۱ نفر
۱۶ آذر ۱۳۸۸ - ۰۷:۵۹

محمدعلی نادعلی‌زاده

- ایسنا یک محله است در تقاطع تاریخی 16 آذر و انقلاب اسلامی؛ همان مسیری که اگر مستقیم بروی، به "آزادی" میرسی. کافی است صادقانه در انقلاب گام بنهی و دانشگاه را خوب نگاه کنی، ترسیم آن چه می بینی می شود: "ایسنا".

- اهالی ایسنا دغدغه عدالت و آزادی را داشتند و راه رسیدن به آن را دانشگاهی اندیشیدن و جهادی عمل کردن در عرصه اطلاع رسانی می دانستند که حاصلش این باور می شد: روایت ساده و صادقانه‌ی اخبار.

- درست 10 سال پیش، بنیان ایسنا توسط ابوالفضل فاتح گذارده شد. انصافا که خشت اول را هوشیارانه نهاد؛ پاک و خالصانه. آمیزه‌ای از آرمانها و عمل دانشجویی، ملات روی هم قرار گرفتن خشت خشت این محله را می ساخت. به همت او، آرام آرام بنایی فاخر سربرآورد. بدون جار و جنجال، بی سر و صدا؛ آن هم در یکی از پر سر و صداترین نقاط زمانی و مکانی.

- اولین خبرگزاری مولود انقلاب اسلامی، دو دهه پس از پیروزی شکوهمند آن، بوجود آمد و به گواه بسیاری از عالمان و عاملان اطلاع رسانی، نقطه عطفی شد در تاریخ رسانه‌ای کشور.

- ایسنا، تنها یک قدم نبود که اولین قدم بود، چه؛ در وانفسای انحصار اطلاعات و در چنبره نگاه رسمی حاکم بر حوزه اطلاع رسانی که محدود به دو منبع عمده تولید خبر آن وقت بود، شاید کسی گمان نمی برد که می توان فارغ از چارچوب‌های موجود، حرکتی جدید را آغاز کرد و شاید هم کسی شجاعت و باورش را نداشت، اگر چه اهالی این محله آن را باور کردند و بر باورشان همچنان استوار ماندند؛ چه در ایسنا حضور داشتند و یا آن که دست تقدیر ناچار به هجرتشان کرد.

- خبرهایی که دانشجویان تهیه می کردند، به ذائقه مخاطبان، طعم دیگری را چشاند، طعمی شیرین و برآمده از صداقت، برای مردم و گاها تلخ و برآمده از صراحت و نقد دانشجویی، البته برای برخی از مسئولان. اگر به ذائقه مخاطبان عام و خاص ایسنا رجوع شود، حتما هنوز هم از آن عطر و طعم به نیکی یاد می کنند. عطر آگاهی بخشی، جان شیفته همه طالبان صداقت – این گمشده بسیاری از قرون و اعصار –را نواخت و به وجدشان آورد. ایکاش دست اندرکاران این سالها، توان تحمل این رسانه دانشگاهی و تریبون دانشجویی را داشتند، قدر این شجره طیبه و این مولود متخلق انقلاب اسلامی را بیشتر می دانستند و آب زلال این چشمه تازه جوشان را گل نمی کردند.

- "ایسنا" رسانه فرصت‌ها و فرصت رسانه‌ها بود و باز هم می توانست باشد، به شرط آن که اساسا قایل به این باشیم که رسانه یک فرصت است و نه تهدید.

- امروز کماکان جریان یک سویه و نابرابر اطلاعات از شمال به جنوب ادامه دارد و نهال نحیف رسانه در کشور ما هنوز – علی رغم ثمرات کم و بیش – نتوانسته در برابر جنگل انبوه کانال‌های اطلاع رسانی بیگانه، رخ بنمایاند. این نهال، باغبانانی مجرب، دلسوز، صبور و صد البته کار بلد و آشنا به علم روز و پیچ خم های روزگار را می طلبد تا آن را با آگاهی، آبیاری کنند و با بیداری مراقبت نمایند.
- به هر حال دهمین سال تولد ایسنا را باید به همه اهالی محله دانشگاه و انقلاب تبریک گفت. جای خالی "فاتح" ایسنا و همه بر و بچه‌های قدیمی این محله، سبز و یاد سرخ همه شهیدان – از آذر 32 دانشگاه تا آذر 84 خبرگزاری دانشجویان – حسن قریب و اسماعیل عمرانی و امام شهیدان گرامی باد.  

مدیرعامل سابق خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)

کد خبر 28498

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیاوش IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۶
    0 0
    ممنون از حاجی نادعلی که یاد ایسنا را پاس داشت.
  • يوسف IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۶
    0 0
    ياد همه ايسنايي‌ها و مديران ارجمندش گرامي‌باد... ايسنا تولدت مبارك... به اميد روايت " جهان به روايت ايران" و "ايران به روايت ايران".
  • شاکری IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۸
    0 0
    ایسنا چون ققنوس دوباره از خاکستر خود سر بر خواهد آورد و پرومته وار دوباره گرمای آتش سبز را خواهند تاباند؛ تا ایسنایان چه درون و چه بیرون آن هنوز هستند.
  • سعيد IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۸
    0 0
    ايسنا شاهكاري در عرصه اطلاع رساني در انقلاب اسلامي بود، حيف كه امروز حق نفس كشيدن را هم براي او قائل نيستند. تولد ده سالگي ايسنا مبارك
  • مجتبی IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۸
    0 0
    آه ...آخی...یاد اون روزهای خوب بخیر دلم خیلی تنگ شده اما افسوس که گذشت و رفت...و من هم ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین