۰ نفر
۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ۰۳:۴۵
حال چنارهای خیابان ولیعصر خوب نیست

بهار نوشت:

درختان قدیمی خیابان ولیعصر حال و روز خوشی ندارند. هر روز عکس و خبری از قطع درختان کهنسال و بیمار این خیابان به گوش می‌رسد. از چهار راه ولیعصر تا میدان ونک. درختانی که می‌گویند به دلیل پیری خطرسازند و برای حفاظت از جان عابران شبانه قطع شده‌اند. مسئولان شهری تعداد درختان قطع شده را شش درخت می‌دانند اما منابع غیررسمی خبر قطع 20 درخت را هم داده‌اند.
چنارهای خیابان ولیعصر شناسنامه دارند و نمی‌توان به راحتی سایر درختان این شهر را که بی‌صدا قطع می‌شوند از بین برد. اما با وجود تمام نگرانی‌هایی که برای ماندن چنارهای حاشیه این خیابان وجود دارد آن‌ها از درون خورده می‌شوند. بهار دو سال پیش بود که برای آفت‌کشی، نواری زرد رنگ بر تنه چنارهای ولیعصر پیچیدند. اما انگار حشراتی که به جان چنارها افتاده بود جان‌سخت‌تر از آن بودند که با این نوارهای زرد از جان این درختان 70 ساله بروند و حالا درون بعضی از این درختان خالی است. چنارهای خیابان ولیعصر ایستاده مرده‌اند و با بادی بر زمین می‌افتند. کنده‌های بر جا مانده این‌بار انکار نشدند. معاون خدمات شهری شهرداری تهران که معمولا قطع هر درختی را در پایتخت منکر می‌شد این‌بار این خبر را تایید کرد و گفت: کارشناسان دانشکده محیط‌زیست دانشگاه تهران که به عنوان مشاوران طرح نگهداری از درختان ولیعصر از این درختان بازدید کرده بودند، تشخیص دادند که شش درخت در این محدوده خطرساز هستند. مجتبی عبداللهی ادامه می‌دهد: این درختان به دلیل پوسیدگی برای عابران خطرات جانی ایجاد می‌کرد بنابراین در اولین فرصت قطع شدند و به‌زودی درختان دیگری جایگزین آن‌ها می‌شوند. علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز تهران هم قطع درختان را قانونی دانست و گفت: این اقدام با نظر مشاور طرح واکاوی درختان خیابان ولیعصر و صدور رأی از سوی کمیسیون ماده 7 انجام شده است. اما کمیته حفاظت از درختان ولیعصر که متشکل از اعضای شورای شهر تهران، شهرداران مناطق، کارشناسان محیط‌زیست و... است، از قطع درختان ولیعصر خبر دارند؟
حسن پیراسته عضو کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران درباره درختان قطع شده  می‌گوید: قطع درختان ولیعصر به همین راحتی نیست و باید گزارش ارائه شده از سوی سازمان پارک‌ها به کمیته پژوهشی که شامل استادان دانشگاهی و... برود و در آنجا مورد تایید قرار بگیرد. برای تک‌تک درختان باید به این کمیته مراجعه شود و اگر امکان احیا و بازگشت درخت باشد هرگز درختان قطع نمی‌شود. پیراسته در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود دوربین‌های امنیتی یکی از دلایل قطع شدن تعدادی از درختان خیابان ولیعصر به شمار می‌روند، یکی از مقصران خشک شدن درختان خیابان ولیعصر را بی‌مهری همسایگانی که در جوار این درختان زندگی می‌کنند، دانست و گفت: شما اگر از حاشیه این خیابان بگذرید مشاهده می‌کنید که چه تعداد درخت به دلیل این بی‌توجهی‌ها خشک و قطع شده‌اند. این موضوع در چندین نقطه از خیابان به راحتی قابل مشاهده است. بلندمرتبه‌سازی