آیتالله ناصر مکارم شیرازی امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم اظهار کرد: امام معصوم (ع) میفرمایند «زیباتر از کار زیبا فاعل آن کار و برتر از علم و دانش، عالمی است که آن دانش را دارد و نیز بدتر از کار بد فاعل آن است»؛ این حدیث شریف به مسئله علت و معلول اشاره دارد و ما نیز باید عوامل اصلی امور خوب یا بد را بشناسیم.
وی افزود: اصل بر این است که باید عوامل ضد ارزشی در جامعه را شناخته و برای از بین بردن آنها تلاش کنیم. زیرا این کار منطقی و عقلانی بوده و موجب ریشهکن شدن گناه و زشتی خواهد شد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر توجه به فاعل کارها در مسئله امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: باید بر روی افرادی که کار نیک انجام میدهند سرمایهگذاری شود و در مقابل سرچشمه بدیها را هدف قرار داد و نسبت به اصلاح یا عقب راندن آن اقدام کرد.
اهم اظهارات این مرجع تقلید را در ادامه به نقل از فارس بخوانید؛
• این دوره از انتخابات ریاست جمهوری تفاوتهایی با دورههای پیشین دارد زیرا دشمنان به طمع ایجاد اختلاف امید زیادی به آن بستهاند و از هم اکنون به دنبال انتخاب عوامل خود به منظور ایجاد آشوب در انتخابات هستند.
• مردم ایران باید مانند گذشته با بصیرت وارد این عرصه شوند و نقشههای دشمنان را خنثی کنند. هرچند بیگانگان در گذشته همین توطئهها را داشتند اما به دلیل هوشیاری ملت ایران موفقیتی نصیبشان نشده است.
• مشکلاتی در کشور وجود دارد، هوش جمعی ملت ایران برتری زیادی به ما داده و از همین طریق میتوان کسی را انتخاب کرد که مشکلات را حل کند و در عین حال دشمنان نیز به اهداف خود دست نیابند.
• دومین آسیبی که انتخابات ریاست جمهوری را تهدید میکند اختلاف میان نیروهای ارزشی است. زیرا مشاهده میشود افرادی از هم اکنون دفاتر انتخاباتی خود را گشودهاند؛ اگر بنا بر اختلاف و تقسیم آراء به این ترتیب باشد مخالفان پیروز انتخابات خواهند بود. زیرا تصمیم آنها تمرکز بر روی یک کاندیداست. این آسیب در زمان انتخابات مجلس حل شد و گذشت؛ امروز برادران باید مسئولیت الهی خود را درک کنند. زیرا تقسیم آراء پیروزی مخالفان را در پی دارد و آنگاه کسانی که اختلاف کردهاند در این دنیا و آخرت باید جوابگو باشند. هر کس بیش از آنکه به فکر خود باشد باید مصالح اسلام و جامعه را در نظر بگیرد.
• کار خداپسندانه این است که همه دور هم جمع شوند و با اتحاد میان خود زمام کشور و نظام را در اختیار داشته باشند و برای حل مشکلات نیز کسی را انتخاب کنند که قدرت این کار را داشته باشد.
• عقل و شرع اجازه اختلاف را به انسان نمیدهند، در این زمینه احساس خطر میکنم به همین دلیل باز هم تذکراتی را خواهم داد؛ امیدوارم صدای من به گوش کسانی که باید این سخنان را درک کنند برسد؛ یک نفر میتواند رئیس جمهور باشد و دیگران با اجماع دور او در قدرت سهیم شوند و این کاری است که در کشورهای مختلف صورت گرفته است.
/29220
نظر شما