رییس سازمان غذا و داروی دولت یازدهم برای نخستین بار در چند سال گذشته،‌ نسبت به کیفیت برخی داروهای ایرانی واکنش نشان داده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رسول دیناروند در حالی گفته است "در صورتی که داروی بی کیفیتی در بازار مشاهده شود پروانه تولید آن باطل و از بازار جمع آوری می شود." که در دولت های گذشته و حتی در زمان حضور دیناروند در دولت نهم هم مسوولان وزارت بهداشت کیفیت پایین برخی داروهای ایرانی را نمی پذیرفتند و حتی در مواردی شنیده هایی که درباره کیفیت پایین برخی داروهای ایرانی بود را اتهام زنی و جوسازی رسانه ای می دانستند. 

اما اکنون رسول دیناروند در گفت و گویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت ضمن هشدار به برخی شرکتهای داروسازی درباره کیفیت داروها، حتی گفته احتمال وارد کردن داروهای مشابه هم وجود دارد. 

رییس سازمان غذا و دارو گفت: سلامت محوری، سیاست دولت است و دولت حمایت خود از شرکتهای دارویی و داروهای تولید داخل را تا زمانی انجام می دهد که محصولاتشان از استانداردهای لازم برخوردار و کیفیت آنها مورد تایید باشد و در صورتی که وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بازوهای کنترلی و نظارتی ما متوجه بی کیفیت بودن دارویی شوند حتما پروانه تولید داروی مورد نظر باطل و از بازار جمع آوری می شود و این مهم نیست که داروی بی کیفیت، تولید داخل است یا وارداتی.

او درباره شایعه ای مبنی بر اینکه داروها با توجه به افزایش قیمتها از کیفیت و اثرگذاری کمتری برخوردار شدند، گفت: این برای سازمان غذا و دارو قابل پذیرش نیست که در یک دوره ای شاهد کاهش کیفیت داروها باشد. شرکتهای داروسازی استانداردهایی دارند که مطابق با آن داروهایشان را تولید می کنند البته ممکن است نمونه هایی از داروها وجود داشته باشند که کیفیتشان پایین باشد و پزشکان و بیماران از آن رضایت نداشته باشند اما در مجموع این برای تمام داروها صادق نیست.

دیناروند گفت: مسئولیت ما در درجه اول سلامت مردم است نه حمایت از شرکتهای داروسازی. اگر تولید داخل نتواند سلامت مردم را تضمین کند ما حتما آن را از هر نقطه ای از دنیا باشد تامین می کنیم که مردم سلامتشان به خطر نیفتد.


نمونه هایی از داروهای تاریخ نزدیک در بازار مشاهده شده است
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد شایعات وجود داروهای تاریخ گذشته در بازار گفت: نمونه هایی از داروهای تاریخ نزدیک را داشتیم که برخی شرکتها از شرایط بحرانی کشور و از دستپاچگی مسئولین وقت سوء استفاده کرده و داروهایی را که یک یا دو ماه از تاریخ انقضایشان مانده بود را مجوز واردات گرفتند و وارد کشور کردند در حالی که این داروها دیگر امکان فروش ندارند و ما در حال جمع آوری این داروهاوامحاء آن با نظارت وزارت بهداشت هستیم.

او گفت: سعی می کنیم به چنین شرایطی نرسیم که مجبور شویم چشمانمان را بر روی این اشتباهات ببندیم اگرچه در حال حاضر نمی توانم وجود معدود داروهای تاریخ نزدیک به انقضاء را در قفسه داروخانه ها تکذیب کنم اما نظارت خود را جدی تر می کنیم تا چنین اتفاقی صورت نپذیرد.

دیناروند همچنین درباره این شایعه که شرکتهای دارویی داروهای تاریخ نزدیک یا تاریخ گذشته را تمدید و در بازار عرضه کرده اند گفت: هیچ داروی تاریخ گذشته ای را اجازه نمی دهیم تا با بررسی مجدد تاریخش اصلاح شود و شرکتهای دارویی چنین حقی را ندارند اما این در مورد مواد اولیه می تواند صورت پذیرد چون مواد اولیه دارای شرایط نگهداری مشخصی است و این شرایط به گونه ای است که اگر تاریخ آن هم گذشته باشد می توان با آزمایش کنترل کیفیت، ثابت کرد که ماده اولیه مشکلی ندارد.

۴۷۴۷

کد خبر 312181

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    8 3
    به دوستان پيشنهاد ميكنم به هر سفر خارجي كه ميرن خريد داروهاي مسكن مثل ادويل و اليو و پانادول يادشون نره، سريع اثر مي كنن
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    3 1
    به خدا کیفیت اش خوب نیست داروی ضد فشار خون ایرانی می خورم اثر نمی کند اونوقت هندی اش با همان دوز موثر است ولی متاسفانه شامل بیمه نشده و هر باکس از 2000 تومان شده 12000 تومان یکی به من بگه چرا؟ حالا اینو بگیر برو تا داروی قلب و ... به خدا ما حق بیمه دادیم روا نیست توی این آخر پیری این طور زمین گیر بشیم پس کو آن خدمات درمانی چرا بایست برای بیهوشی پول دارو را خودم بدم آن هم توی بیمارستان مربوطه
    • بی نام A1 ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۱
      1 0
      آخه پدرجان چرا با فشار خون سر پیری نشستی این خبرها را می خونی با فشار خون ت بازی می کنی!
  • بی نام A1 ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    2 1
    در ایتالیا اگر دارویی تاریخ مصرف ش یک یا دوماه به انقضاء مانده باشد داروخانه باید آن را در سبد مخصوصی که برای امحاء دارو است بریزد و حق گذاشتن در قفسه داروخانه را ندارد والا جریمه سنگین می شود.
    • سین IR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
      1 1
      لطفا برای حرف تون رفرنس بیارید .چون قانون معقولی به نظر نمی رسه .تا زمانی که کیفیت دارو جواب دهی و کارامدی مورد نظر رو داشته باشه قابل مصرفه و تاریخ انقضا رو با توجه به ازمایشات متعدد تعیین می کنند .و تا زمانی که تاریخ دارو نگذشته باشه می توان از دارو استفاده کرد .در واقع مدت زمان بین تاریخ تولید و تاریخ انقضا دارو باید کیفیت دارو یکسان و بدون تغییر مانده باشه .
    • بی نام A1 ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۰
      2 1
      این در مورد داروخانه های ایران که حتی دمای هوا داخل داروخانه خنک ( مناسب شرایط نگهداری دارو) نگه نمی دارند کلا" صدق نمی کند . در ایران حتی اگر دارویی را داروخانه دار به غلط یا تاریخ مصرف گذشته یا ...به شما دهد چطور می خواهید اثبات کنید؟! ( هرچند ادعا می کنند که دکتر داروخانه مسئول است ولی نمی توانید این را به راحتی اثبات کنید) داروخانه های ایران که کامپیوتر و اسکنر نسخه و تجهیزات لازم را ندارند.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    3 2
    بین شرکت دارویی و داروخانه ها چیزی وجود دارد بنام شرکت پخش دارو که همه گرفتاری ها سر خلاف کاری های این شرکتهای پخش دارویی است ولی اینها نه در بورس هستند و نه هیچ وقت دیده می شوند پورسانتهای کلان می گیرند که چه چیزی را توزیع کنند و چه چیزی را توزیع نکنند یا دیر توزیع کنند ولی همیشه همه بدی ها بنام شرکتهای دارویی تمام می شود.
  • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    3 1
    خدا کنه حرفی که میزنید و عمل کنید. بعضی قرصها انگار گچ خالص هیچ خاصیتی نداره.
  • بی نام A1 ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۲
    1 0
    مشکل دارو دوجاست ما شرکت پخش دارویی که در بورس شفاف کار کند نداریم ( همه شرکتهای پخش بیرون بورس اند) و دوم اینکه شرکتهای تولید مواد اولیه دارویی خیلی کم داریم شما اگر دنبال این هستی که کاری کنی این دو تا را درست کن والا وضع همینه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین