اتحادیه عرب در نشست اخیر خود بر سر خصوص ارائه پیشنهاداتی به شورای امنیت برای موفقیت کنفرانس موسوم به "ژنو2" که قرار است ابتدای ماه ژوئن آتی با موضوع "سوریه" برگزار شود، توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، کمیته وزارتی اتحادیه عرب روز پنجشنبه به نشست فوقالعاده خود در خصوص سوریه پایان داد.
در این نشست حاضران توافق کردند تا پیشنهاداتی را که در نشست مذکور درباره آن توافق شده است، به شورای امنیت ارئه دهند تا درصورت توافق مکانیزم اجرائی لازم را برای طرح خود بیابند؛ این طرح به منظور برگزاری "موفق" کنفرانس ژنو2 ارائه شده است.
این کمیته همچنین در بیانیه خود اعلام کرد که از حمد بن جاسم، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر و نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب خواسته شده تا این پیشنهادات را که هدف آن "کمک به حل بحران سوریه" است به پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل اتحادیه عرب به سوریه، ابلاغ کنند. اما در این بیانیه به جزئیات پیشنهادات کمیته وزارتی اتحادیه عرب اشارهای نشده است.
همچنین در یک سند غیررسمی "نشست کمیته وزارتی اتحادیه عرب" که شبکه الجزیره آن را منتشر کرد، آمده است که این اتحادیه بر حفظ امنیت و ثبات منطقه و بافت اجتماعی سوریه و همچنین حفظ ساختار دولت و موسسات ملی این کشور تاکید دارد.
بنا بر این گزارش، در سند مذکور به تشکیل دولت وحدت ملی در دورهای مشخص و اینکه دولت انتقالی دارای اختیارات اجرایی کامل از جمله "سلطه بر نیروهای مسلح" باشد، تاکید شده است.
بر اساس این سند، دوره انتقالی دربرگیرنده تدوین قانون انتقالی و توافق در خصوص روند سیاسی است. علاوه بر این در این سند اعلام شده است که تدوین قانون اساسی و توافق در خصوص روند سیاسی در سوریه نیازمند حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل است.
در شهر استانبول ترکیه نیز ائتلاف ملی مخالفان سوریه روز پنجشنبه نشست خود را با حضور معاذ الخطیب، رئیس مستعفی ائتلاف ملی مخالفان سوریه آغاز کرد.
لویالصافی، سخنگوی ائتلاف ملی مخالفان سوریه در خصوص برنامههای نشست استانبول گفت: این نشست سه روزه است و تمرکز اصلی آن بر وضع شروطی اساسی برای آغاز مذاکرات احتمالی میان نظام سوریه با مخالفان طی ماه آتی در ژنو است.
در این نشست حاضران شماری از مسائل مهم در خصوص سوریه از جمله انتخاب رئیس جدید ائتلاف مخالفان سوریه را مورد بررسی قرار میدهد.
از سوی دیگر، رئیس کمیته روابط خارجه سنای آمریکا نیز در گفتوگو با شبکه الجزیره اعلام کرد: از جمله طرحهایی که این کمیته قصد دارد آن را به سنا و کنگره آمریکا در خصوص سوریه ارائه دهد، اعطای اختیارات کامل به باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا برای اتخاذ تصمیم جهت مسلح کردن گروههای میانهرو مخالف سوری و اعمال تحریم علیه حامیان نظام سوریه و کشورهایی است که سوریه را از لحاظ نفتی و تسلیحاتی کمک میکند.
این کمیته روز سهشنبه گذشته نیز پیشنویس قانون موسوم به "قانون حمایت از انتقال قدرت در سوریه" که در برگیرنده اعطای اختیارات کامل به اوباما برای مسلح کردن گروههای میانهرو مخالف سوری بود، بررسی کرد.
5252
نظر شما