9گونه زیستی در خطر انقراض وآسیب در مناطق زیست محیطی چهارمحال و بختیاری شناسایی شد.
خشکسالی ،شکار بی رویه این گونه ها،تغییرات اکوتوریسمی مهمترین علل خطر انقراض و آسیب برای این گونه هاست.
مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری امروز گفت: بر اساس طرحی که از ابتدای امسال برای آمارگیری از تعداد گونه های جانوری در زیستگاههای چهارمحال و بختیاری انجام شده است ،سه ونیم دهم درصد گونههای زیستی این استان بعنوان در خط انقراض و تحت حمایت محیط زیست معرفی شده اند و در لیست قرمز IUCN( سازمان جهانی منابع طبیعی ) قرار گرفته اند.
سعید یوسف پور افزود: کل،بزکوهی ،پلنگ ، عقاب طلایی ،کبک دری ،خرس قهوه ای وسه گونه آبزی از شاخص ترین این گونه های در خطر آسیب و تحت حمایت محیط زیست استان هستند.
وی افزود: تاکنون 923گونه گیاهی و 294 گونه جانوری از انواع پرندگان، پستانداران، ماهیها و خزندگان در این استان شناسایی شده است.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری با توجه به موقعیت خاص خود درایران یعنی قرارگیری در زاگرس مرکزی به دلیل کوهستانی بودن منطقه و همچنین وضعیت زمینشناسی عوامل خاک و اقلیم از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.
وی گفت: در مقایسه با پستانداران شناسایی شده در کشور، سهم این استان 37 درصد از مجموع پستانداران ایران و 33 درصد از پرندگان ایران است.
وی با اشاره به راهکارهای موثر در راستای حفظ محیط زیست، گفت: افزایش مناطق تحت مدیریت سازمان، جلب مشارکتهای مردمی، عدم شکار و صید بیرویه و ارتقای سطح آگاهی مردم از جمله این راهکارها محسوب میشود.
سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی (IUCN) به عنوان بزرگترین شبکه دانش زیست محیطی تا کنون به 75 کشور برای حفظ منابع طبیعی و تدوین راهکارهای های تنوع زیست محیطی کمک کردهاست.
لیست قرمز گونههای در معرض خطر سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی که در سال 1963 بوجود آمد جامعترین لیست وضعیت نگهداری از منابع طبیعی گیاهی و جانوری است.
سازمان بینالمللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی معتبرترین سازمان اعلام نظر در مورد وضعیت گونهها است.
این لیست قرمز (لیست دادههای سرخ) بر روی ضوابط دقیقی جهت ارزیابی خطر انقراض هزاران گونه و زیر گونه استوار شده است، این ضوابط مربوط به همه گونهها در تمام مناطق دنیا میشود.
301282
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 286375