یک کارشناس مسائل بین اللملی معتقد است در صورتیکه اجلاس کپنهاگ که با هدف کنترل گازهای گلخانه ای تشکیل شده به نتیجه عملی مطلوبی نرسد جهان اینده با معضل تازه ای به نام پناهجویان زیست محیطی روبرو خواهد شد.
دکتر صدیقه ببران، در گفتگوبا خبرآنلاین با اشاره به جدی بودن موضوع گرم شدن زمین به جزایر کوچکی مانند مالدیو اشاره کرد که با گرم شدن زمین و آب شدن بیشتر یخ ها احتمال به زیر آب رفتن ابن جزایر بیشتر می شود.
مدیر گروه مطالعات توسعه پایدار و محیط زیست مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود : "به اعتقاد بنده یکی از معضلات قرن حاضر مساله پناهجویان زیست محیطی است . جمعیت این کشورها حدود 200 میلیون نفر است و چنانچه اوضاع به همین منوال پیش برود ، جامعه جهانی باید تدابیر لازم را برای پذیرش این گروه از پناهجویان بیندیشد."
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه با بیان اینکه هنوز اختلاف نظرهای زیادی میان کشورهای توسعه یافته بر سر کنترل گاز های گلخانه ای وجود دارد گفت : پیش نویس مصوبه کپنهاک را کشورهای در حال توسعه هند ، چین ، برزیل و آفریقای جنوبی تهیه کرده اند و از آنجا که این کشورها کمک های مالی از کشورهای توسعه یافته در یافت می کنند مشکل زیادی با مصوبه نهایی نخواهند داشت ولی اختلاف نظرها در مجموع زیاد است و برای رسید به یک توافق جامع بهه وقت بیشتری نیاز است . لذا بنظر می رسد توافق نهایی و جامع در اجلاس بهار حاصل شود.
متن کامل مصاحبه خبرآنلاین با دکتر ببران را اینجا بخوانید.
نظر شما