یکی از خوانندگان خبرآنلاین از مفقود شدن چمدان خود در سفر از ژنو به تهران می نویسد و عدم پاسخگویی شرکت ترکیش ایر به اتفاقی که 5 ماه از وقوع آن می گذرد و همین مساله مبنایی قرار می گیرد برای پیگیری در خصوص نحوه نظارت بر فعالیت شرکت های هواپیمایی خارجی در ایران.

آذرجزایری: نکته جالب در این گلایه هشدار این مسافر به کارکنان ترکیش ایر مبنی بر رسانه ای کردن این بی توجهی به مسافران ایرانی است که نتیجه این هشدارهم بی توجهی بیش از دو ماه به این هشدار و بلاتکلیفی این مسافر برای بازگشت چمدانش است.
پیگیری های خبرآنلاین شروع می شود و اولین قدم تماس با شرکت ترکیش ایر در ایران با شماره تماس 23546 است. صدای ضبط شده برروی این شماره ضمن تشکر از تماس با این شرکت خواستار ثبت عدد 3 درصورت پیگیری از مفقود شدن بار و عدد 2 برای فروش است و یا باید منتظر شوید تا به اپراتور وصل شوید.اما فرقی ندارد چه عددی را شماره گیری می کنید و یا برای تماس با اپراتور منتظر می شوید چون در هر حالتی کسی پاسخگو نیست.(فایل صوتی تماس با ترکیش ایر)
سازمان هواپیمایی کشوری مسوول نظارت بر شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی است.بنابراین در دومین قدم با مسوولان این سازمان تماس گرفته می شود.
مسوولان این سازمان تاکید می کنند این مسافر از ابتدا راه را اشتباه رفته و باید به ما شکایت می کردند. می گویند الان هم دیر نشده شکایت خود را برای ما فکس کنید تا ظرف 10 روز یا چمدان را به شما برگردانیم یا معادل آن شرکت ترکیش موظف به پرداخت معادل ارزش رقمی وسایل موجود در چمدان شود.
جویا می شویم چرا این مسافر طی این 5 ماه به سازمان هواپیمایی کشوری مراجعه نکرده است.
براساس اظهارات این مسافر در بدو ورود به ایران وقتی مطلع می شود که بار وی نرسیده به قسمت اشیاء گمشده مستقر در فرودگاه امام خمینی مراجعه می کند و در آنجا فرمی در اختیار وی قرار می گیرد تا جزییات چمدان نوشته شود.
درنهایت مسوولان این قسمت اعلام می کنند تا دو سه روز آینده نتایج پیگیری به شما اعلام می شود. پس از این مدت پیگیری مسافر به این نتیجه می رسد که باید دو هفته دیگر صبرکند چراکه رسیدگی به این مساله به شرکت ترکیش عودت داده شده و تا دو هفته آینده نتیجه اعلام می شود. پس از دو هفته مسوولان این بخش تاکید می کنند شرکت ترکیش ایر پاسخگو نیست و باید مسافر برای یافتن چمدان خود به دفتر مرکزی این شرکت در خیابان ولیعصر تهران مراجعه کند. دلیل پاسخگو نبودن ترکیش هم از سوی مسوولان این بخش این نکته است که این شرکت پروازهای زیادی دارد و سر مسوولان آن بسیار شلوغ است و جواب نمی دهند. براساس اظهارات این مسافر پرواز ترکیش ایر از ژنو به استانبول و سپس تهران، به نمایندگی این شرکت مراجعه می شود و در عین ناباوری فرم انگلیسی مقابل آنها قرارداده می شود که جزییات چمدان و وسایل داخل آن به طور کامل نوشته شود.
درنهایت پس از پر کردن این فرم بعد از مدتی یکی از کارکنان ترکیش ایر با ارسال ایمیلی به این مسافر خواستار مراجعه دوباره به شرکت و تکمیل کردن فرم می شود.به گفته این مسافر ترکیش ایرمسوولان این شرکت در این ایمیل تاکید کرده بودند توضیحات کامل نبوده چرا که مارک و مدل بسیاری از وسایل داخلی چمدان اعلام نشده بود. در حالیکه این مسافر ترکیش ایرتاکید دارد که بسیاری از جزییات وسایل داخلی چمدان را به خاطر نمی آورده است.به هر حال باز هم این مسافر از سوی مسوولان ترکیش ایر به صبر بیشتر دعوت می شود چرا که باید این فرم به استانبول ارسال و جواب داده شود. پس از مدتی این مسافر به این شرکت مراجعه می کند و بازهم جوابی نمی گیرد و در آخر طی نامه ای تاکید می کند اگر پاسخی نگیرد این خبر را رسانه ای می کند و تنها نتیجه دعوت مجدد به صبراست.
الان دوماه از آخرین نامه این مسافر به شرکت ترکیش ایر می گذرد و هنوز هیچ جوابی نگرفته است.
این درحالی است که سازمان هواپیمایی کشور معتقد است از روز اول این مسافر راه را اشتباه رفته است که این سوال را ایجاد می کند که اگر راه اشتباه بوده پس چرا مسوولان اشیاء گمشده فرودگاه امام این راه را در مقابل پای یک مسافر گذاشته اند؟
مسوولان سازمان هواپیمایی کشور می گویند وقتی شکایتی به ما نرسیده ما چگونه مطلع شویم یک شرکت خارجی در ایران به مسافر ایرانی و مشکل اش کم توجهی کرده است و بازهم این سوال ایجاد می شود که اگر وظیفه اصلی سازمان هواپیمایی کشور نظارت بر شرکت های هواپیمایی است چرا این سازمان نظارتی بر ساده ترین بخش این شرکت ها یعنی پاسخگویی شفاف آنها به مسافران ایرانی ندارند؟ که یک شرکت خارجی می تواند به راحتی بیش از دو ماه با خراب بودن خط تلفن خود از زیر بار پاسخگویی شانه خالی کند؟
اگر فرض را عدم اطلاع رسانی مسافر به سازمان هواپیمایی کشور بگیریم و این حق را به مسوولان سازمان هواپیمایی کشوری بدهیم که از موضوع بی اطلاع بودند بازهم این سوال پیش می آید که یک مسافر از کجا باید بداند که باید در این مواقع به سازمان هواپیمایی کشور شکایت کند؟ وقتی در فرودگاه امام خمینی کسی راه درست را در مقابل پای مسافر قرار نمی دهد چه انتظاری می توان از یک مسافر داشت؟ چرا سازمان هواپیمایی کشور یک ناظر بر عملکرد شرکت های هواپیمایی دریکی از اصلی ترین فرودگاه های کشور ندارد؟
بازهم این سوال مطرح می شود که اگر واقعا نظارتی وجود دارد چرا در کشورفارسی زبان یک شرکت خارجی می تواند برای پر کردن فرم اشیاء گم شده حتی زحمت در اختیار قرار دادن یک فرم با زبان فارسی را به خود ندهد؟ چرا مسوولان سازمان هواپیمایی کشور تقاضای فرم فارسی زبان برای مسافران ایرانی در کشور خودشان را نکرده است؟
این ها همه سوالاتی است که ما منتظر بودیم مسوولان سازمان هواپیمایی کشوری به آن پاسخ دهند اما جواب تنها یک چیز بود این مسافرکه به سازمان هواپیمایی کشور شکایت نکرده است که ما پاسخگو باشیم. مسوولیتی هم در قبال پاسخگویی نداریم مگر آنکه شکایتی شده بود و ما پاسخ درستی به آن نداده باشیم. در نهایت شماره فکسی در اختیار قرار می گیرد که اگر شکایتی دارید فکس کنید و قول می دهیم که پیگیری شود. و بازهم تنها این سوال باقی می ماند نظارت ما بر شرکت های هواپیمایی خارجی در کشور به چه نحوی است که یک شرکت خارجی در خاک این کشور به خود اجازه می دهد که یک مسافر ایرانی را 5 ماه بلاتکلیف بگذارد و حتی از رسانه ای شدن آن باکی نداشته باشد؟
 

/221

کد خبر 272464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضا IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    37 0
    یادم به سیستم شاپرک افتاد! الان نزدیک به 8 ماه ازخرید شارژ اعتباری نا موفق ایرانسل میگذره و با داشتن شماره سریال و پیگیری، هزینه کسر شده به حساب برنگشت! گویا باید چندین برابر آن شارژ هزینه کرد! عطایش را به لقایش بخشیدم!!!
    • بدون نام IR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
      9 0
      برای من هم اتفاق افتاد 6000 تومان خرید هنوز به حسابم بر نگشته کی به کیه
  • مهران EU ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    37 4
    با سلام یک نکته خیلی جالب: من حدود 3 ماه قبل زمانی که قیمت بلیط بر مبنای دلار 1226 تومان محاسبه می شد یک بلیط دو سره تهران تورنتو از ترکیش ایر خریداری نمودم. حال که از مسافرتم منصرف شده ام ترکیش معادل ریالی همان 1226 تومان را به من برمی گردانددر حالیکه ارزش این بلیط 2 برابر شده است و از پول من هم 200 یورو بر مبنای ارز مبادله ای (2 برابر قیمت آن زمان ) کم می کند.این در حالی است که شرکت ترکیش بر مبنای 1226 تومان ارز را از دولت ایران دریافت کرده است و در حال حاضر برای پرداخت پول من نرخ بازگشت را همان 1226 تومان گرفته اما نرخ جریمه را 2500 تومان محاسبه می کند. جالب است نه؟
  • مسعود A1 ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    33 1
    شش ماه پیش یک پالت داروی یخچالی ازترکیه با هواپیمایی ترکیش به فرودگاه امام وارد شد و متاسفانه بعلت شرایط بد نگهداری در انبار دارو قبل از ترخیص فاسد شد و پس از این مدت هنوز جوابی به ما ندادند. من که هزار زحمت تونستم ارز برای این داروها تهیه کنم چی بگم...................
  • مسافر IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    44 1
    برای اینکه اکثر شرکتهای هوایی خارجی پروازهایشان را به ایران قطع کرده اند. پس شرکتهایی نظیر ترکیش یا امارات هم از بازار انحصاری و بی نظارت بوجود آمده، نهایت استفاده را می کنند.
  • بدون نام TR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    31 3
    متاسفانه هواپیمایی کشوری ایران دست ترکیش ایرلاین را باز گذاشته و مرتب به تمام نقاط داخلی ایران نیز پرواز دارد بی توجه به انکه شرکتهای ایرانی در ترکیه در تحریم بانکی و هزار مشکل دیگر قرار دارند
    • داود IR ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      15 7
      خداییش شما توی این پروازهای ایرانی جقدر استرس دارید اون از بلند شدنشون که تا روی سیم خار دارهای ته باند باید برند تا بتونند بلند شوند بعدش همش یا بال نگاه میکنیم که یه چیزی ازش کنده نشه یا به کابین که دود بیرون نیاد یا گوشمون به صدای موتوره که خاموش نشه ....بابا این مسائل را بزرگ نکنید حداقل این هواپیماها دیگه همون اول باند بلند میشوند و خلاصه بدون نگرانی آدمو به مقصد میرسونند
  • وحید GB ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    43 0
    وقتی سازمان دولتی ما اینگونه پاسخ می دهد ، چه انتظاری از شرکت خارجی می شود داشت !؟
  • محمد IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    5 0
    وقتی سازمان هواپیمایی کشوری اینگونه پاسخگوست از یه شرکت ایرلاین خارجی چه توقعیه؟ از ماست که بر ماست.
  • بدون نام GB ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    9 0
    بایدم جولان بدن، وقتیکه که بلیط ایران ایر (ریترن) لندن-تهران از 800.000 تومن میشه 2.600.000
  • بدون نام IR ۲۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    8 0
    واقعا به این نویسندتون تبریک میگم خیلی عالی بود خیلی مرسی خبرانلاین که حداقل تو به فکر حق مردمی من هم چندبار با ترکیش سفرداشتم واقعا برخوردشون خیی طبکارانس
  • بدون نام IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    7 0
    من هم خواهرم آلمان هستش از هامبورک میاد استانبول و از اونجا میاد ایران یعنی سالی نیستش که چمدونهاش کامل به دستمون برسه در ایران همیشه یکی دو تا چمدون با تاخیر به دستمون میرسه یه مسئله دیگه که کارکنانش واقعا بی احترامی میکنن به ایرانی ها
  • سید محمود هاشمی نژاد IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    15 0
    عید امسال به اتفاق خانواده به استانبول سفر کردیم. پس از پیاده شدن به سراغ نقاله تحویل بار رفتیم ولی بعد از دو ساعت اثری از چمدان های ما نشد. پس از کلی معطلی به دفتر ترکیش مراجعه کردیم نهایتاً گفتند اگر چمدانی نیست ما اینجا تا 50 دلار بیشتر اجازه پرداخت نداریم پس باید به شهر بروید آن سراغ بیمه! پس چند دقیقه که بچه هایم داشتند در فرودگاه با گاری ها بازی می کردند متوجه شدند چمدان های ما را در انتهای سالن تخلیه بار و روی یک ریل فرعی رها کرده اند و رفته اند! سوال اینجاست که آیا در اروپا و آمریکا هم ترکیش اجازه چنین رفتاری با ولی نعمتان خود دارد؟