این روزها که آیت الله جوادی آملی از امامت جمعه قم کناره گیری کرده ، توجهات بیش از اینکه به اعلام مرجعیت ایشان جلب شود به سابقه تعامل دولت با آیت الله جوادی معطوف شده است.

یاسر فاتحی: ماجرای آیت الله جوادی آملی و دولت احمدی نژاد تنها به «هاله نور» و تایید این داستان توسط دفتر این مرجع عالی قدر در انتخابات ریاست جمهوری دهم باز نمی گردد، بلکه شکوه و گلایه حامیان دولت نهم و دهم از حضرت آیت الله به انتخابات نهم و حمایت ایشان از رقیب بی منازع محمود احمدی نژاد یعنی شیخ علی اکبر هاشمی رفسنجانی باز می گردد.

آنجا که آیت الله جوادی آملی از یاران همیشگی انقلاب و امام خمینی (ره) حمایت از هاشمی رفسنجانی را بر سکوت مرسوم مراجع در هنگامه انتخابات ترجیح داد و در این راه هزینه های بسیار به جان خرید.

این روند همراه با عدم تعامل مناسب دولت با مراجع عظام تقلید حاضر در قم تا پایان عمر دولت نهم ادامه پیدا کرد ولی انگار حامیان سرسخت رییس جمهور قصد نداشتند تا فضا به سمتی حرکت کند تا بزرگان در ابراز عقاید و نقد هایشان راحت تر باشند.

از آنجا که نمی توان نقش مرجعیت را  قبل انقلاب اسلامی در هدایت و رهنمود ملت ایران نادیده گرفت، این جایگاه والا در فقه شیعه وجامعه ایران همچنان انکار ناشدنی است. این نقش در مواقع حساس همانند انتخابات از اهمیت بیشتری بر خوردار می شود. آیات و بزرگانی که به دلیل حضور در جایگاه های سیاسی و عقیدتی همچون جایگاه امامت جمعه در نوک پیکان این مهم قرار دارند و باید نقش بی بدیل خود در هدایت جامعه به انتخاب اصلح و دادن معیارها و میزان های مناسب به مردم ایفا کنند.

انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران که یکی از متفاوت ترین تجربه های انتخاباتی ایران بود، در بیست و دوم خرداد امسال هنگامی برگزار شد که علی رغم تلاش نامزدهای انتخاباتی در انتصاب و مقبولیت بین مراجع تقلید و آیات عظام قم ،‌ هیچ کدام از مراجع به اعلام حمایت رسمی از نامزد خاصی مبادرت نکردند و تنها شایعات حمایت این جایگاه از نامزد انتخابات آن هم توسط حامیان آنان مطرح بود. این بار از بین این بزرگان و مراجع حتی آیت الله جوادی آملی نیز نخواست تا با اعلام حمایت رسمی از یک نامزد بار دیگر متحمل هتاکی های حامیان رقیب آن نامزد شود. اما حامیان رییس جمهور به این مسئله بسنده نکرده و خواستند تا آیت الله جوادی یعنی منتقد دیروز را همراه امروز احمدی نژاد معرفی کنند و با درج مطلبی از زبان حجت الاسلام و المسلیمن سعید جوادی آملی فرزند آیت الله در خبرگزاری «شبکه خبر دانشجو» وابسته به بسیج دانشجویی خبر از حمایت این مرجع عالیقدر از محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری را دادند و همین امر موجب شد تا فرزند جوادی آملی «نارضایتی شدیدآیت‌الله از انتشار خبر حمایت ایشان از احمدی‌نژاد» را اعلام کند.

این تکذیب حمایت از احمدی نژاد توسط جوادی آملی به همراه تایید داستان «هاله نور» توسط دفتر آیت الله دستاویزی شد تا حامیان و هواداران انتخاباتی رییس جمهور در قم پس از ایراد خطبه های انتقادی آیت الله جوادی آملی در پانزدهم خرداد ماه به تظاهرات علیه مطالب امام جمعه بپردازند و به این وسیله از خطیب موقت نماز جمعه قم خواستند تا دست از حمایت رقیبان رییس جمهور بر دارد. آیت الله جوادی در این خطبه ها که یک هفته قبل از انتخابات ،‌ آن هم در شهر قم که از لحاظ میزان هواداران رییس جمهور حائز اهمیت است مناظره های تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری را به باد انتقاد گرفت و غیر مستقیم رییس جمهور را مخاطب قرار داد و گفت که در مشروطه هم اول به علما حمله کردند.

ایشان که در این خطبه از هیج فردی نام نبرده بود با تأکید بر اینکه ما حتماً باید پای صندوق‌های رأی برویم و دین‌مان را به انقلاب، ‌رهبری، امام و خون شهداء ادا کنیم گفته بود: باید در گفتار، رفتار، نوشتار، سخنرانی‌های عمومی، در مطبوعات، رسانه‌ها و مناظره‌ها بیان نورانی قرآن را رعایت کنیم. این‌گونه نیست که اگر کسی خواست از راه خلاف به مقصد برسد، خداوند صبر کند.

آیت الله جوادی آملی پس از اقامه آخرین نماز جمعه به عنوان خطیب قبل از انتخابات از قم خارج شد و گفته می شود که همراه با آیات امینی و استادی قصد کردند تا پایان یافتن این فضا، در نمازجمعه حاضر نخواهند شد. اما این غیبت دیر زمانی نپایید و نماز جمعه قم در تاریخ 5 تیر به امامت آیت الله جوادی اقامه شد و پس از آن مرتب در این جایگاه حاضر و امامت جمعه قم را بر عهده گرفت.

بار دیگر که آیت الله در کانون توجه رسانه ای قرار گرفت هنگامی بود که خبر لغو مراسم شب های احیای آیات جوادی آملی، استادی و امینی بر سر زبان ها افتاد . خبری که به دلیل مقارن بودن با لغو مراسم شب قدر در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی و حوادث بعد انتخابات حساسیت های بسیاری را برانگیخت. ولی احمد شمس مسئول تبلیغات حرم حضرت معصومه (س)، در واکنش به حذف سخنرانان مطرح همچون عبدالله جوادی آملی از برنامه‌های شب قدر اعلام کرد که آیت‌الله جوادی آملی، تابستان‌ها در قم حضور ندارند و حتی برای برگزاری نمازجمعه هم حضورشان بسیار اندک است.

آیت الله جوادی آملی که که چند روز پیش در دیدار با فرمانده سپاه علی ابن ابی طالب گفته بود«در شرایط فعلی فضا خیلی طیب و طاهر نیست» روز گذشته آخرین خطبه نماز جمعه اش در قم را خواند. وی در پایان خطبه‌ی دوم نماز جمعه قم ضمن تشکر و قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری نماز جمعه و عذرخواهی از مردم از سمت خود به عنوان خطیب موقت جمعه‌ قم کناره‌گیری کرد. اگرچه دلیل این امر توسط خود آیت الله مشخصا اعلام نشد ولی برخی گمانه زنی ها کناره گیری وی از امامت جمعه قم را بی ارتباط با قرار گرفتن ایشان در آستانه مرجعیت توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بی ارتباط نمی دانند. همچنین برخی از گمانه زنی ها نیز ناخرسندی آیت الله جوادی آملی از وضعیت حاضر جامعه را دلیل این امر دانستند.

کد خبر 27096

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    2 3
    توهمات خودتون را در قالب تفسير نوشته ايد.
  • علی IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    0 0
    کاش نمی رفت او می توانست تنها مرجعی باشد که از این تریبون با مردم برای مردم سخن بگوید
  • سياوش آقاجاني IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    1 1
    سلام بر فرض كه حرفهاي شما مواضع صريح آقاي جوادي باشند ولي شما فرضتون بر اينكه فقط آقاي جوادي بخاطر آقاي رفسنجاني هزينه پرداختند، در صورتيكه بيشترين هزينه را آقاي احمدي نژاد پرداختند اونهم نه براي حمايت از قدرتمند انقلاب، بلكه براي مخالفت با انحصار و آقازاده منشي.
  • بدون نام IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    0 0
    شما از اجنبی بیشتر تیشه به ریشه می زنید وشما هم مثل همه دنبال قدرتید نه خدمت
  • بدون نام IR ۲۱:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    1 0
    ایشون که رفتنی نیست. این کناره گیری ایشون از امامت جمعه با توجه به بیانات خودشون نشان از ناامید شدن از اصلاح دست اندرکاران داره. فقط ما منتظر معجزه هستیم. در این هنگامه که نفس پاک فردی چون ایت الله جوادی این دوستان غافل را بیدار نکرد روزگار آبستن حوادثی شدید است.تندباد حوادث که را باخود خواهد برد. امام درظاهر 20ساله که نیست ولی ذر تمام این مدت حضورش از همه حاضرین پررنگتر بوده.ایشون با رفتنش فضا را برای حوادث آماده کرد. درود بر علمای راستین و درود بر اسلام ناب.
  • بدون نام TR ۲۲:۲۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۷
    0 0
    یعنی "مرجعیت" دلیل کنار کشیدن از امامت نماز جمعه میتونه باشه؟
  • عبداله IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    حيف از كسي كه رنج كشد پاي ناكسي
  • بدون نام IR ۰۵:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    بد نيست مصاحبه اي با آيت الله داشته باشيد
  • محمد IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    تامین نکردن نظرات علما توسط دولت . مشکلات را بحرانی تر میکند
  • شکیلا IR ۰۶:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    به هر حال محروم شدن از خطیبی چون آیت الله جوادی آملی مسرت بخش نیست
  • بدون نام IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    درجواب نظر اول:توهم نیست واقعیته
  • محسن IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    آيا ميشود گفت ايشان (جناب آقاي آيت الله جوادی آملي) هم بصيرت لازم را نداشته اند؟ كاش يك نفر اين حقير را از سردم گمي نجات ميداد.
  • بدون نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    اللهم جعل عواقب امروناخيرا
  • عادل IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    خدا آخرو عاقبت این مملکت را به خیر کند ( اینطور که پیش میرود مرجعیت شیعه چه خواهد شد؟ ) .
  • حامد ترابی IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۸
    0 0
    آقای جوادی آملی فردی دین دار و مفسر قرآن است حرف ایشان به حق نزدیک است خداوند جواب آن کسانی که آبرو می برند را می دهد.

آخرین اخبار