به گزاش «شیعه نیوز» به نقل از فردا، وقوع میزان چشمگیر سقط های غیرقانونی و غیربهداشتی در سراسر جهان و به ویژه در جوامع در حال توسعه که منجر به بروز مواردی از مرگ و میر مادران در سنین باروری می شود، باعث می شود که این قبیل زنان در طول زندگی دچار ناتوانی جسمی و جنسی شوند.
یک متخصص و جراح زنان و زایمان با تایید این موضوع که بالاترین آمار سقط های غیربهداشتی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی گزارش می شود، به خبرنگار اجتماعی فردا گفت: این قبیل اتفاقات ناگوار اغلب در کشورهایی دیده می شود که با منع و محدودیت قانونی بیشتر در بحث سقط جنین مواجه اند. وی به آماری که مربوط به کشورمان است، اشاره کرد و افزود: آمارها در این زمینه دقیق نیست، چون موارد بسیاری از سقط های غیرقانونی و غیر بهداشتی به دور از چشم جامعه انجام می شود اما مسئولان امر معتقدند سالیانه حداقل 100 هزار سقط در کشور اتفاق می افتد.
طبق ماده 182 قانون مجازات عمومی، کسانی که مبادرت به سقط جنین کند مجرم محسوب می شوند و این جرم از یک تا سه سال زندان دارد. این جراح زنان و زایمان با تاکید بر اینکه همواره با مواردی از درخواست انجام سقط مواجه شده است، گفت: بارها از طریق برخی بیمارانم و افرادی که به مطب من میآیند، چنین موضوعی مطرح می شود که همیشه مخالفت کردهام. این پزشک گفت: هرگز زیر بار این عمل نمیروم، حتی اگر قانونی باشد.
آسیب شناسان اجتماعی با اشاره به بالا رفتن آمار مصرف موادمخدر به ویژه مخدرهای صنعتی که باعث بالارفتن قدرت تصمیمگیری در فرد میشود؛ دختران و پسرانی که در پارتیهای شبانه از این مواد استفاده میکنند را یکی از علل اصلی بارداریهای غیرقانونی و غیرشرعی و به تبع آن، درخواست برای سقط جنین میدانند.
آمارها نشان می دهد که سالیانه بیش از 210 میلیون بارداری در سراسر جهان شکل می گیرد که 22 درصد از این موارد(46 میلیون) به دلایل مختلف متوسل به سقط جنین میگردد. به عبارت دیگر آمار سقط القایی 35 مورد به ازای هر یکهزار زن در سن بارداری اعلام گردیده است. گزارشها حاکی از آن است که 44 درصد(حدود 20 میلیون) از سقط ها را سقط های غیربهداشتی تشکیل میدهد. بدین معنی که سقط توسط افرادی صورت میپذیرد که از مهارت لازم جهت انجام آن برخوردار نبوده و یا اینکه انجام سقط بدون توجه به حداقل استانداردهای لازم پزشکی صورت میگیرد. در نتیجه تعداد زیادی از سقطهای غیربهداشتی(بیش از 5 میلیون زن) تجربه دردناک و رنجآور همراهی با بیماریهای مزمن و نقایص جسمی دائمی نظیر حاملگی های خارج رحمی، چسبندگیهای داخل لگن و رحم، ناباروری را متحمل میگردند. در مواردی که اقدام به سقط منجر به ختم حاملگی نشود عواقب دردناک و پایداری نظیر دارا شدن فرزندان عقب مانده ذهنی، نوزادان کم وزن در زمان تولد، صرع، میکروسفالی و... تجربه خواهند شد که جامعه و خانواده را درگیر و متأثر خواهند ساخت.
آمار رسمی و مستند از تعداد موارد سقط جنین در کشور وجود ندارد؛ چون اغلب موارد سقط به صورت غیرقانونی و توسط پزشکانی صورت میگیرد که اجازه فعالیت قانونی در این زمینه ندارند و فقط برای کسب درآمد، دست به این کار میزنند.
کد خبر 27501
نظر شما