کیوان کثیریان

حرف های اخیر حامد کلاهداری سازنده "پایان نامه" گرچه به راحتی می تواند دو شاخ، روی سر هر بنی بشری سبز کند، اما چندان هم اتفاق کمیاب و منحصر به فردی نیست

(اینجا). در شرایطی که این روزها بسیاری از سیاسیون جناح شکست خورده، "سهم" شان را از رییس جمهور منتخب می خواهند (وبه گمان من بخشی از آنها حتماً این سهمِ نداشته را خواهند ستاند)، چرا ایادی سینمایی دولت دهم حالا یکهو اصلاح طلب نشوند و دوان دوان در صف اول ملاقات با رییس جمهور منتخب و مشاورانش برای اعلام بیعت و سهم خواهی نایستند؟

غالب آنها که حالا حرف های صدوهشتاد درجه متفاوت با قبلشان را می شنویم و طبعاً از این پس بسیار بیشتر خواهیم شنید، فرصت طلبانی هستند که بیش از اندازه روی ضعف حافظه تاریخی مردم حساب کرده اند. انگارنه انگار که مشخصاً در چهار سال گذشته - آن وقت که بر خرِ مراد سوار بوده اند- با لطمه زدن به اساس سینما، تنها به فکر تامین منافع فردی و گروهی شان بودند و یادشان رفته که تمام عملکردها، بیانات و مواضعشان در حافظه تاریخی فرهنگ این کشور ثبت شده است.

هم حامد کلاهداری و هم مدیران و حامیان پروپاقرصش در سینما - که لااقل دوتایشان پرونده های مفتوح اخلاقی و مالی دارند و در ماه های گذشته بیشتر وقتشان را در اوین سپری کرده اند- حافظه تاریخی مردم را به هیچ انگاشته اند. انگار نه انگار که حرف ها و مصاحبه های پیشین شان با یک "سرچ" ساده در دسترس قرار می گیرد و انکار شدنی نیست.

انگار نه انگار که در دوران مدیرعاملی شان در خانه سینما، سیاسی کاری را خودشان با نامه نگاری به شهردار تهران که بعدش رییس جمهور شد، کلید زدند و بعدش در آغوش دولت همان آدم آرام گرفتند و با تمام توان به حمایت تمام قد از عملکرد سینمایی دولت دهم پرداختند. (اینجا) و (اینجا) و (اینجا)

انگار نه انگار که خودشان اساسنامه خانه سینما را تغییر دادند (اینجا) و (اینجا) و بعد که از خانه رفتند و به تیم دولت پیوستند، ماژیک به دست، پای وایت برد انتخابات دولتی یک صنف ایستادند و بعد، از همان اساسنامه که خودشان تغییر دادند برای تعطیلی خانه سینما و انتقام شخصی بهره گرفتند(اینجا). نکته ای که شمقدری هم در مصاحبه اخیرش به آن اشاره کرد.

جواد شمقدری در این مصاحبه از دو نفر به طور مشخص یاد می کند و می گوید: "حتی در تمام دو سال اخیر هم که گاهی زمزمه بازگشایی خانه سینما بود همان طیف بیشترین اعتراض را داشتند که چرا می‌خواهید خانه سینما را دوباره باز کنید،... برخی از آنها در خانه سینما  بعضاً مدت‌های طولانی رئیس یک صنف بودند و حتی مدیرعامل خانه سینما بودند و در واقع در درون خود اهالی سینما هم بخشی از افراد شاخص مخالف فرایند‌هایی بودند که در سال‌های اخیر در خانه سینما رخ داده بود".(اینجا)

جواد شمقدری وقتی در آخرین مصاحبه اش تعطیلی خانه سینما را اساساً با تلاش ها و اقدامات بابک خانیان و علیرضا سجادپور بی ربط می داند، آدم به شعور خودش و گوینده، یکجا شک می کند(اینجا، اینجا و اینجا). جالب اینجاست که یکی از همین بانیان اصلی تعطیلی خانه سینما که کمی پیش از گرفتاری قضایی اش، با حکم وزیر محترم ارشاد به سمت رییس دبیرخانه وسخنگوی شورای عالی سینما منصوب شده بود(اینجا) و خدا عاقبتش را با پرونده های رنگ و وارنگی که می گویند دارد به خیر کند، به ناگاه رییس ستادهای مردمی یکی از نامزدهای ناکام انتخابات ریاست جمهوری هم شد(اینجا) و (اینجا).

نام آقایان جوادشمقدری، علیرضا سجادپور، بابک خانیان، احمد نجفی، جهانگیر الماسی، جمال شورجه، فرج الله سلحشور، علیرضا رییسیان، سیدضیا هاشمی، حسین فرح بخش، محسن علی‌اکبری، حبیب کاوش، حسین زندباف،عباس بابویهی، شفیع آقامحمدیان والبته ابوابجمعی شان و چند نفر دیگر، از حافظه تاریخی اهالی فرهنگ و سینما به این سادگی ها پاک نخواهد شد. آنها عناصر موثر سیاست های دولتی سینما در سالهای گذشته بودند و در هیات سیاستگذار، تئوریسین، مجری و یا سرباز ظاهر شدند و امیدوارم کماکان مرد و مردانه پای مواضع چهارسال اخیرشان بایستند.

این چند نمونه را گفتم که به دوستان یادآوری کنم آقایان! چیزی فراموش نشده و نمی شود. تمامی افاضات و اقدامات شما در حافظه سینماگران و مردم ایران ثبت شده است(اینجا). مردم این بار قاطعانه به حاکم نبودن امثال شما رای دادند؛ به حاشیه نشینی شما و تفکرتان. اگر می خواستند شما در دولت جدید هم بمانید و ادامه فعالیت دهید، بی شک به نامزد تحت حمایت شما رای می دادند. شما سخت ترین روزهای سینما را رقم زدید و رو به روی سینماگران ایستادید، حالا سهم می خواهید؟ هم خدا را می خواهید هم خرما را؟
اساساً زاویه داشتن نظر مردم با تفکر و نوع مدیریت امثال شما موجب شد تا جواب دندان شکنی به گفتمان شما بدهند. آن کلید معروف برای باز کردن قفل هایی است که مدیریت ناکارآمد و عملکرد ضعیف و ویرانگر شما بر کارها زده است. شما هم که خوشبختانه همه مدعی هنرمند بودن هستید(اینجا)، بروید دنبال کار هنری تان. صورت مساله بسیار ساده است؛ پس دیگر زحمت را کم کنید لطفاً.

کد خبر 299747

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 37
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهنام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    211 6
    قربونه دهنت خیلی حال کردم!
    • بی نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
      15 13
      واسه چی کف میزنین هورا میکشین واسه این!! مگه فیلم پایان نامه رو ندیدین؟؟!!
    • saiid IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۲
      6 0
      الان منظورت به کیه که میگی کف نزنین براش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
  • بی نام A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    144 5
    خیلی خوب بود مرسی
  • من IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    144 4
    احسنت به حافظه تاریخی نویسنده
  • حمید IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    103 2
    این اشخاص که مرتب به هنرمندان تهمت میزدن را ما هرگز فراموش نمیکنیم بی اخلاقی در بین این حضرات نهادینه شده اینان از هنر فقط هنر چاپلوسی و فرصت طلبی رو یاد گرفته اند. خبر آنلاین مرسی از مطلبی که گذاشتی.
  • بی نام IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    97 3
    دمت گرم. همه باید یادشون باشه توی این هشت سال کیا چیکار کردن و چیا گفتن و چه رانتایی گرفتن. ما رای دادیم که اینا نباشن نه اینکه رنگ عوض کنن و برن دوباره با اینوریا ببندن
  • بی نام IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    81 2
    دوست عزیز این وظیفه شما مطبوعاتی هاست که با اطلاع رسانی همه جانبه و پیوسته مانع از نفوذ این عناصر به دولت جدید شوید. رای ما نه به تفکر حاضر بوده و دکتر روحانی نباید حتی یک نفر از این تفکر را در کابینه اش نگه دارد. اگر اینکار را بکند اشتباه بزرگی در قبال رای مردم انجام داده.
  • علیرضا IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    55 2
    بسیار عالی بود ممنون
  • بی نام A1 ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    69 3
    آقای نویسنده. آقایان مسعود اطیابی، سعید الهی، دیبایی، جهانبخش سلطانی، پرویز شیخ طادی، داود رسولیان، عظیمی میرآبادی، عرفان منش، ده نمکی، اعضای شورای عالی سینما، کوشکی، محسن دامادی، فراستی و خانم مینو فرشچی را فراموش کردی
    • بی نام A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      12 0
      و همینطور وکیل‌وصی‌های سینمایی مردم (انصار حزب الله- استغفرالله!)
  • علی IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    6 63
    شما هم کاسه از داغتر شدیداینقدر سینما سیمنا می کنید که هرندونه میگه شما مظلوم ترین قشر این مملکت هستید. کمی هم خدا را درنظر داشته باشید. خانه سینما تعطیل بشه بهتر.
  • علی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    39 1
    خبر انلاین بالاخره یک خبر خوب و درست حسابی که بدون ترس باشه از شما خوندم. البته مطمئن هستم اگر فضای بازتری سایت میانه رو شما یکی از بهترین سایت های خبری ایران می شد. ممنون از این مقاله هبری
  • بی نام A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    29 1
    و مرتضی شایسته
  • محسن IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    36 2
    عالی است. مخصوصا اینکه با سند حرف می‌زنید تا دیگر نتوانند به‌راحتی قد علم کنند. ای کاش برای زدن این حرف‌ها تریبون بزرگتری داشتید.
  • مهرداد EU ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    22 4
    بسیار منطقی بود. اما د کنار این آقایون کسان دیگری هم بودند که با ژست منتقد به دامان نهادهای دیگری پناه بردن و در ایجاد بلواهای سینمایی سال گذشته نقش پررنگی داشتند. ما اون ها رو هم فراموش نخواهیم کرد.
  • بی نام A1 ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    21 0
    و مرتضی شایسته
  • پوریا EU ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    30 1
    این بازی رنگ عوض کردن از همون موقعی شروع شد که آقای شمقدری ادعای لابی گری برای دریافت اسکار رو مطرح کرد! همراهان آقای شمقدری دیرتر فهمیدن اوضاع تغییر کرده. با این حال باید یه جورایی هم بهشون حق داد. حد خودشون رو می شناسن و می دونن اگه قرار باشه بدون روابط و بر اساس توانایی درباره شون قضاوت بشه، جاشون کجای صفه! هم در مدیریت و هم در فیلمسازی!
  • میلاد US ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    19 1
    عالی بود...
  • بی نام A1 ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    17 1
    تحلیلل اسنادی یعنی این مستند و متقن
  • بی نام DE ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    13 2
    خدا همه رو هدایت کنه. اینا رو هم ایضا
  • بی نام DE ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    15 2
    بازم پست میگیرن همینا
  • بهناز IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    14 3
    مثل همیشه بی نظیر.ممنون از یادداشت خوبتون
  • رضا IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    36 5
    ابوالقاسم طالبی. نادر طالب زاده. محمدرضا شریفی نیا. علیرام نورایی. امین حیایی فراموش نشن
    • آزاد IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
      21 2
      چرا نمیشه به این نظر هزاران مثبت داد؟فرج ا... سلحشور،مسعود ده نمکی و عده ای که ارتباطشان با سینما وهنر وفرهنگ با توجه به عملکردشان در عرصه سیاست برای من یکی که مبهم ترین ارتباط دنیاست
  • الناز.ن.د A1 ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    16 4
    مثل همیشه محکم ، عالی، مستند و دندان شکن زنده باشد و قلم جسورانه و بر حق تون تون پایدار باشه
  • داریوش IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    7 14
    سلام : هنوزهیچی نشده تندروی را شروع کردید اگرقراراست اینطوربرخورد شود بنابراین شماها هم فردا بااین ها چه تفاوتی خواهید داشت . تورا خدا دیگه بسه که هرکی اومد سرکارریشه قبلیها را درآورد باید تلاش شود این سنت زشت برداشته شود .
    • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۴
      2 0
      داریوش عزیز شعار ما توی این انتخابات استفاده از نیروهای نخبه و با تجربه و دانش در همه زمینه هاست.یه سوال ازت دارم برو فیلمایی مثل اخراجی ها، پایان نامه و یا تولیدات این دست از هنرمندان رو به یه کارشناس بی طرف بده تا با کارای کارگردانهای نیست شده ای(من چند ساله از بعضیاشون حتی اسمی هم نمیشنوم) مثل آقای بیضایی و پناهی مقایسه کنه.اونوقت متوجه میشی این به اصطلاح هنرمندان به هیچ عنوان شایسته این رانتی که برخوردار شدن نبودن از این گذشته بهترین کار اینه که بخش خصوصی توی حوزه سینما رو فال کنیم اونوقت خودت میبینی که این دسته از آدما باید برن به جای ساختن فیلم آجر بالا بندازن هر چند توی اونجا هم رقبای گردن کلفتی خواهند داشت که فکر نمیکنم اونجا هم دووم بیارن.به شخصه کارگر افغانی به این آدما ترجیح دارن
  • احمد A1 ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    9 1
    با سپاس از بازگوئی ستم های افراد سود جو توسط شما .
  • بی نام A1 ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    9 7
    زمان فتح مکه یک کسی فریاد کشید که امروز روز انتقام است پیامبر نهی کردند و گقتند امروز روز مرحمت و مهربانی است. حالا امروز نه روز انتقام بلکه روز مرحمت است.
  • بی نام A1 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    18 2
    سجاده چی و ضیا الدین دری
  • بی نام A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    13 1
    حسن عباسی. دکتر فیاض
  • بی نام IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    3 10
    زنده باد بهار!!تا بهار هست سینما هم داغون است پس زنده باد بهار............
  • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۲
    6 0
    از اینکه از این مارهای خوش خط وخال که به راحتی پوست عوض می کنند گفتی حال کردیم امید وارم گوش شنوایی هم باشد .
  • بی نام IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۲
    2 5
    سلام بر دوستان عزیز برادران اگر قرار باشد با تشکیل دولت جدید به سمت سیاستهای حذفی و برخورد با گروه دیگری از هنرمندان که با سیاستهای ما مخالفند حرکت کنیم یقینا هر روز باید شاهد درگیری و بگو مگوهای بی حاصل باشیم. راهش این نیست که لیست هایی که در یادداشت آقای کثیریان و در نظرات ذیل آن درج شده اند از سینمای کشور حذف شوند باید به همه اجازه فعالیت و تولید داد
    • سعید IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۲
      10 1
      فعالیت کنن. کی میگه نکنن. نویسنده هم گفته که برن کارشون رو بکنن. مدیر نباشن. تفکرشون تو مدیریت نباشه. حرف بدی نیست که. رای دادیم مثلا
  • هیچ کس A1 ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۴
    4 0
    قضیه اصلا حذف تفکر مخالف نیست بلکه به نظر من نویسنده می خواسته یادآوری کنه که با وجود تکنولوژی ضبط ط تصویر و صدا هیچ حرفی فراموش اذهان نمی شود و آقایان توجه داشته باشند که هر روز رنگ عوض نکنند بر سر مواضع قبلی بمانند. در ضمن آقای روحانی با استفاده از همه ی تفکرات موجود در کشور موافق هستند نه با تفکر مخرب و سودجو که برای حفظ پس و مقام ناگهان رنگ عوض کرده اند. درود بر مخالف من ولی مخالفی که بوقلمون صفت نباشند