در این محدوده عامل دیگر خشکیدن درختان ولیعصر است که پیراسته به آن اشاره کرد. او معتقد است: این ساختمان‌های بلند فضای حیاتی درختان را از آن‌ها گرفته است و دلیل دیگر که او برای خشکیدن درختان ولیعصر نام می‌برد بعضی فعالیت‌های عمرانی و تزیینی است. احداث خطوط مختلف آب و گاز و... بدون هماهنگی با پارک‌ها و فضای سبز، انگل‌ها و... دلایل دیگری برای خشکیده شدن این درختان هستند. پیراسته گرمای هوای چند سال اخیر را دلیل دیگری بر خشک شدن درختان چنار ولیعصر دانست و گفت: چنارها وابسته به اقلیم معتدل هستند و نمی‌توانند تنش‌های گرمایی بالای 40 درجه را تحمل کنند. او همسایگانی را که در مجاورت این خیابان هستند و بسیاری از آلاینده‌ها را در آب‌های روان این خیابان رها کرده و آگاهانه سبب مرگ تدریجی این درختان می‌شوند یکی از متهمان اصلی کاهش درختان ولیعصر دانست. اما تنها اجازه کمیسیون ماده 7 و کمیته پژوهشی برای قطع این درختان کافی نیست؟
این خیابان ثبت ملی است و هرگونه تغییر در آن نیازمند اجازه میراث فرهنگی است. مسعود نصرتی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران در این‌باره گفت: در جریان موضوع نیستم و برای این کار استعلامی نیز از سازمان میراث فرهنگی گرفته نشده است. نصرتی ادامه داد: خیابان ولیعصر علاوه بر خانه‌های تاریخی با درختانش به ثبت رسیده است و یکی از دلایل ثبت آن، وجود درختان قدیمی چنار آن بود برای مثال اگر باغ تاریخی را ثبت ملی می‌کنیم به‌طور حتم با همه درختانش ثبت می‌شود. به همین دلیل اگر قرار است طرحی در خیابان ولیعصر(عج) انجام شود باید سازمان میراث فرهنگی نیز در جریان آن قرار بگیرد. احمد محیط طباطبایی یکی از اعضای شورای سیاستگذاری ثبت میراث تاریخی لزوم دریافت اجازه از سازمان میراث فرهنگی برای قطع حتی یک درخت در این خیابان به هر بهانه‌ای حتی آفت‌زدگی را تایید کرد و به مهر گفت: قاعدتا انجام هر طرحی در این خیابان با نظر سازمان میراث فرهنگی انجام شود زیرا در قانون ثبت میراث ملی نیز این موضوع مطرح شده و کسب استعلام از سازمان میراث فرهنگی اجرا و احترام به قانون است. وی گفت: حتی اگر درختان به بهانه آفت‌زدگی قطع شده باشند، باید پایه (کنده) درختان قدیمی در خیابان نگه داشته شود چون باید حضور این درختان نشانه‌ای داشته باشند. سازمان میراث فرهنگی باید در این زمینه تذکر داده یا سلسله مراتب قانون آن را انجام دهد. ‎ سال‌هاست حال چنارهای خیابان ولیعصر خوب نیست اما خبری هم از رسیدگی به این درختان نیست و هر سال آماری از قطع‌شدن این درختان قدیمی منتشر می‌شود.

4545

کد خبر 304519

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • متولد ماه مهر A1 ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    105 3
    اگر ثبت ملی و چیزی به عنوان میراث فرهنگی بودن ارزش داشت، به راحتی میتوانستند درکنار اینهمه گروههای تحقیق و تیمهای کارشناسی بیمصرفِ...، با استفاده از کارشناسان داخلی و خارجی، این درختان رو نجات بدهند. این چیزا تو ممالک جهان سومی اصلا مطرح نیست، مگر اینکه جنبه بین المللی پیدا بکنه، حالا شما بیا از قدم زنان از کهکشان راه شیری هم خارج بشو...
    • مهدی IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      126 4
      برای کدوم میراث فرهنگی تو کشور مسولین ارزش قایل هستن؟! تخت جمشید؟ مقبره کوروش؟ .. کدومشون؟ نمیدونم جریان چیه که هر چیزی که قدمتش بیشتر از 30 سال هست و بهش رسیدگی نمیکنن.!!!!!
    • بی نام IR ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      64 0
      بعضی از ساختمان ها و بر ج ها که ساخته می شوند برای فروش راحت تر واحد ها یا مشخص نمودن نما که اغلب هم این ساختمان ها نمای خوبی ندارند اقدام به قطع این درخت ها می کنند همچنین بعضی از مغازه ها و رستوران ها اقدام به این کار کرده اند مثل رستوران نایب شعبه ساعی که همهی درخت های روبه روی رستوران را قطع کرده است
    • بی نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      1 10
      شوما ها نمدونید قیمت اون برج که می سازیم چه قده آخه این چند تا چوب خشک چچه ارزشی داره که اون سرمایه از رخت بیوفته شوما ها دلتون خوشه و نگران چندتا چوب خشکید اون بورجه بیشتر از این 4 تا چوب خشک می ارزه!!
    • مهدی IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      6 1
      واقعا یه " ان جی او " ای چیزی نیست که بشه تحت نام اون به این وضعیت اعتراض کرد ؟
    • بی نام A1 ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
      2 0
      یه سر به شهرزیبا،کن و سولوقان بزنید به جای باغ های زیبا کارگاه ها و خانه هارو ببینید بیشتر دلتون کباب میشه
  • بی نام IR ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    49 1
    ایشالا همین باشه که می گن و یهو این آفت به جون همه درختها نیوفته و به فکر باشن
  • بی نام IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    112 1
    ای بشکنه دستشون.. چقدر خاطره داشتیم زیر این درختان قدم زدیم.. آخه چرا؟
  • بی نام IR ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    56 3
    می خوام فریاد بکشم.هیچ چیز برای ما نمونده دیگه.
  • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    43 1
    همین سرکوچه ما 4 تا جای برش بود دیروز مگه میشه از 4 را ولیعصر تا ونک فقط چهار تا سر یک کوچه قطع بشه .تروخدا آمار درست بدید. بیشتر از 6 تاست .
  • مدينه IR ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    45 0
    من خيلي متاسفم از اين ضعف مديريت ، تا كي مي خواد اين اخبار وحشتناك ادامه پيدا كنه ؟ حالا بريد و دم از فرهنگ 2500 ساله بزنيد با اين رفتارهاي بي فرهنگي كه داريد. آقايون مسئولان ميراث فرهنگي و شهرداري كلاهتون رو بالاتر بگذاريد!
  • بی نام IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    46 4
    بدون شك بد تر از حال مردم ايران نيست
  • سهیلا A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    36 1
    ای کاش روزی برسه حال مسولین خوب بشه تا شاهد چنین کارهایی نباشیم دریاچه ها رو خشک کردن، جنگلهارو نابود کردن بیابانها رو گسترش دادن ،هوا رو آلوده کردن به این درختها هم رحم نکردن وای اگر از پس امروز بود فردایی
  • بی نام IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    33 1
    به چي رحم مي كنيد؟
  • بی نام A1 ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    24 2
    این درختان به آب نیاز دارند ولی متاسفانه پای این درختان و جوی های ولیعصر سیمانی می باشند که باعث می شود این درختان آب کافی دریافت نکنند.
  • نیما IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    28 3
    اینکه برای قطع کردن درخت های خیابان ولی عصر تهران انقد خبر رسانی و اطلاع رسانی میشه خیلی خوبه، ولی کاش اینکار برای سایر شهرها و شهرستان های ایران انجام می شد. جاهایی که دارن جنگل ها رو نابود می کنن و هیچکس سرو صداش در نمیاد. توی شهرستان ها قطع درخت های کنار خیابونا درخت هایی که خیلی بیشتر از اینا قدمت دارن هم اتفاق میا فته ولی آیا تا حالا کسی در موردش شنیده؟ خواهش می کنم از رسانه ها تعلق به همه ی مردم ایران باشن نه فقط تهران
  • پوریا IR ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    19 0
    میدونین چرا؟چون فقط این درختا بودن که اون روزارو تو این خیابون دیدن حالا این روزا این دعواها این حال مردمو تو این روزا میبینن خوب معلومه حالشون خوب نیست
  • بی نام A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    18 3
    بخاطر خدا یه فکری به حال این درختا بکنید. کاشتن درخت در اسلام بسیار تاکید شده ولی در جامعه ی ما همش تخریب و از بین بردن!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    17 1
    با این همه کارشناس و متخصص تو این تهران نبود کسی که از این درختان با کارشناسی و آخرین متد علمی محافظت کنه. در ابر شهرهای دنیا هم به همین راحتی چشمشونو میبندن تا یه درخت زیبا و بلند بالا بپوسه؟
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    34 0
    حال منم بده
  • مریم IR ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    40 0
    حال ما از حال چنارهای ولیعصر بدتر است!
  • مژده IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    14 30
    تعجب میکنم از دوستان! کل محیط زیست ایران در خطره بعد شما گیر دادید به چند تا درخت پوسیده؟ آیا واقعا اگر این درختها در شهر دیگه ای بود اینهمه مهم بودن؟!
  • بی نام IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    27 1
    بعضی از منابع خبری می‌گویند قطع درختان به خاطر نصب دوربینهای امنیتی بوده است نه مریضی آنها. اگر صحیح باشد ، این مرض ما آدماست .
  • عزيز GB ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    6 1
    مث تورم و گرونى كه داره مارو از بين ميبره !!!!!!!!!!!!!
  • مجید EU ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    15 2
    جناب آقای قالسباف دست مریزاد! قربون دستت برای رسیدن ویتامین سی آفتاب بقیشم بگین قطع کنن دوستان ممنون میشیم!
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    7 0
    اگه درخت مریضه دلیل داره باید دلیلشو پیدا کنن که البته معلومه!! دیگر اینکه بیماری درخت نشانگر بیماری شهر و آدماش هم هست!! بهرحال اگر درختی افتاد بجای آن درختی بکارید
  • پویا IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    6 1
    "حال همه ما خوب است... ولی تو باور نکن"
  • سهند A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    15 2
    با سلام مردم تهران از مردم استانبول ياد بگيرن با تشكر
  • بی نام IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    19 1
    حال و هوای اراک ما هم خیلی بده.... حال درختاش بدتر... حال مردمش بدتر از بدتر... کی بفکر ماست؟ تو یا اون مسئول عزیزی که با رای ما رفت اون بالاها و حالا داره غصه ی درختای چنار ولیعصر تهران را میخوره... کی جواب گو هست
  • مهدوی IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    5 4
    رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری امسال فرمودند: "از بین رفتن محیط سبز اطراف شهرها‏، به خصوص جنگل‌ها، مشکلات متعدد بشری را به دنبال دارد که همه مسوولین مرتبط با موضوع در دولت، مجلس، قوه قضاییه و شهرداری‌ها باید برای جلوگیری از پیشرفت این حرکت غلط، اقدام جدی به عمل آورند. حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای تاکید کردند: گلایه‌ای که از مسئولان مرتبط با موضوع درخت و درختکاری وجود دارد، این است که گاهی صدها درخت در جاهایی که نباید قطع بشوند، قطع می‌شوند." رهبر معظم انقلاب هم از این قضیه گلایه و ناراحتی شدیدی دارند؛ که جا داره با مسببان قطع درختان برخورد شدیدی صورت بگیره. تو کشورهای خارجی میلیاردها دلار خرج میکنند، درخت میکارند، بعد ما به همین راحتی قطعشون میکنیم.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    6 0
    بافت قدیمی یــــزد هم آفت زده بوده که خرابش کردن؟
    • باربارا IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
      1 0
      و بافت قدیمی شیراز که دیگه چیزی ازش نمونده!
  • لطافت IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 1
    بابا بیخیال

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین