقوق یک کارمن با رتبه متوسط بوده.
  • بدون نام IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    0 0
    عزیز من می شود حقوق های آن سال هم بگویید تا برآوردتان کامل شود مگر در 67 سال قبل مبلغ 2950 مبلغ کمی نبوده است
  • بدون نام IR ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۹
    0 0
    چرادورمیروید سال 87 ماحج عمره رفتیم 800هزارتومان الان 3میلیون تومان یعنی 4برابر
  • بی نام A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
    1 0
    مبلغش 29500ریال هستش