دومین کنگره ملی شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی از سوی بنیاد «آیه‌های ایثار و تلاش» و با مشارکت بیش از یازده سازمان ، نوزدهم دی ماه همزمان با اربعین حسینی برگزار می‌شود.

 به گزارش خبرآنلاین، صابر امامی دومین کنگره ملی شعر زنان عاشورایی را مسیری برای گسترش فرهنگ عاشورایی دانست و گفت: به طور کلی هر فعالیت ادبی که حول محور عاشورا و قیام امام حسین(ع) صورت بپذیرد؛ اثرگذار است.

وی افزود: کنگره‌هایی نظیر این کنگره نباید صرفا برای اهدای جوایز و انگیزه‌های دنیوی باشد؛ اگر این کنگره به خوبی برگزار شود و برنامه‌ریزی‌ها دقیق و درست باشد می‌‌تواند شاعران جوان را جذب کند و با نگاهی نو و مدرن فرهنگ عاشورا و عشق به اهل بیت را در جامعه گسترش دهد.

امامی در ادامه گفت: بهتر است نگاه ما به این موضوع متخصصانه و حرفه‌ای باشد، حالا که موضوعی نو برای این کنگره انتخاب شده و فرصتی به وجود آمده تا شاعران علاقه‌مند در این زمینه آثار خود را ارائه کنند؛ اگر نگاه‌مان را حرفه‌ای کنیم می‌توانیم به بهترین نحو از آن بهره ببریم.‏ توجه به زنان عاشورایی و شخصیت آنان موضوعی جدید است و می‌تواند تصویر واضح و روشنی از این زنان بزرگ و والا مقام ارائه دهد.‏

وی ادامه‌دار بودن این جریان را ضروری دانست و اظهار داشت: شیطان همواره با رسانه‌های گوناگون وارد عمل می‌شود و سعی در تخریب فرهنگ اسلامی دارد، ما هر قدر تلاش کنیم و برنامه‌های گوناگون را سازماندهی کنیم؛ باز هم کم است.

این شاعر بهترین جایزه برای برگزیدگان این کنگره را توجه به آثارشان و انتشار آنها دانست و تصریح کرد: انتشار آثار و توجه کافی به شاعران از واجبات برگزاری چنین کنگره‌هایی است، باید نوجوانان و جوانان علاقه‌مند را به ادامه این راه تشویق کنیم، خصوصا شاعران شهرستانی و جوانانی که به آنها توجه کافی نشده و به طور کلی آنهایی که فضای کافی برای ارائه آثار خود در اختیار ندارند.
نگاه شاعران به واقعه عاشورا عمیق شود

رضا اسماعیلی نیز با بیان این مطلب درباره برگزاری دومین کنگره ملی شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی گفت: در رابطه با نهضت عاشورا تاکنون فعالیت‌های زیادی انجام شده، اما تمامی فعالیت‌ها کلی بوده و نگاه جزئی و موشکافانه‌ کمتر به این موضوع وجود داشته است.
وی افزود: این کنگره می‌تواند شروع خوبی باشد تا چهره‌های بزرگی را که کمتر به آنها توجه شده است؛ شناسایی و ابعاد شخصیتی آنان را بازگو کنیم، برای این کار نیازمند مطالعه و تامل عمیق با استناد به کتب معتبر دینی و تاریخی هستیم.‏
این شاعر درباره تاثیرپذیری زنان اسلامی از زنان عاشورایی اظهار داشت: جامعه ما جامعه‌ای دینی و اسلامی است، تمامی زنان پرورش یافته مکتب اسلام هستند، در زمان انقلاب و در دوران دفاع مقدس زنانی بودند که با الگوبرداری از زنان عاشورایی فرزندان و همسران خود را راهی خیابان‌ها و میدان نبرد می‌کردند و مشوق اصلی آنان بودند.
وی افزود: جدا از به تصویر کشیدن این زنان باید نیازهای امروز جامعه را بررسی کنیم و ابعادی از این شخصیت‌ها را بازگو کنیم که برای زنان جامعه امروز کاربردی باشد. بهتر است دست از اسطوره‌سازی برداریم و نگاه افسانه‌ای به زنان آن دوران نداشته باشیم. سعی کنیم الگویی عینی با زبان امروز برای زنان‌مان بسازیم تا پاسخگوی نیازهای فرهنگی جامعه باشد.
اسماعیلی در پایان این کنگره را مجال خوبی دانست که می‌توان با کمک آن الگوی عینی از زنان عاشورایی برای زنان امروز به وجود آورد و تصریح کرد: باید نیازهای امروز جامعه را بررسی و ابعادی از این شخصیت‌ها را بازگو کنیم که برای زنان جامعه امروز کاربردی باشد. بهتر است دست از اسطوره‌سازی برداریم و نگاه افسانه‌ای به زنان آن دوران نداشته باشیم.
62303/

کد خبر 266449

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین