واحد مرکزی خبر

تحلیلگر سیاسی شبکه فرانس بیست و چهار گفت فرایند انتقالی در مصر بسیار طولانی و دشوار خواهد بود و احتمال توطئه در سرنگونی محمد مرسی وجود دارد. 
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، ویرژینی هرتز تحلیلگر سیاسی این شبکه افزود گروهی از حقوقدانها موظفند در دوره انتقالی قانون اساسی جدید را تدوین کنند. این گروه از حقوقدانها یک ماه مهلت دارند این قانون را بنویسند و سپس این متن می بایست به تایید پنجاه تن از نمایندگان جامعه مدنی، احزاب سیاسی و سازمانهای مذهبی برسد. این پنجاه نفر دو ماه مهلت خواهند داشت اصلاحیه های خود را به آن بیفزایند. نهایتا متن این قانون به همه پرسی گذاشته می شود و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود این اتفاق در پاییز امسال می افتد. پس از تصویب قانون اساسی، انتخابات پارلمانی اوایل سال 2014 و انتخابات ریاست جمهوری در پی آن برگزار خواهد شد. از لحاظ تئوری همه چیز آسان به نظر می رسد اما در عمل نخست وزیر جدید حتی نتوانسته است دولت انتقالی را تشکیل دهد و همه از وی انتقاد می کنند.
این کارشناس افزود خروج از بحران بسیار دشوار به نظر می رسد زیرا طرفداران و مخالفان مرسی از فرایند انتقالی انتقاد می کنند و در خصوص شرکت در دولت انتقالی مردد به نظر می رسند. طرفداران مرسی ، اسلامگرایان و اخوان المسلمین می گویند رژیم کنونی به علت کودتای ارتش مشروعیت ندارد. آنان احساس می کنند گفتگوی ملی، با هدف فریب آنها شکل می گیرد. رهبران اخوان المسلمین تحت تعقیب قرار گرفته اند ، معلوم نیست محمد مرسی کجا است. روزنامه ها و رسانه های این گروه بسته شده اند. ارتش اعتراض آنها را در خون سرکوب کرد. از سوی دیگر مخالفان لیبرال که در سقوط مرسی مشارکت کرده بودند، انتقادهای زیادی به این فرایند انتقالی دارند. احزاب مخالف از جمله جنبش تمرد و جبهه نجات ملی می گویند مشورتهای کافی با آنها صورت نگرفته است. این نهادهای لیبرال و لائیک می گویند ضمانتهای کافی برای تضمین آزادیهای بنیادین وجود ندارد.
این کارشناس همچنین یادآوری کرد بیش از پیش صحبت از تئوری توطئه مطرح می شود.
برای مثال امروز در برابر جایگاههای توزیع بنزین دیگر صفهای طولانی مشاهده نمی شود و کمبود بنزین ناگهان برطرف شده است. برق که مدام قطع می شد، در مناطق مختلف به ویژه در منطقه قاهره به طور مستمر وصل است. طرفداران مرسی می گویند پیشتر خرابکاری صورت می گرفت. ارتش و لیبرالها که می کوشیدند مرسی را سرنگون کنند، این توطئه کلی را برگزار کرده بودند تا مردم از دولت خشمگین شوند. مخالفان مرسی می گویند طرفداران مرسی بنزین کمی ارائه می کردند تا مردم نتوانند تظاهرات کنند. اما تغییرات دیگری نیز صورت گرفته که باعث می شود مردم قاهره پرسشهایی مطرح کنند. برای مثال پس از سقوط مرسی، گشتهای پلیس دوباره در خیابان شکل گرفته است درحالی که طی ماههای پیش از آن، این گشتها تقریبا از بین رفته بود. این درحالی است که در این مدت مشکلات راهنمایی و رانندگی زیادی پدید آمده بود، مشکلات امنیتی و جنایات به اوج خود نزدیک شده بود. همین مسئله نیز خشم افرادی را برانگیخه بود که در انتخابات به مرسی رای داده بودند و از این وضع ناراضی شده بودند. مسئله دیگر در نیویورک تایمز برجسته شده است. این روزنامه نوشته است جنبش تمرد که طوماری با بیش از بیست میلیون امضا علیه مرسی جمع آوری کرده بود، جنبشی کاملا مردمی نبوده بلکه حامیان مالی داشته که مهمترین آنها نجیب ساویرس بازرگان مخالف اخوان المسلین بوده است. این فرد دفترهایش را در سراسر کشور در اختیار جنبش تمرد قرار داده بود تا طومارها جمع آوری شود.
علاوه بر این مسائل باید تاکید کرد که دولت محمد مرسی طی ماهها با نهادهای حکومتی به ویژه قوه قضاییه مخالفت می کرد. آیا اعتراضها خود جوش بود؟ آیا ارتش به یک باره کودتا کرده است؟ تاریخ به این پرسشها پاسخ خواهد داد.
ویرژینی هرتز تحلیلگر این شبکه درباره رفتار جامعه بین المللی گفت ابتدا جامعه بین المللی واکنش شدیدی از خود نشان نداد اما امروز ظاهرا جامعه بین المللی در حال بیدار شدن است. آمریکا از ارتش خواسته است به طور خودسرانه به بازداشت اعضای اخوان المسلمین روی نیاورد. در هر صورت غربیها بسیار محتاط بودند و خواستار پایان خشونت ها بودند اما پس از ده روزعملکرد ارتش مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
جالب تر آنکه ارتش نه تنها عذرخواهی نکرد بلکه از این اوضاع استفاده کرد تا رهبر اخوان المسلمین را به ترویج خشونت متهم سازد. ارتش رفتاری آشتی جویانه از خود نشان نمی دهد.

4949

کد خبر 303158

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار