پیشتر خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر اعلام کرده بود معرفی جان کری به عنوان نامزد تصدی وزارت امور خارجه آمریکا به دلایل مختلف ازجمله ضرورت پایان دادن به این روند یا به نشانه احترام به عزای ملی به خاطر قتل عام روز جمعه در مدرسه ای ابتدایی در نیوتاون در ایالت کنتیکت انجام نخواهد شد.
سی ان ان نیز اعلام کرد معرفی جان کری اوایل هفته آینده بطور علنی انجام خواهد شد .
جان کری کیست؟
به گزارش خبرگزاری فارس سناتور جان فوربز کری متولد 11 دسامبر 1943، سناتور دموکرات ایالت ماساچوست در مجلس سنای آمریکا است که از سال 2009 میلادی ریاست کمیته روابط خارجی سنای این کشور را بر عهده دارد.
وی در 29 ژوئیه سال 2004 میلادی رسما به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2004 معرفی شد اما در برابر «جورج دبلیو بوش» مغلوب شد.
جان کری در سال 1984 در انتخابات مجلس سنای آمریکا شرکت کرد و توانست به جای «پل سونگاس» سناتور بازنشسته آمریکایی به نمایندگی ایالت ماساچوست وارد سنا شود.
وی در دوران 20 ساله حضور خود در سنای آمریکا 3 مرتبه طی سالهای 1990 ، 1996 و 2002 از سوی مردم ماساچوست برگزیده شده است.
جان کری در فوریه 2003 با ثبتنام در کمیسیون انتخابات آمریکا فعالیت ستاد انتخاباتی خود را آغاز کرد و در فوریه 2004 با آغاز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، برخلاف انتظار همگان با برنده شدن در 46 مرحله از 50 مرحله، با اکثریت قاطع به عنوان نامزد حزب دموکرات برگزیده شد.
وی همچنین در ژوئیه سال 2004 با انتخاب سناتور «جان ادواردز» رقیب سابق انتخاباتیاش به عنوان نامزد پست معاونت رییس جمهور، فصل جدیدی از فعالیتهای انتخاباتیاش را آغاز کرد.
مواضع جان کری درباره ایران
در همین حال با استناد به یادداشت [گزینه بعدی وزارت خارجه آمریکا کیست؟] جان کری که در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2004 با بوش رقابت کرد حدود شش سال پیش در سفری که به خاورمیانه داشت در اظهار نظری گفته بود که دوست دارد به ایران سفر کرده تا با سران ایران گفتوگو کند. او در آن زمان به جرج بوش فشار می اورد که دیپلماسی فعال تری برای نزدیکی به ایران داشته باشد. او در همان اظهار نظر در پاسخ به این سوال که آیا واقعا قصد سفر به ایران را دارید بدون آنکه به خواست کشور میزبان که آیا اجازه ای برای این کار به او داده می شود یا خیر گفته بود: در زمان مقتضی این کار را خواهم کرد.
کری یکسال و نیم پیش در گفتگو با فرید زکریا در برنامه جی پی اس که از شبکه سی ان ان پخش می شود گفته بود: برای من و اکثر جامعه اطلاعاتی و افرادی که از آنجا و جاهای دیگر گزارش میکنند، این امر آشکار است که نظام ایران فردا یا در آینده نزدیک سقوط نخواهد کرد. کری گفت: بنابراین ما مجبور هستیم تا برای تعامل و برخی مذاکرات تلاش کنیم."
او حتی نقشه راهی هم برای این تعامل ترسیم کرده و از آن نام برده بود: راه تعامل با ایران از افغانستان می گذرد و گفته بود که از افغانستان با ایران شروع می کنیم و بقیه مسائل را هم از همان جا ادامه می دهیم.
با این همه رئیس شورای سیاست خارجه سنای آمریکا در آخرین اظهار نظر مهم خود نسبت به ایران که مربوط به آخرین روزهای مارس 2012 می شود جلوگیری از "ویرانگری جنونآمیز" ایران برای دستیابی به سلاح اتمی را مهمترین چالش سیاست خارجی آمریکا در حال حاضر دانست و گفت باید با توسل به راههای دیپلماتیک مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شد.
26149
نظر شما