دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا به کشورهای جنوب خلیج فارس یادآوری کرد: سلاح‌هایی که شاه از آمریکا خریداری کرد روزی به دست مردم ایران برای مقابله با آمریکایی‌ها افتاد و ممکن است این اتفاق دوباره برای آنها نیز صورت بگیرد.

 سردار سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در نشست خبری که امروز شنبه برگزار شد، گفت: منطقه خلیج فارس متشکل از 8 کشور ایران، کویت، عراق، عربستان، بحرین، قطر، امارات و عمان، یک منطقه منحصربه فرد و قابل مقایسه با مناطق استراتژیک مهم جهان است. پیش‌بینی می‌کنیم تا سال 2050 منطقه خلیج فارس کانون توجه و رقابت درون منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای باشد و این امر مسئله اساسی امنیت و توسعه کشورهای پیرامونی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
گزيده سخنان وي به نقل از فارس از اين قرار است:
·         منطقه خلیج فارس به عنوان یکی از زیرسیستم‌های اقتصادی جهان به دلیل وجود منابع انرژی نقش ایفا می‌کند. صدور روزانه 17 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز به اقصی نقاط جهان و نقش انرژی در رقابت‌های بین‌المللی، اهمیت این منطقه را نشان می‌دهد.
·         کشورهای حاشیه خلیج فارس به غیر از ایران در ده سال گذشته بیش از 100 میلیارد دلار قرارداد خرید سلاح، انبار و ذخیره و هزینه کرده‌اند و ما می‌دانیم که سلاح‌های خریداری شده برای آزادی قدس و مقابله با رژیم صهیونیستی نیست بلکه این پروژه آمریکایی و یا صهیونیستی است که صورت گرفته است.
·         امنیت پایدار در منطقه با مشارکت همه کشورها ایجاد می‌شود و ایران تاکنون دست وحدت، برادری و مشارکت را به سوی این کشورها دراز کرده است. به کشورهای جنوب خلیج فارس توصیه می‌کنیم سرنوشت شاه ایران برای آنها درس عبرت باشد زیرا سلاح‌هایی که شاه از آمریکا خریداری کرد روزی به دست مردم ایران برای مقابله با آمریکایی‌ها افتاد و ممکن است این اتفاق دوباره برای آنها نیز صورت بگیرد.
·         8 کشور حاشیه‌ای خلیج فارس، 140 میلیون نفر جمعیت دارند. این نشان می‌دهد که این منطقه بازار مصرف بزرگی است. منطقه خلیج فارس محور ارتباط اروپا، آفریقا، جنوب شرق و جنوب غرب آسیا و در حقیقت محور ارتباط غرب به شرق و جنوب به شرق جهان است.
·         ایران از لحاظ امنیتی به عنوان یک کشور مستقل و قدرتمند و بانفوذ در مقیاس جهانی و منطقه‌ای، بالاترین نقش را در استمرار صلح و امنیت پایدار در منطقه خلیج فارس دارد. این امنیت پایدار تعامل و همکاری سازنده با 7 کشور دیگر و سازوکارهای اقتصادی، امنیتی و پیشرفت در منطقه را می‌طلبد و جمهوری اسلامی ایران محور و ستون اصلی برای مباحث امنیتی و توسعه منطقه می‌توان، باشد.
·         ایران 90 میلیارد دلار در سواحل جنوب سرمایه‌گذاری کرده و در حال توسعه بنادر هستیم. به عنوان مثال طبق برنامه ریزی صورت گرفته بندر چابهار به ظرفیت 5 میلیون تن کالای ورودی خواهد رسید.
·         تغییر و تحولات در ترکیه، سوریه، اردن و حتی یمن بر منطقه تأثیرگذار است که بازیگر اصلی آن در مقیاس جهانی آمریکا است. آمریکایی‌ها هم با حضورشان در منطقه خلیج فارس ایجاد نا امنی می‌کنند و هم با دخالت‌های نابجای خود در سوریه و دیگر کشورها و یا تحریک کشورهایی مثل ترکیه برای دخالت در سوریه نا امنی را توسعه می‌دهند که این نا‌امنی‌ها علیه منافع آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی رقم خواهد خورد.
·         البته بازیگران امنیتی در مقیاس منطقه‌ای ایران، ترکیه، عربستان و عراق هستند و به کشورهای کوچک توصیه می‌کنم حد و اندازه و مرز خودشان را متناسب با کشورشان و جمعیتشان بدانند زیرا دلارهای نفتی و گازی نمی‌تواند برای آنها ایجاد نقش کند. توسعه بنادر جنوبی ایران درمنطقه چابهار و خلیج فارس بسیار بیشتر از توسعه پاکستان در دریای عمان است. البته یکی از ضعف‌های کشور ما این است که استراتژی بحری ندارد و توجه ما به خشکی است.
·         ایران با توسعه بنادرش می‌تواند نقش اساسی در صادرات و واردات کالا در منطقه داشته باشد و از طرفی حضورنیروی دریایی ارتش و سپاه در آب‌های منطقه می‌تواند دامنه نفوذ و حضور امنیتی ایران را توسعه دهد. متأسفانه تاکنون نتوانستیم توسعه پخش شمالی خلیج فارس را برای رقابت با دیگر کشورها ایجاد کنیم.
/2929
کد خبر 263831

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسلم IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۵
    49 1
    ...ونیزعبرتی برای ثروت اندوزان مدعی دین وخدمت هم....!!
    • بدون نام IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۵
      12 1
      يا علي به نظرت مسلم جان حرف آخر رو زدي گل گفتي.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین