به گزارش خبرآنلاین، «نصیحت الملوک» همانگونه که مولف نامش را «نسخههای شیخ برای سیاستمداران» برگزیده، نصایح و پیشنهادهای شیخ اجل سعدی به حاکم وقت است که در قالب رسالهای نوشته شده است.
مولف در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «به مناسبتی نه چندان خوشایند، فرصتی چند ماهه دست داد تا تنها و تنها با دو کتاب تنها باشم، یکی قرآن کریم که هربار میخواندم لذتام از خواندنش بیشتر میشد و دیگری کلیات سعدی بود که این بار واقعا کلاش را خواندم ...»
طباطبایی معتقد است که در کلیات سعدی، رساله نصیحت الملوک مهجور مانده، مگر آنکه از آن دست توفیقهای اجباری پیش آید تا فرصت خواندنش فراهم شود که من برای کسی آرزو نمیکنم! در آن شرایط تنهایی با خودم قرار گذاشتم برای حاشیه نشین کلیات سعدی جا و مکانی برازندهاش تدارک ببینم و حالا به قول و قرارم عمل کردهام.
مولف این کتاب نصیحت الملوک را از قسمتهای پایانی کلیات سعدی استخراج کرده، معنی کلمات سختتر و شرح ترکیبهایی که نیاز به توضیح داشته در همان صفحه بیان کرده است. او درباره سلاطین و شخصیتهایی که نامشان در کتاب آمده شرح مختصری ارایه کرده، همچنین درباره برخی موضوعات پاورقیهایی نوشته است.
این کتاب نصیحت الملوک را مانند بوستان و گلستان که در بابهای هشت گانه و 10 گانهاند به 6 باب تقسیم کرده است.
به گفته مولف نسخهای از نصیحت الملوک را باید به هر سیاستمدار و حاکمی هدیه داد که اگر به کار ببندد هدیه و موهبتی برای مُلک و ملّت است، مزیتش این است که 775 سال پیش شیخ مصلحالدین این حرفها را زده، از آن زمان به این طرف هم اخلاق حاکمان همان بوده که بود و هم پند و اندرزها همان، فقط ایهام، ابهام، ایجاز و خلاصه صنایع ادبی آن وقتها بیشتر بوده است! به هرحال اینکه در آن زمانه حرفهایی مطرح شده که حالا هم مفید و سازنده است کارمان را راحتتر میکند و کسی هم متعرضمان نمیشود.
برخلاف نسخه اصلی این مجموعه در شش باب «مردم داری، پرهیزگاری و ایمان، دادگری، تدبیر و درایت، کارگزاران و لشگر و اندازه نگهداشتن» تنظیم شده است.
نشر نظر کتاب «نسخههای شیخ برای سیاستمداران» یا «نصیحت الملوک» را با شمارگان هزار و 800 نسخه در 64 صفحه و قیمت 4500تومان منتشر کرد.
6060
نظر شما