وزیر بهداشت در نامه تبریک خود به منتخبان جدید نظام پزشکی، از آنان خواسته است فهرست اموال سازمان را منتشر کنند.

الیزا ذوالقدر: هنوز غبار رقابت‌های انتخاباتی از تن هیات مدیره منتخب نظام پزشکی زدوده نشده بود که وزیر بهداشت، در نامه تبریک خود به منتخبان جدید، از اعضای منتخب جامعه پزشکی خواست «تا برای جلوگیری از هرگونه سوءظن در آینده» فهرست دارایی‌های سازمان نظام پزشکی را اعلام کنند.

درخواست لنکرانی، اگر اولین تقابل سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در دوره جدید به حساب نیاید، حداقل نوید‌دهنده روزهای خوبی برای تعامل بزرگترین نهاد صنفی پزشکان و وزارتی که متولی سلامت کشور است، نخواهد بود. گو اینکه در انتخابات نظام پزشکی نیز هیچ‌یک از نامزدهای مورد حمایت وزارت بهداشت رای نیاوردند.

در پیام تبریک وزیر بهداشت به اعضای منتخب نظام پزشکی آمده بود: بی شک همه ما عمیقاً اعتقاد داریم تمام امکانات سازمان نظام پزشکی باید برای اهداف سازمان که در قانون به آن تصریح شده به کار گرفته شود، به همین علت بهتر است دارایی‌های مرتبط اعضای هیئت مدیره و سایر ارکان سازمان از قبیل سهام بیمارستانها، درمانگاهها، مراکز تصویربرداری، آزمایشگاهها و امثالهم، در شروع خدمت ثبت و پس از پایان خدمت نیز توسط مجمع عمومی سازمان مورد بررسی قرار گیرد، چرا که شفافیت در این خصوص،‌ زمینه بروز هر سوء ظن را از بین می‌برد.

این درخواست وزیر بهداشت، تاکنون از سوی هیچ یک از وزرای پیشین عنوان نشده بود و در هیچ بندی از اساسنامه سازمان نظام پزشکی نیز که یک سازمان غیر دولتی است اشاره ای درباره آن وجود ندارد.

حاضرم اموالم را با نیمی از اموال یکی از مسوولان وزارت بهداشت عوض کنم!
دکتر سید تقی نوربخش که یکی از اعضای منتخب برای هیات مدیره از لیست ائتلاف سپید (ائتلاف منتقدان) است می گوید: مشکل نظام سلامت ما دارایی چند عضو هیات مدیره نظام پزشکی نیست که اعلام این دارایی ها کمکی به حل آن کند.

وی با بیان اینکه نه مردم، نه جامعه پزشکی و نه دولت هیچ کدام از وضعیت فعلی نظام سلامت راضی نیستند، ادامه می دهد: این موضوع به مسائل پیچیده تاریخی بازمی گردد و ارتباطی با اموال هیات مدیره ندارد.

نوربخش می افزاید: بنده سه دوره عضو هیات مدیره نظام پزشکی بودم و در دوره ای نیز سمت قائم مقامی آن را بر عهده داشتم. اما هم اکنون در یک منزل استیجاری در یک منطقه متوسط نشین زندگی می کنم. خودروی من هم پژو آردی است و سهامدار هیچ بیمارستانی نیز نیستم. ضمن اینکه مدرکم هم فوق تخصص جراحی زانو است، اما این موضوعات دردی از نظام سلامت ما دوا نمی کند.

وی مشکل اصلی را نگاه مسوولان به بخش سلامت می داند و می گوید: در مملکت ما از سیاستگذاران کلان گرفته تا مسوولان اجرایی رده پایین به منابع تزریقی به بخش سلامت به عنوان هزینه نگاه می کنند در حالی که در کشورهای پیشرفته این منابع را به عنوان سرمایه گذاری می بینند زیرا باعث سلامت نیروی انسانی به عنوان محور توسعه می شود.

این عضو منتخب نظام پزشکی ادامه می دهد: دولت ما می گوید برای سال آینده رشد بودجه ای نداریم و این موضوع را به بخش سلامت هم تعمیم می دهد درحالی که در عربستان در سال 2006 دوبرابر منابع کشور ما به بخش سلامت تخصیص داده شده و در انگلیس 150هزار میلیارد تومان یعنی مقداری معادل بودجه جاری مملکت ما.

وی با اشاره به تعیین سرانه 6500تومانی سلامت در سال آینده می گوید: این مقدار یعنی سرانه سلامت ما در سال آینده 72 دلار است در حالی که سرانه سلامت هر فرد در امارات 300 و در عربستان 500دلار است.

نوربخش این دید را باعث ایجاد چالش های فعلی در نظام سلامت می داند و می‌افزاید: طبق برنامه چهارم توسعه باید سهم مردم از پرداخت هزینه های سلامتی 30درصد می شد در حالی که هم اکنون به اذعان خود دولت این سهم 70درصد است و در برنامه پنجم بار دیگر این تکلیف بر عهده دولت گذاشته شده است.

وی همچنین به ساختار معیوبی اشاره می کند که این منابع به آنها تزریق می‌شود و می گوید: یک روز وزارت رفاه تشکیل می شود روز دیگر درباره انحلال آن صحبت می کنند. یک روز سازمان تامین اجتماعی زیر مجموعه وزارت رفاه است روز بعد می خواهند که مستقل شود و ظرف سه سال سه مدیرعامل خدمات درمانی تغییر می‌کند.

نوربخش تصریح می کند: مشکلات درمانی و معضلات نظام سلامت ما دارایی اعضای هیات مدیره نیست که با اعلام آن مشکل رفع شود دگرنه دارایی های بنده معلوم است و حاضرم آن را با نیمی از دارایی های یکی از مسئولان وزارت بهداشت عوض کنم.

چرا وزیر بهداشت لیست دارایی های خود را اعلام نمی کند؟
دکتر هویدا دیگر منتخب سازمان نظام پزشکی نیز درخواست وزیر برای اعلام دارایی منتخبان نظام پزشکی را خلاف قانون می داند و می گوید: در هیچ جای قانون نظام پزشکی چین موضوعی ذکر نشده است. ضمن اینکه سازمان نظام پزشکی یک سازمان غیر دولتی است که متعلق به پزشکان است و منتخبان جامعه پزشکی آن را اداره می کنند. بنابراین هیچ جایی برای این حرفها نمی ماند.

وی می افزاید: البته اگر چنین موضوعی قانونی بود ما هم از اعلام دارایی ها استقبال می کردیم تا مشخص شود بیش از 80درصد منتخبان نظام پزشکی در شهرستان ها زیر خط فقر زندگی می کنند و به زحمت زندگی خود را اداره می‌کنند.

هویدا با بیان این‌که وزیر این اختیار را ندارد که از اعضای نظام پزشکی لیست دارایی های آنها را بخواهد، می‌گوید: مگر سازمان نظام پزشکی به اعضای هیات مدیره خود حقوقی پرداخت می کند که آنها بخواهند از این راه کسب درآمد و مال اندوزی کنند؟ چرا وزیر که چنین چیزی را از اعضای نظام پزشکی می خواهد به رغم تصریح قانون در این باره دارایی های خود و معاونانش را تاکنون اعلام نکرده است؟

وی تصریح می کند: بهتر است آقای وزیر به جای درخواست های غیرقانونی در حیطه وظایف قانونی خود کار کنند.

این عضو هیات مدیره نظام پزشکی با بیان اینکه من به عنوان یک شهروند ایرانی هیچ جا ندیده ام که وزیری دارایی های خود را پیش از وزارت اعلام کند، می گوید: اعضایی که نامزد خدمت در هیات مدیره نظام پزشکی هستند افرادی فداکار و از خود گذشته اند و هیچ سود مادی هم از عضویت در هیات مدیره نمی برند. منبع درآمد اصلی سازمان نظام پزشکی حق عضویتی است که اعضا می پردازند و این هم آنقدر نیست که کفاف مخارج خود سازمان را بدهد چه رسد به اینکه محلی برای کسب درآمد و مال اندوزی منتخبان شود.

کد خبر 2616

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =