به گزارش ایسنا، الهه کولایی طی سخنانی در این گردهمایی با محکوم کردن تعرض به افکار ، اندیشهها و تصویر امام (ره) به عنوان بنیانگذار حرکت عظیم در ایران، منطقه و کشورهای در حال توسعه گفت: امام(ره) به همه مردمی که طالب آزادی، استقلال و توجه و تمرکز بر ارزشهای بومی خود هستند، این آرمانها را عرضه کرد.
این استاد دانشگاه با بیان این که ایرانیان جایگاه ویژه دانشجویان را در برآوردن مطالبات به درستی شناختهاند، از برخی روشها و سیاستها انتقاد کرد.
در ادامه این مراسم رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران با محکوم کردن عمل پارهکردن عکس امام(ره) گفت: از صدا و سیما برای انجام چنین کاری تعجب میکنیم.
وی با بیان این که برخی خواهان شوراندن مردم علیه دانشجویان هستند، اظهار کرد: اما مطمئنا از آنجا که دانشجو و دانشگاه اهل منطق و گفتوگوست ، اصل توهین به هیچ فردی را نمیپذیرد؛ چه رسد به آن که آن فرد امام خمینی(ره) باشد که همواره در دل ماست.
محمدرضا ظفرقندی با سپاس از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برای برگزاری چنین مراسمی و ارزشمند، پرمعنا و پیامآورخواندن آن، اظهارکرد: از همه خواستارم این جلسه را کاملا به بیرون منعکس کنند تا به خوبی مخاطبانشان را بشناسند.
وی با تاکید بر این که ١٦ آذر تجربهای طولانی است، به تجربه ٣٣ سالهاش از روز دانشجو اشاره و خاطرنشان کرد که به باور وی برگزاری مراسم ١٦ آذر در سال جاری با سالهای گذشته بسیار متفاوت بود.
ظفزقندی همچنین از برخی روشها در برخورد با دانشگاه انتقاد کرد و گفت که ریشه دانشگاه، دانشجو و استاد است.
دبیر انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران همچنین با انتقاد از توهین به تمثال امام(ره) گفت: از آنجا که دانشجو و دانشگاه دارای منطق و اهل گفتوگوست هیچگاه به هیچ فردی توهین نمیکند؛ چه برسد به آن که این فرد امام باشد و بخواهد عکس امامی را که همواره در دل ماست پاره کند. این روشها کار کسانی است که میخواهند با غوغاسالاری و شلوغ کردن شرایط همواره در صحنه بمانند.
ظفرقندی با بیان این که همه سابقه ما را با امام (ره) در دوران قبل و بعد از انقلاب در زمان جنگ میدانند، گفت: پاره کردن عکس امام کار بسیار بدی است؛ اما پا روی حرف امام گذاشتن بسیار بدتر از اینهاست.
وی افزود: چقدر امام(ره) راجع به خرافهگرایی و لاف زدن در مورد ارتباط بیهوده با امام زمان(عج) و دروغ گفتن، تهمت زدن و رعایت اخلاق مواردی را بیان کردهاند، آیا تهمت زدن به کسانی که در دورانی یار امام بودند و سابقه ٣٠ ساله انقلاب را زیر سوال بردند به معنای زیرپا گذاشتن حرف بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه ابراز عقیده کرد: آیا امام نفرمودهاند به فردی که حتی مجازات اعدام برای او تعیین شده حق سیلی زدن ندارید؟ این درحالی است که امروز دانشجویان و استادانی همچون رمضان زاده، سلیمانی، میردامادی، امین زاده و... که سالها در جبههها و در دوران انقلاب زحمت کشیدند، مشخص نیست به چه جرمی در زندان به سر می برند.
ظفرقندی با اشاره به سوابق مبارزاتی نبوی، کروبی و ... در پیش از انقلاب گفت: این سابقهها معیار عمل نیست اما بسیاری از آنهایی که امروز در بستر کارند نه تنها یک سیلی در آن دوران نخوردهاند، بلکه در زمان جنگ نیز یک قدم برنداشتهاند.
یک عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها نیز در این مراسم گفت: روز دانشجو سمبل مبارزات دانشجویی در دو بعد استعمارستیزی و استبدادستیزی است و بحمدالله این دو بعد همچنان پا به پای یکدیگر در فضای پرشور و پرنشاط دانشگاه طنینانداز است.
نجفقلی حبیبی در گردهمایی دانشجویان و استادان دانشگاه تهران و علومپزشکی تهران که به مناسبت روز دانشجو از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در دانشکده فنی برگزار شد، اظهار کرد: مسلما خونهایی که در روز ١٦ آذر ٣٢ ریخته شد هم برای مبارزه با استعمار و هم برای مبارزه با استبداد بود و ما باید همچنان این روز را گرامی بداریم تا شور و نشاط دانشجویی زنده باشد و استبداد و استعمار را به اینجا راهی نباشد.
وی افزود: برای عدهای که میگویند چرا برخی شعار مرگ بر روسیه سر میدهند، باید بگویم حقیقت این است که مساله آمریکا برای مردم ما مشخص است و بنابراین آنچه در حال فراموش شدن است شعار "نه شرقی، نه غربی، جمهور اسلامی" است.
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به سالروز صدور فرمان هشت مادهای حضرت امام، بخشهایی از این فرمان را قرائت کرد و گفت: امروز حمایت از امام، زنده نگه داشتن فرمانها، دستورات و راهنمایهایی ایشان است.
وی در ادامه با اشاره به مناسبت ٢٧ آذر سالروز وحدت حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: امام بزرگوار ما زحمت زیادی کشیدهاند تا کارهایی که دیگران برای ایجاد فاصله بین حوزه و دانشگاه انجام دادهاند را خنثی کنند و وحدت این دو نهاد را سامان دهند. من به مراجع و حوزهها میگویم اگر این اتفاقات بخواهد اینگونه اثرگذار باشد که وحدت حوزه و دانشگاه آسیب ببیند، این برای ملت و نظام خطرناک است. امیدواریم حوزه و مراجع با نگاهی جدیتر و کارآمدتر به این مسئله بنگرند.
عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها با اشاره به در پیش داشتن ایام محرم یادآور شد: حرکت حسین (ع) برای آزادی و مبارزه با اختناق بود. ما امیدواریم همه کسانی که نام حسین را صدا میکنند در مسیر اسلام راستینی که حسین برای آن قیام کرد، تلاش کنند و محرم را وسیلهای بدانند برای اینکه اسلام آنچنان که باید شکوفا شود و انقلاب و جمهوری اسلامی در مسیری مطمئن برای حفاظت از حقوق ملت حرکت کند.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام و المسلمین محسن رهامی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران نیز که وکیل مدافع دانشگاه تهران در ماجرای ١٨ تیر ٧٨ بود با اشاره به جریانات اخیر در خصوص اهانت به حضرت امام اضافه کرد: عکس حضرت امام به وسیله هر کس و هر جریانی پاره شده، از نظر ما محکوم است حتی کسانی که به دیدگاههای حضرت امام انتقاد دارند توهین به امام و هیچ مقام کشوری دیگری را درست نمیدانند. ما هم میگوییم هر کس به امام توهین کرده، او را طبق قانون مجازات کنید؛ اما اگر میخواهید این را به جریان اصلاحات متصل کنید آیا دلیلی دارید؟ و آیا نشان دادن یک عمل زشت و قبیح بدتر از همان عمل نیست؟
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران تصریح کرد: ما نمیخواهیم حتی یک مو از سر این نظام کم شود، اما عدهای خود اصرار دارند که حیثیت این نظام را هتک کنند. توجه داشته باشید احتمال اینکه ما هم دلسوز این نظام باشیم و مصلحت کشور را بخواهیم، یک احتمال عقلایی است.
رهامی خطاب به دانشجویان گفت: توصیهی من این است که با همه انتقادهایی که به قانون اساسی وارد است این قانون هنوز گنجایش پیگیری و تعقیب خواستههای ما را دارد. پس بیایید خواستههایمان را در چارچوب مجاری قانونی پیگیری کنیم و آستانه تحملمان را بالا ببریم تا نشان دهیم علیرغم اینکه دانشگاه جامعه جوانی است، آستانه تحملشان از بسیاری از مسئولان بالاتر است.
وی ادامه داد: توصیه دیگر من به جنبش دانشجویی این است که اگر ارتباط شما با روحانیت و یا اساتید قطع شود بدنه دانشجویی آسیب میبیند. شور و شوق شما باید با تجربهی اساتید عجین شود و این میتواند جنبش دانشجویی را به جلو پیش ببرد.
عضو هیات علمی دانشکده دانشگاه تهران با اشاره به در پیش داشتن ایام محرم یادآور شد: از ماه محرم برای بیان خواستههای منطقی و عقلانی خود در مسیر نهضت سیدالشهداء استفاده کنید.
همچنین در این مراسم فیلمی حاوی سخنان حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی درباره ١٦ آذر پخش شد. خاتمی در این فیلم ویدئویی گفت: ١٦ آذر یک روز تقویمی در تاریخ ملت ما نیست بلکه روزی نمادین از حرکت ملت ایران است که در بیش از یک قرن گذشته و در جهت استقلال ،آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خود ریشه دارد.
