به گزارش ایسنا، شادروان منوچهر نوذری علاوه بر هنرنمایی در عرصهی رادیو و دوبله در اجرای تلویزیونی نیز موفق ظاهر شد. «مسابقهی هفته» با اجرای او به یکی از پربیننده ترین برنامههای زمان خود تبدیل شد. زندهیاد نوذری هم چنین در مقطعی به اجرای برنامهی «صندلی داغ» پرداخت که یکی از قسمتهای به یادماندنی آن زمانی بود که پسرش ـ ایرج نوذری- در جایگاه مهمان روبروی قرار گرفت.
از شادروان نوذری تیپهای «آقای ملون» و «دست و دلباز» را در برنامهی رادیویی «صبح جمعه با شما» به یاد داریم. صداپیشگی او به جای بازیگرانی مانند گلن فورد و جک لمون نیز در ذهنمان نقش بسته است.
هنرمندانی که سالها در عرصههای مختلف همکار و شاگرد «آقای خندهی ایران» بودهاند و بعضی از آنان مانند مرحوم حمید عاملی به خاطرهها پیوستهاند، در طول سالهای پس از فوت زندهیاد نوذری، با تاثر به یادآوری خاطرات خود پرداختند و از توجه به پیشکسوتان در زمان حیاتشان سخن گفتند.
شادروان حمید عاملی میگفت: آن قدر در خاکها دنبال زیرخاکیها میگردند، که فراموش میکنند عدهای روی خاک هستند که باید بیش از این قدرشان را بدانند. تمام وجود هنرمند احساس است، همین جا اعلام میکنم اکثر هنرمندان از غصه میمیرند، کاری کنید که آنها کمتر غصه بخورند.
منوچهر اسماعیلی - پیشکسوت دوبله در توصیف ویژگیهای اخلاقی شادروان نوذری میگوید: او بدون دعوت، تمام قلبها را تسخیر کرد، چه کسی است که دوست نداشته باشد که همه، دوستش داشته باشند، وجودش آرامش دهد، اسمش تسکین و حضورش امنیت دهد.
او ادامه میدهد: نوذری در نبردهای سهمگین زندگی، دستش در گرههای کور بازنشدهی مردم بود، این کار، یک ارزش است و هر کدام از ما که خواستیم، ادای این کار را در آوریم، بیشتر خودمان را رسوا کردیم.
شاپور قریب هم با اشاره به علاقهی شادروان نوذری به کارش و حرفهییگری او اظهار میکند: پس از ساخت سومین فیلمم، شادروان نوذری مرا برای مصاحبه به رادیو دعوت کرد؛ بعدها به من گفتند که او برای گفتوگو با من دربارهی آن فیلم، 18 بار آن را دیده بود.
زهره شکوفنده- یکی از شاگردان شادروان نوذری در دوبله - دربارهی راز مانایی نوذری میگوید: سالها پیش، مرحوم نوذری به من گفت« مثل خودت باش، وجود خودت را در هر فیلم بگذار»، شاید به خاطر رعایت این نکته است که آثارم با استقبال مردم روبهرو میشود.
ایرج نوذری-پسر شادروان نوذری- به تاثیر حضور «آقای خندهی ایران» در برنامهی «صبح جمعه با شما»اشاره و اظهار میکند:در زمان جنگ تحمیلی، مردم به راحتی نمیخندیدند. در چنین شرایطی «صبح جمعه با شما» پخش میشد و در خطر مقدم قرار داشت. جانبازانی را میشناسم که میگفتند از این برنامه و مرحوم نوذری روحیهی زیادی میگرفتند.
فرزاد حسنی از شاگردان شادروان نوذری در رادیو با اشاره به برگزاری مراسم برزگداشت برای پیشکسوتان میگوید: هدف از برگزاری بزرگداشت تنها برای ماندن اسم این بزرگان نیست، چرا که با توجه به کوتاه بودن دست آنها از دنیا چندان به اسم احتیاج ندارند. آثار آنها «باقیات صالحات» است که گذاشته و رفتهاند، بنابراین نفع اصلی برپایی مراسم بزرگداشت متوجهی جامعهی کنونی میشود.
سـال 84 زندهیاد منوچهر نوذری بر اثر عارضه قلبی، کلیوی و دیابت به دیار باقی شتافت و 16 آذر ماه ، یادآور روز درگذشت اوست.
نظر شما