رییسجمهور سابق کشورمان همچنین گفت: جنبش دانشجویی همزاد و همراه با تاسیس دانشگاه در ایران است و به حق پس ازانقلاب اسلامی ١٦ آذر به عنوان روز دانشجو نام گرفته است و ظهور جنبش دانشجویی نیز در ١٦ آذر سال ٣٢ بود که هر ساله این جنبش تکرار میشود.
وی افزود: جنبش دانشجویی جنبشی است که بر خلاف خواست عدهای همچنان حضور پربار و پرنشاط خود را در عرصه حیات ملی ادامه داده است و پیشتاز حرکت مدنی جامعه ایران به سمت سربلندی بوده است. این جنبش در واقع تجسم بخش مبارزه ملت ما با استبداد و استعمار است.
خاتمی با اشاره به حرکت ١٥٠ ساله ملت ایران در جهت آزادی، استقلال و حاکمیت بر سرنوشت خود یادآور شد: اینکه ١٦ آذر در بین ایام دیگر برجستگی خاصی دارد به جهت جنبه نمادین است. سه آذرخشی که در این روز در پای نماینده قدرت ، استیلاگر، سلطهطلب و کودتاگر قربانی شدند نماد مبارزات ضد استعماری و ضد استبدادی بودند و ما خوشحالیم که دانشجویان با بزرگداشت این روز حرکت ملت را ارج نهاده و نشان دادهاند که نماد حرکت آزادیبخش ملت هستند.
وی اضافه کرد که «ما میخواهیم فضای امن بحث و گفتوگو به دانشگاه بازگردانده شود» و اینکه«ملت و دانشگاههای ما به سوی آینده روشنی در حرکتاند ، آیندهای که جهت آن را انقلاب اسلامی و جنبش ١٥٠ ساله ملت مشخص کرده است.»
سید محمد خاتمی در ادامه با بیان اینکه آرمانهای انقلاب تعیین کننده حرکت دانشجویان و ملت شریف ایران است گفت: البته آزادی با همه ابعاد و لوازم آن مورد خواست ملت است و ملت علاوه بر این استقلال ، رهایی از سلطه بیگانه و در کنار همه اینها حاکمیت معیارهای دینی، معنوی و به خصوص اخلاق را در میان حاکمان طلب میکنند و دانشجویان و ملت ما به این سو در حرکت هستند.
خاتمی با بیان اینکه همه ما برابر خون شهیدان مسوول ادامه این راه هستیم اظهار کرد: آنکه در این لحظه بیش از همیشه مورد نیاز است حس آرامش و خویشتنداری در عین پافشاری بر خواستها و مطالباتی است که ملت همواره در چارچوب شرع و قانون داشته است. ما نیازمند تحریکناپذیری هستیم و آن هم از سوی کسانی که میهمان ناخوانده دانشگاهها میشوند، قصد برهم زدن آرامش و امنیت را دارند و میخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و باید در عین پایبندی به آرمانهای خود که حضرت امام(ره) مظهر آن بود بتوانیم حفظ آرامش را سرلوحه کارمان قرار دهیم.
وی در ادامه سخنرانی خود دانشگاهها را پیشتاز رفتار مدنی در جامعه توصیف کرد و افزود: دانشگاه و دانشگاهی ساختارشکن نیست و برخلاف آرمانهای ملت قدم بر نمیدارد ما همچنان در آرزوی تحقق آرمانهای ملت هستیم. ما تحقق جمهوری اسلامی ،استقلال و آزادی را با همه لوازم آن میخواهیم.
خاتمی تاکید کرد: ما در آرزوی باروری روز افزون جنبش دیرپای دانشجویی هستیم و میخواهیم دانشجویان ، استادان و برجستهگان جامعه احساس آرامش کنند و بتوانند در فضایی آرام ، آزاد و طبق موازین قانونی اعتراض کنند. ما خواستار اصلاح برخی رفتارها طبق موازین قانونی و انقلابی هستیم.
وی به محکومیت سوءاستفاده از جنبش دانشجویی از سوی هر فرد و گروهی تاکید کرد: دانشگاه و جنبش دانشجویی مستقل است و به جایی وابسته نیست بلکه وابستگی آن به ملت است و نقش آن تجسمبخشی با آرمانهای ملت است.
وی افزود: ما خواستار دانشگاهی آزاد و پیشرو هستیم ، اعتراض را حق مسلم دانشگاه میدانیم و معتقدیم دانشجویان نه ساختارشکن هستند و نه از خواست ملت تجاوز میکنند بلکه خواستار بیان نظرات خود در چارچوب استقلال، آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خود هستند.
نظر شما